فراسوي اقتصاد
كتاب «فراسوي اقتصاد: شادكامي به عنوان استاندارد در زندگي شخصي ما و سياست» نوشته يان اُت به تازگي با ترجمه حسين بيات توسط موسسه فرهنگي دُكسا منتشر و راهي بازار نشر شده است. نسخه اصلي اين كتاب سال ۲۰۲۰ منتشر شده است.
در قسمتي از اين كتاب ميخوانيم: «ژان ژاك روسو در قرارداد اجتماعي يا اصول حقوق سياسي (۱۷۶۲) استدلال كرد كه يك حكومت ميتواند هر كاري را به شرط سازگاري با «اراده عمومي» شهروندان انجام دهد. او اين «اراده عمومي» را تعريف نكرد، اما جان كلامش اين بود كه تا زماني كه حكومت به اين «اراده عمومي» احترام ميگذارد، شهروندان بايد هر آنچه را كه حكومت ميخواهد، بپذيرند. اين فلسفه يكي از اصول پيشرو در انقلاب فرانسه بود كه در ۱۷۸۹ با گيوتين، به عنوان يك ابزار علمي، آغاز شد. اين اصل براي قانون اساسي فرانسه در سال ۱۷۹۲ مهم بود و فلسفهاي شد در خدمت ايدئولوژيهاي تماميتخواه.
فورا بايد اضافه كنيم كه اين فلسفه روسو بر فرض دموكراسي كامل استوار است. فلسفه او مخالف قدرت مطلق هر حاكمي است. اين اصل براي قراردادي تخيلي [و آرماني] بين شهروندان است و نه براي قراردادي تخيلي [و آرماني] بين حاكم و مردمش؛ آنچنان كه در فلسفههاي هابز و لاك شاهديم.»
اين كتاب با ۲۸۶ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قيمت ۲۰۰ هزار تومان منتشر شده است.