• ۱۴۰۳ دوشنبه ۳ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3121 -
  • ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ آذر

ناگفته‌هاي شجاع نوري از «روز واقعه»

وقتي اسب آيت الله هاشمي در فيلم بود...

 

نشست نقد و بررسي فيلم «روز واقعه» با حضور عليرضا شجاع نوري بازيگر اصلي فيلم درحالي در برج ميلاد تهران برگزار شد كه شجاع نوري از حضور اسب آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني در فيلم و انصراف هديه تهراني از حضور در فيلم خبر داد.
شجاع نوري با اشاره به حضور خود در اين فيلم گفت: من به نوعي براي حضور در اين فيلم‌ خوانده شدم. روزي شهرام اسدي به دفتر من آمد و گفت كه براي نقش عبدالله تاكنون از ۴۰ نفر تست گرفته اما كسي را مناسب نديده است و به نظر وي من مناسب اين نقش هستم. او در ادامه افزود: تا آن زمان ۱۵ ميليون تومان براي فيلم هزينه شده بود كه در زمان خود مبلغ زيادي بود اما بازيگران نقش اصلي فيلم كه عبدالله و راحله بودند، انتخاب نشده بودند.
بازيگر نقش عبدالله ادامه داد: البته قرار بود نقش راحله را هديه تهراني بازي كند كه با انصراف او اين مساله منتفي شد و لادن مستوفي به جاي وي نقش راحله را بازي كرد. از زماني‌كه من در تست گريم شركت كردم تا شروع فيلمبرداري يك هفته بيشتر زمان نبرد.
مخالفت بهشتي با بازيگر شدن مديرش
شجاع نوري با اشاره به اينكه در زمان بازي در اين فيلم مدير بخش بين‌الملل فارابي بود، افزود: با وجود آنكه فارابي از اين فيلم حمايت كرد اما سيدمحمد بهشتي موافق حضور من به عنوان بازيگر نبود هرچند براي خود من نيز بازي كردن و بازيگري مانند عاشق شدن است. انسان در زندگي تصميم نمي‌گيرد كه عاشق چه كسي شود بلكه ناگهان متوجه مي‌شود كه عاشق يك نفر شده است.
اين بازيگر ادامه داد: آن زمان بنياد سينمايي فارابي از فيلم‌هاي سينمايي و تهيه‌كنندگان سينما با اين اميد حمايت مي‌كرد كه
بخش خصوصي تقويت شود.
هماهنگي با بيضايي
او در پاسخ به اين سوال كه فيلمنامه‌يي كه بيضايي نوشت تا چه اندازه شبيه نسخه نهايي فيلم به كارگرداني اسدي بود، گفت: محال است كه يك فيلم در نسخه نهايي مانند فيلمنامه درآيد و اين مساله درباره روز واقعه نيز صدق مي‌كند. البته شهرام اسدي، كارگردان فيلم همه تغييرات در فيلم را با بهرام بيضايي هماهنگ مي‌كرد هرچند بخش‌هايي از فيلمنامه نيز به دليل نبود امكانات قابل اجرا نبود.
شجاع نوري درباره بخش‌هايي كه از فيلم حذف شد نيز گفت: در اين فيلم اصلا بحث مميزي مطرح نبود اما مواردي بود كه اجرا نشد يا بعد از اجرا كنار گذاشته شد. مثلا، در فيلمنامه ملاقات عبدالله با شهربانو و گذشتن وي از كنار ايوان مدائن وجود داشت يا بعضي صحنه‌هاي اسب سواري و شترسواري اجرا نشد.
او ادامه داد: امتياز بزرگ روز واقعه اين بود كه اصلا بحث سياسي يا اينكه بازيگران و عوامل بخواهند براي بزرگ شدن و مشهور شدن كاري كنند در اين فيلم حضور پيدا نكردند بلكه هر فردي براساس اخلاصش در روز واقعه حاضر شد و اخلاص آدم‌ها در آن زمان به نظر من بيشتر از امروز بود.
شجاع نوري در پاسخ به اين سوال كه چرا بعداز روز واقعه كمتر فيلمي در گونه سينماي ديني و مذهبي مورد استقبال قرار گرفته است، گفت: بايد در فيلم‌هاي مذهبي از شعار دادن و كارهاي تبليغاتي خودداري كنيم. ما بايد در فيلم‌هايي كه درباره عاشورا ساخته مي‌شود به حقيقت ماجرا اشاره كنيم و حقيقت ماجرا اين است كه امام حسين(ع) حق بود و مي‌گفت اگر حرفت حق است بايد پاي آن بايستي.
دولتي بودن عامل ضعف فيلم‌هاي مذهبي
بازيگر «سربداران» ادامه داد: البته يكي از دلايل اصلي ضعيف بودن فيلم‌هاي مذهبي به دولتي بودن سينما بازمي‌گردد زيرا تا زماني‌كه در سينما اين امر حاكم نشود كه تماشاگر بايد پول بدهد و يك فيلم بفروشد تا سرمايه بازگردد، مشكلات حل نمي‌شود.
اسب تركمن كنار گذاشته شد
وي با اشاره به اينكه در سريال‌هايي همچون سربداران و روز واقعه صحنه‌هايي همچون سواركاري را بازي كرده است، گفت: در فيلم روز واقعه اسبي كه براي نقش اصلي انتخاب شده بود اسبي بود كه از تركمنستان به هاشمي‌رفسنجاني هديه داده بودند و آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني نيز اسب را به اين فيلم اختصاص داده بود و قرار بود يك نفر اين اسب را آموزش دهد.
شجاع نوري ادامه داد: اين اسب بسيار اسب اصيلي بود اما مخصوص فيلم‌هاي سينمايي نبود بلكه اسب مسابقات اسب دواني (كورس اسب دواني) بود. روزي سوار اين اسب شدم و در حين بازي اسب من را بلند كرد و از ارتفاعي نزديك به دو طبقه ساختمان به زمين زد به‌گونه‌يي كه دنده‌هاي من شكست و فيلمبرداري متوقف شد بعد‌ها اين اسب را از فيلم خارج و اسب ديگري را جايگزين كردند.
او در پاسخ به اين سوال كه چرا خود بيضايي اين فيلم را كارگرداني نكرد، گفت: دليل واقعي آن را نمي‌دانم اما اين را مي‌دانم كه فيلمنامه‌يي كه بيضايي قصد داشت كارگرداني كند نقش اولش را يك زن ايفا مي‌كرد نه يك مرد.
او با اشاره به اينكه فيلم روز واقعه در زمان اكران خود با استقبال مواجه نشد، گفت: در كشورهاي همسايه فيلم با استقبال خوبي همراه شد و حتي امروز نيز در بعضي كشور‌ها همچون تركيه با نام كربلا فروخته مي‌شود و در كشورهاي مسلمان نيز طرفدار دارد.
شجاع نوري افزود: آن زمان فيلم را در ماه محرم و صفر اكران كردند اما به دليل آنكه همه مردم در فضاي ايام محرم بودند به تماشاي فيلم نيامدند اما كساني‌كه آمدند فيلم را دوست داشتند. مثلا يك‌روز صبح يك هيات عزاداري به دعوت ما به تماشاي فيلم آمد و در ميانه فيلم آنقدر متاثر شدند كه جلوي پرده رفتند و شروع به عزاداري كردند.
وي با اشاره به وضعيت امروز سينما گفت: امروز ما در سينما تماشاگران را قدر نمي‌دانيم و فيلمي مي‌تواند تماشاگران را به خود جذب كند كه يك شگفتي داشته باشد.
شجاع نوري تاكيد كرد: هيچ فيلمي نمي‌تواند عظمت عاشورا را آن‌گونه كه بايد بيان كند زيرا ظرفيت‌هاي تصويري جهان به اندازه‌يي نيست كه بتواند عاشورا را تصويري كند و ما در ‌نهايت با كمك شعر و ادبيات مي‌توانيم عظمت عاشورا را در ذهن مخاطب و تخيل وي به نمايش درآوريم.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون