• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3862 -
  • ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد

سرلشکر جعفری و هيات عالي‌رتبه فرماندهان سپاه به ديدار روحاني رفتند

سرداران سپاه درپاستور

حمايت دولت از خدمات سپاه| آمادگي سپاه براي همكاري با دولت| تبريك انتخاب روحاني از سوي سپاه

گروه سياسي

 اين فقط يك تصوير نيست بلكه يك مسير است. «آزادي، امنيت؛ آرامش و پيشرفت» براي مردم و نظام در گرو اجماع راهبردي ميان دولت و مجموعه دفاعي كشور است. مناسبت اين توييت حسام‌الدين آشنا، ميهماني ديروز رييس‌جمهور بود؛ جايي‌كه به فاصله‌‌ چند هفته‌اي از سخنراني‌هاي انتقادي كه در يك سوي آن رييس دولت يازدهم و در سوي ديگر برخي فرماندهان سپاه قرار داشته و به نوبت يكديگر را مورد خطاب قرار مي‌دادند، فرماندهان عاليرتبه سپاه به ديدار حسن روحاني رفتند؛ ديداري كه در آن سردار سليماني (فرمانده نيروي قدس سپاه پاسداران)، سردار عزيز جعفري (فرمانده سپاه پاسداران)، سردار غيب‌پرور (رييس سازمان بسيج مستضعفين)، سردار حاجي‌زاده (فرمانده نيروي هوافضاي سپاه پاسداران) و سردار كوثري (جانشين فرمانده قرارگاه ثارالله تهران)، حضور داشتند، محفلي صميمانه در دفتر رياست‌جمهوري را تشكيل دادند تا فارغ از بحث‌هاي هميشگي، اين‌بار سخنان خود را نه بر مبناي «اقتصاد» بلكه حول محور «وحدت» قرار دهند.

رييس‌جمهوري در ابتداي اين ديدار، تاكيد كرد كه وحدت و انسجام همه نيروها و نهادهاي نظام براي تحقق رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب و خدمت به مردم ضروري است. حسن روحاني با قدرداني از تلاش‌هاي نيروهاي مخلص سپاه، بر ضرورت وحدت و انسجام همه نيروها و نهادهاي نظام و تلاش براي تحقق رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب و خدمت خالصانه به مردم تاكيد و ابراز اميدواري كرد كه در دوره مسووليت دولت دوازدهم، تلاش هماهنگ همه نيروهاي مسلح، به سرعت بيشتر در تحقق خواسته‌هاي مردم بينجامد و همه نهادها و دستگاه‌هاي مسوول، با شفافيت كامل در حوزه‌هاي تخصصي خود بر كارايي مجموعه بيفزايند و تقويت توان رزمي سپاه و ارتش با بهره‌گيري از فناوري‌هاي نوين، امنيت ملي كشور را بيش از پيش تضمين كند. رييس‌جمهور همچنين بر حمايت كامل دولت دوازدهم از خدمات سپاه در حوزه ماموريت خود تاكيد كرد. در اين ديدار سردار سرلشكر محمد علي جعفري، فرمانده كل سپاه انتخاب مجدد حسن روحاني و حضور گسترده مردم در انتخابات را تبريك گفت و آمادگي سپاه براي همكاري همه‌جانبه با دولت در تحقق اهداف انقلاب اسلامي را اعلام كرد. فرماندهان بخش‌هاي مختلف سپاه نيز گزارشي از فعاليت‌ها و آمادگي‌هاي سپاه پاسداران را به رييس‌جمهور ارايه كردند و از حمايت‌هاي دولت براي تقويت بنيه دفاعي كشور و نيز مقابله با تروريسم در منطقه تشكر كردند.
از استقبال اوليه تا ادامه منتقدانه
ديدار فرماندهان عاليرتبه سپاه با حسن روحاني در حالي انجام مي‌گيرد كه به گمان خيلي‌ها، سطح روابط اين دو به‌شدت در حال كاهش بود. از سال 92 و همزمان با روي كارآمدن حسن روحاني، اگرچه فضاي مثبتي بر اين روابط در حال شكل‌گيري بود و سخنان رييس‌جمهور منتخب در پاسخ به انتقاداتي كه نسبت به عملكرد اقتصادي دولت مي‌شود مبني بر اينكه « مي‌خواهند سپاه را رقيب مردم قرار دهند اما سپاه رقيب مردم و بخش خصوصي نيست و پيمانكاري مثل پيمانكاران معمولي نيست و نبوده است. سپاه امروز بايد پروژه‌هاي مهمي كه بخش خصوصي توان آن را ندارد برعهده بگيرد»، نويد پيوند خوبي را مي‌داد و حتي بسياري از فرماندهان سپاه هم از آن استقبال كردند اما، كم‌كم موضوعاتي پديد آمد كه مي‌توانست روي انتقادي اين دو را به هم نشان دهد. «برجام» و موضوع «دور كردن سايه جنگ از كشور» از اصلي‌ترين مواردي بود كه با تكذيب موفقيت‌هاي دولت از سوي برخي فرماندهان سپاه بارها به موضوعي تنش‌زا تبديل شد كه هركدام تا روزها مي‌توانست تيتر يك رسانه‌ها را بسازد. اين وضعيت در طول اين چند سال تقريبا با نوسان ادامه داشت تا با حمله موشكي سپاه به مقر داعش در ديرالزور سوريه، ابعاد جديدي به خود بگيرد.
حمله به مواضع داعش و از سرگيري انتقادات
سپاه پاسداران پس از حمله موشكي خود در بيانيه‌اي اعلام كرد كه سپاه اين اقدام را براساس سلسله مراتب نظامي و با هماهنگي ستاد كل نيروهاي مسلح و تحت امر فرمانده معظم كل قوا (مدظله‌العالي) انجام داده است. اينكه چگونه مي‌شود تصميمي به اين مهمي بدون تصويب شوراي عالي امنيت ملي كه حسن روحاني رياست آن را برعهده دارد، انجام گرفته باشد، خود جاي سوال و البته شبهه در روابط سپاه و دولت داشت. هرچند بارها از سوي ساير مسوولان عنوان شد كه اين حمله نمي‌توانست بدون اجازه از شوراي عالي امنيت ملي صورت گرفته باشد اما باز هم از سوي سپاه جزيياتي متفاوت با بيانيه ابتدايي منتشر نشد. با اين حال حسن روحاني ترجيح را بر ورود خود دانست تا در نخستين واكنش به شليك موشك‌ توسط سپاه به شرق سوريه، آن را «اقدامي بجا» و «اجراي تصميمات شوراي عالي امنيت ملي» بداند و بگويد اين شورا «اختياراتي بيشتر به نيروهاي مسلح» داده است. او در سخناني در جمع روحانيون با بيان اينكه در مسائل مربوط به امنيت ملي بحث جناح و حزب وجود ندارد، گفت كه اگر جمهوري اسلامي تصميم گرفت به مكاني موشك بزند، اين تصميمات در حوزه ‏امنيت ملي قرار دارد. اين صحبت‌ها، مقدمات انتقادات بيشتري را فراهم كرد.
دولت تفنگدار در برابر دولت بي‌تفنگ
ماه رمضان و ضيافت‌هاي افطاري رييس‌جمهور، باز هم فرصتي دست داد كه روحاني به انتقاد از سپاه البته اين‌بار به انتقاد از فعاليت‌هاي اقتصادي اين نهاد بپردازد. او در ديدار با فعالان اقتصادي تلويحا از سپاه به عنوان «دولت تفنگدار» ياد كرد و گفت: «ابلاغ سياست‌هاي اصل 44 براي اين بود كه اقتصاد به مردم واگذار شود و دولت از اقتصاد دست بكشد، اما ما چه كار كرديم؟ بخشي از اقتصاد دست يك دولت بي‌تفنگ بود كه آن را به يك دولت با تفنگ تحويل داديم، اين اقتصاد و خصوصي‌سازي نيست. از آن دولتي كه تفنگ نداشت، مي‌ترسيدند چه برسد به اينكه اقتصاد را به دولتي داديم كه هم تفنگ دارد و هم رسانه را در اختيار دارد و همه‌چيزي دارد و كسي جرات ندارد با آنها رقابت كند.» با شنيدن اين سخنان، باز هم در مقام پاسخگويي برآمد. مقامات متعدد عاليرتبه اين نهاد از جمله سردار جعفري، در دفاع از اقدامات اقتصادي سپاه ايران اظهار كردند: «ما خود را مامور به حفاظت از انقلاب اسلامي و دستاوردهاي آن مي‌دانيم و معتقديم تلاش براي قطع وابستگي معيشت مردم و اقتصاد كشور، از مصاديق اصلي اين حفاظت و حراست است. نمي‌شود كه آقايان كارهاي سخت را با كمترين منافع به سپاه واگذار كنند و به پروژه‌هايي كه سپاه مي‌سازد افتخار كنند، اما در مقابل و در حالي كه هزاران ميليارد تومان بابت پروژه‌ها بدهكارند عليه سپاه با بي‌انصافي حرف بزنند.» فرمانده كل سپاه با تاكيد بر اينكه ما در اين راه از سرزنش‌ها نمي‌هراسيم، گفت: «ممكن است ما را صاحبان تفنگ معرفي كنند؛ بله صاحب تفنگ كه سهل است، ما صاحب موشك‌هاي دشمن‌شكن هستيم و آنها را عليه دشمنان و براي حفاظت از نظام، مردم و امنيت ايران اسلامي به كار مي‌گيريم و معتقديم دولتي كه تفنگ نداشته باشد، توسط دشمنان تحقير و سرانجام تسليم مي‌شود.» هرچند اين هم آخرين اظهاراتي نبود كه سپاه و دولت عليه هم داشتند، اما از اين به بعد اندكي سيل انتقادات فروكش كرد تا ديدار ديروز رقم بخورد. اكنون بايد ديد ديداري كه با وعده حمايت كامل دولت دوازدهم از خدمات سپاه در حوزه ماموريت خود از سوي رييس‌جمهور و اعلام آمادگي سپاه براي همكاري همه‌جانبه با دولت در تحقق اهداف انقلاب اسلامي از سوي فرمانده كل سپاه به پايان رسيد، آيا تمام‌كننده نزاع‌هاي پشت تريبون دولت و سپاه هم خواهد بود؟

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون