مردم سياستمداران را باور كنند
علي صوفي، فعال سياسي اصلاحطلب در ارتباط با ضرورت توجه به منافع ملي و ايجاد خشنودي عمومي گفت: «در رابطه با ترجيح منافع ملي بر منافع شخصي كه خشنودي عمومي را هم به دنبال دارد و ملاحظه منافع ملي و رعايت حد و حدودها در رقابتهاي جناحي و سياسي قانون اساسي ميثاق ملي ما است. حاكميتهايي كه در راستاي دموكراسي حركت ميكنند حتما منافع ملي و رضايت عمومي را سر لوحه قرار ميدهند.»
به گزارش ايسنا، صوفي خاطرنشان كرد: «منفعتطلبي يك امر غريزي است. همه دنبال منفعتطلبي هستند؛ اما اگر در زندگي اجتماعي اين امر مهار نشود، نزاعهايي را به وجود ميآورد كه خودش خطر بزرگتري به نام از بين رفتن منافع ملي، تضعيف بنيه دفاعي كشور و تضعيف قدرت ملت در مقابل تهاجمات بيگانه را ايجاد خواهد كرد.» به گفته او، دعواهاي داخلي باعث ميشود كشورهاي ديگر در منافع ما طمع كنند و فرصتهاي ملي از بين برود. خيلي مهم است كه ما منافع ملي را بشناسيم و در رقابتها نگاهمان به تحقق منافع ملي باشد. اين فعال سياسي با بيان اينكه حفظ منفعت عمومي خط قرمزي است كه نبايد از آن عبور كنيم، ادامه داد: «اگر نشاط اجتماعي حفظ نشود و در تصميمگيريها منافع عمومي لحاظ نشود، كشور هر روز ضعيف و ضعيفتر ميشود، از رشد و توسعه باز ميماند و سهم درآمدهاي ما كاهش مييابد.» صوفي در ادامه گفت: «در حفظ منافع ملي هم اين موضوع را بايد در نظر بگيريم كه منافع ملي درجهبندي دارند. يك سري منافع در راستاي حفظ بقا است مثل دفاع از تماميت ارضي؛ در اين صورت همه بايد جمع شوند، متجاوز را سر جاي خود بنشانند و از تماميت ارضي دفاعع كنند. دسته دوم منافع حياتي است. اگر نباشد حيات يك ملت از بين ميرود. برخي منافع هم هستند كه منافع مهم ناميده ميشوند، مثل فروش نفت. در زمينه آموزش و پرورش و تامين بهداشت هم منافع مهم هستند. منافع درجه اول مثل منافع ارزي كه در خطر ميافتد بايد از منافع ديگر چشم پوشي كرد. در مقايسه بين منافع حياتي و مهم هم لازم است منافع حياتي را حفظ كرد.»
صوفي تصريح كرد: «اگر تعارضي بين منافع مختلف ايجاد شد، بايد از منافع سطح پايين براي منافع سطح بالا بگذريم .بايد آنقدر دربرنامهريزيها به اين موضوعات اشاره كرد تا همگاني شود. در برنامه
50 سالهاي هم كه به تازگي مقام معظم رهبري ابلاغ كردند هم منافع ملي را در نظر گرفتند.»
او در پايان گفت: «امروز منافع ملي ما فقط در داخل مرزها تعريف نميشود؛ به همين علت، اين موضوعات بايد براي مردم تبيين و روشن شود. مردم اگر باور كنند سياستهاي ما در راستاي منافع ملي است با ما همكاري ميكنند. اگر سياستها را نشناسند يا فكر كنند سياستها در راستاي منافع ملي نيست با ما همكاري نميكنند و در اينجا حمايت مردم را از دست خواهيم داد.»