در جوابيه شركت آب و فاضلاب و بدون اشاره به سياهه چگونه هزينه كرد آن تاكيد شد
بيشترين وام را از بانك جهاني گرفتهايم
مدير مسوول روزنامه اعتماد
با سلام و احترام
احتراما در پاسخ به گزارش مندرج در آن روزنامه مورخ 4/10/98 مبني بر «وزارت نيرو پاسخگو باشد» موارد مشروحه ذيل ايفاد ميگردد.
بخش آب و فاضلاب كشور به عنوان بخش پيشرو تاكنون بيشترين ميزان وام بانك جهاني را در كشور به خود اختصاص داده است و طي سالهاي 2008 و 2009 رتبه اول جذب را در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا (MENA) كسب نموده است. براي احداث تصفيهخانه فاضلاب در شهر تهران به ميزان 145 ميليون دلار، براي احداث تصفيهخانه فاضلاب در شهر شيراز به ميزان 127 ميليون دلار، براي ايجاد تاسيسات آب و فاضلاب در شهرهاي رشت و انزلي در استان گيلان به ميزان 148.6 ميليون دلار، براي ايجاد تاسيسات آب و فاضلاب در شهرهاي ساري و بابل در استان مازندران به ميزان 75.4 ميليون دلار و جهت احداث تصفيهخانه و شبكه فاضلاب در شهر اهواز به ميزان 152 ميليون دلار وام از بانك جهاني اخذ گرديده است.
در شهرهاي تهران و شيراز اين وام به صورت كامل، در استان گيلان حدود 86 درصد آن و در استان مازندران وام به ميزان 87 درصد جذب شد. ليكن در شهر اهواز حدود 100 ميليون دلار از وام مذكور براي احداث تصفيهخانه فاضلاب شرق اهواز و خطوط اصلي جمعآوري فاضلاب و ايستگاه پمپاژ جذب شد.
ليكن به دليل اينكه نوع قرارداد تصفيهخانه طبق الزامات بانك خارجي از نوع DBO طراحي- ساخت- بهرهبرداري بود، تأييد روند مناقصه و انتخاب پيمانكار از سوي بانك جهاني به درازا كشيده و از طرفي با عنايت به تحريمهاي اقتصادي، بانك جهاني از تمديد مهلت وام امتناع نمود و تصفيهخانه با پيشرفت 20 درصد متوقف گرديد. مازاد اعتبار مورد نياز جهت احداث تصفيهخانه از محل منابع عمومي دولت تأمين شد و تصفيهخانه شرق اهواز به ظرفيت 112000 مترمكعب در شبانهروز و براي جمعيت تحت پوشش 522 هزار نفر از سال 1397 افتتاح گرديد. اين تصفيهخانه براي سرويسدهي كامل منطقه تحت پوشش خود نياز به تكميل نقاط انفصال شبكه و ايستگاه پمپاژ دارد كه نحوه تأمين اعتبار آن برنامهريزي شده است.
محمد خليلي پير
مديركل دفتر روابط عمومي و ارتباطات مردمي