• ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۷ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4829 -
  • ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۰ دي

راستي‌آزمايي تا ارديبهشت

عباس عبدي

ادامه از صفحه اول
از انتقال پول گرفته تا خريد و فروش كالا، تا آموزش، تا بهداشت، تا انجام امور اداري، تا امنيت و نظارت، تا انتشار و دريافت اخبار و گزارش‌ها و... اخيرا ديدم مدير يك شركت بزرگ اروپايي تصويري از جهان در دهه آينده را ارايه كرده بود كه چگونه تحت تأثير اينترنت به‌كلي تغيير خواهد كرد. متأسفانه مديريت سياسي ايران از ابتداي ورود اينترنت با ترس و لرز با آن برخورد كرد، حتي سرعت بالاي 128 (مشابه سفر با الاغ در بزرگراه‌ها است) را در اختيار قرار نمي‌داد. اين رفتار محافظه‌كارانه موجب شد كه از نظر زيرساخت اينترنتي با تأخير فاز مواجه شويم و اتفاقا يكي از علل افزايش خسارت كرونا در ايران ضعف اين زير ساخت نسبت به برخي كشورهاي ديگر است. اين تأخير فاز در استان‌هاي محروم بيشتر بود. اينترنت مي‌تواند دنياي جديدي را به روي همه ما باز كند. موانع جغرافيايي موجود برداشته شود. به همان راحتي كه با افراد در مكان نزديكي خود ارتباط برقرار مي‌كنيم به همان سادگي با دورافتاده‌ترين روستاهاي كشور در بلوچستان مرتبط شويم و اين به شكل‌گيري ملتي واحد كمك مي‌كند. 
توسعه اينترنت در بلوچستان مي‌تواند به عنوان مهم‌ترين زيرساخت توسعه تلقي شود. شايد احداث يك راه يا زيرساخت‌هاي مشابه سرمايه‌گذاري و زمان زيادي لازم داشته باشد، ولي اينترنت متفاوت است. ترديدي نيست كه چنين اقدامي مي‌تواند منشأ تحول در استان شود و كمك كند تا بخش مهمي از نابرابري‌ها و محروميت‌هاي آن از ميان برود. 
ولي آيا اين كار شدني است؟ تا چه حد مي‌توان به وعده‌هاي داده شده اعتماد كرد؟ سازوكار راستي‌آزمايي اين وعده‌ها چيست؟ آيا بايد منتظر باشيم كه در پايان ارديبهشت اعلام شود كه به فلان دليل و بهمان توجيه نتوانستيم به اهداف خود برسيم؟ اگر چنين است از ابتدا اعلام كنيد، در غير اين صورت موعد راستي‌آزمايي وعده رفع محروميت دسترسي به اينترنت، از حالا تا آخر ارديبهشت ماه است. ولي تا پيش از آن پيشنهاد مي‌كنم كه ليست تمام روستاهاي استان سيستان و بلوچستان را با نام و نام دهستان، بخش و شهرستان و جمعيت و اينكه دسترسي به اينترنت دارند يا خير مشخص شده و در سايت وزارت ارتباطات قرار داده شود. سپس جلوي آنهايي كه اينترنت ندارند، موعد راه‌اندازي آن با تقريب معقول قيد شود و هر هفته به‌روز شود تا هر كس كه بخواهد بتواند همه موارد را راستي‌آزمايي كند. پيشنهاد شخصي است كه همكاران مطبوعاتي در استان چشمان ناظر اجراي اين وعده شوند. به نظر مي‌رسد كه اگر اين مساله تحقق يابد، فعاليت‌هاي رسانه‌اي مبتني بر اينترنت مي‌تواند مجراي مناسبي براي توجه عميق‌تر جامعه ايراني به مشكلات و مسائل اين استان شود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون