• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ بهمن
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4490 -
  • ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۴ مهر

محيط‌زيست

محيط‌زيست ضوابط مديريت پسماندهاي صنعتي و معدني تصويب شد

حسن پسنديده، مديركل دفتر مديريت پسماند سازمان حفاظت محيط زيست از تدوين ضوابط و روش‌هاي مربوط به مديريت پسماندهاي صنعتي و معدني خبر داد. به گزارش «پايگاه اطلاع‌رساني سازمان حفاظت محيط زيست»، حسن پسنديده، مديركل دفتر مديريت پسماند سازمان حفاظت محيط ‌زيست با اعلام اين خبر افزود: بر اساس ماده ۱۱ قانون مديريت پسماندها، سازمان حفاظت محيط زيست موظف است با همكاري وزارتخانه‌هاي ذي‌ربط نسبت به تهيه و تدوين ضوابط و روش‌هاي مربوط به مديريت اجرايي پسماندها اقدام كند. به گفته او سازمان حفاظت محيط زيست در حوزه صنعت و معدن نيز ضمن تدوين ضوابط مديريت پسماندهاي صنعتي و معدني و كسب نظرات دستگاه‌هاي ذي‌ربط از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان ملي استاندارد، سازمان برنامه و بودجه كشور، ضوابط فوق را براي تصويب در مراجع ذي‌صلاح از جمله شوراي سازمان حفاظت محيط زيست تهيه خواهد كرد كه پس از انجام مراحل قانوني و لازم در اين شورا لازم‌الاجرا خواهد بود. پسنديده در ادامه افزود: حمايت از صنايع و واحدهاي بازيافتي، توجه به مسووليت‌هاي توليدكنندگان و واردكنندگان كالاهايي كه منجر به توليد پسماند مي‌شوند، ارايه تسهيلات به واحدهاي مديريت‌كننده پسماندها و الزامات محيط زيستي و جبران خسارت وارده به محيط زيست ناشي از عدم رعايت الزامات قانوني، در اين ضوابط پيش‌بيني شده است.

كاهش 20 درصدي جنگل‌هاي كشور در 40 سال گذشته

غلامرضا زهتابيان، دبير كارگروه كشاورزي و منابع طبيعي هيات ويژه گزارش سيلاب با اشاره به شكنندگي اكوسيستم طبيعي كشور گفت: حدود 6 ميليون هكتار يعني 20 درصد از سطح جنگل‌هاي كشور در مدت 30 تا 40 ساله كاسته شده است. به گزارش ايرنا، غلامرضا زهتابيان، دبير كارگروه كشاورزي و منابع طبيعي هيات ويژه گزارش سيلاب در نشست خبري روز سه‌شنبه با اشاره به تخريب 20 درصدي جنگل‌هاي كشور گفت: تخريب اين جنگل‌ها يعني يكي از اين پايه‌هاي طبيعي لرزيده كه بي‌توجهي به حفظ منابع طبيعي، محيط زيست و توجه نكردن به توسعه پايدار باعث لرزش اين پايه شده است. معاون پژوهشي پرديس كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران تاكيد كرد: اعتقاد داريم هر قطره باران بايد وارد زمين شود، اگر اين طور نباشد و جاري شود خرابي به بار خواهد آورد كه اين روزها شاهد جاري شدن قطرات باران هستيم كه علت اصلي آن هم دخالت بيش از حد انسان در طبيعت است كه شاهد تخريب‌هاي اكوسيستمي از قبيل رانش زمين، فرسايش خاك و رسوب‌گذاري خواهيم بود. زهتابيان به حجم رسوب‌گذاري خاك در روند سيلاب اشاره كرد و گفت: ميزان رسوب در مناطق سيل‌زده نسبت به حالت عادي ۲ تا ۲.۵ برابر بوده است يعني بر اثر وقوع سيل ۲.۵ تا ۳ ميليارد مترمكعب رسوب ايجاد شده كه به محض از بين رفتن رطوبت آنها به منشا گرد و خاك تبديل خواهند شد كه بايد با مديريت بهينه مانع ايجاد كانون‌هاي جديد گرد و غبار شويم. بر اساس گزارش‌هاي رسمي منتشر شده حدود ۲۰۰ شهر و ۴ هزار و ۳۰۰ روستا در ۲۵ استان كشور تحت تاثير اين سيل قرار گرفتند، نزديك به ۸۰ نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند، ۳۰ تا ۱۰۰ درصد ساكنان بيش از ۱۵۰ روستا و برخي شهرها تخليه شدند و ۴۰۰ هزار نفر به صورت اضطراري اسكان داده شدند و بيش از ۱۶۰ هزار خريد مسكوني و نزديك به هزار و 500 مدرسه خسارت وارد شد. آب و برق چند هزار روستا، آب ده‌ها شهر و گاز ۱۰ هزار مشترك قطع شد و زيرساخت‌هاي مختلفي مانند پل‌ها، جاده‌ها، تاسيسات توزيع آب، برق و مخابرات، تاسيسات شهري و روستايي مراكز درماني و زيرساخت‌هاي كشاورزي صدمات جدي ديدند.

طول 6 كيلومتري پسماند در رودخانه قره‌چاي

محسن جعفري‌نژاد‌بسطامي، مديركل حفاظت محيط زيست استان همدان خبر داد: طول 3 كيلومتري پسماند سفال و سراميك در داخل رودخانه قره‌چاي اكنون به 6 كيلومتر رسيده است و نمي‌توانيم اين روند را ادامه دهيم. به گزارش ايسنا، محسن جعفري‌نژاد‌بسطامي در همايش يك‌روزه تكنولوژي‌هاي نوين در سفال و سراميك استان همدان با اشاره به توليد سالانه 40 هزار تن پسماند سفال و سراميك در لالجين همدان افزود: توليد سفال و سراميك در لالجين مزيت خوبي براي اشتغال و توليد استان است، اما با توجه به حجم بالاي پسماند در اين شهر و مشكلاتي كه عدم مديريت صحيح پسماند طي 20 سال گذشته در لالجين ايجاد كرده، بايد با استفاده از ايده‌هاي نو، كاهش پسماند و استفاده بهينه از پسماند سفال و سراميك در ساير صنايع و روند بازيافت آنها را تسهيل بخشيد. مديركل حفاظت محيط‌زيست استان همدان آلودگي خاك و منظر را از مشكلات پسماند سفال و سراميك لالجين دانست و گفت: استان و شهر همدان يك منطقه گردشگري است و لالجين به عنوان شهر جهاني سفال و سراميك نبايد آلودگي منظر و خاك داشته باشد، بنابراين انتظار داريم چهره زيباتري از استان همدان در مقابل ديد گردشگران نمايان كنيم. در ادامه جعفري‌نژاد‌بسطامي خواستار توجه به مسائل زيست‌محيطي صنعت سفال و سراميك لالجين شد: پيش‌بيني هزينه‌هاي زيست‌محيطي طرح‌ها در فرآيند توليد سفال و سراميك، از بروز مشكلات زيست‌محيطي و گردشگري ناشي از آلودگي جلوگيري خواهد كرد؛ ما عرصه زيادي براي دپو و رهاسازي پسماندهاي سفال و سراميك نداريم و طول 3 كيلومتري اين نوع پسماند در داخل رودخانه قره‌چاي اكنون به 6 كيلومتر رسيده است و نمي‌توانيم اين روند را ادامه دهيم.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون