با حضور معاون اول رييسجمهور صورت گرفت
آغاز عمليات اجرايي طرحهاي آبخيزداري، عشايري و كشاورزي با اعتبار ۱۳۸ هزار ميليارد تومان
در مراسمي با حضور معاون اول رييسجمهور عمليات اجرايي طرحهاي آبخيزداري، احياي قنوات، استخرهاي ذخيره آب و انتقال آب كشاورزي به ارزش ۱۳۸ هزار ميليارد تومان در ۳۱ استان پيش از ظهرروزپنجشنبه آغاز شد.
دكتر محمد مخبر در اين جلسه با تاكيد بر اينكه روستاها و مناطق عشايري يكي از مهمترين پيشرانهاي پيشرفت كشور هستند، گفت: مناطق روستايي و عشايري نقش مهم و اثرگذاري در امنيت غذايي كشور دارند و امنيت غذايي يكي از مهمترين اولويتهاي كشور است و دشمنان عليرغم اينكه وانمود ميكنند غذا و دارو تحت تحريمهاي ظالمانه آنها نيست اما در عمل براي تامين و جابهجايي منابع مالي دارو و غذا سنگاندازي و مشكلآفريني كردهاند. معاون اول رييسجمهور حل مسائل عشاير و پيشرفت و توسعه روستاها را يكي از مهمترين برنامههاي دولت سيزدهم برشمرد و افزود: در دو سالي كه از عمر دولت سپري شده، سپاه و بسيج همواره در جهت برنامههاي دولت در حل مسائل مختلف نقشآفريني كردهاند و در بسياري از موارد به صورت داوطلبانه پاي كار آمده و به دولت ياري رساندهاند.
وي با اشاره به تجربه موفق مشاركت نيروهاي بسيج در آبرساني به روستاها خاطرنشان كرد: در تفاهمنامهاي كه ميان وزارت نيرو و بسيج به امضا رسيد آبرساني به ده هزار روستا هدفگذاري شد كه خوشبختانه تاكنون از پيشرفت قابل قبولي برخوردار است. معاون اول رييسجمهور از آب و خاك به عنوان دو چالش مهم در حوزه كشاورزي نام برد و اظهار داشت: ايران كشوري با اقليم خشك و نيمه خشك است كه ضرورت دارد منابع آب به دقت مديريت شود ضمن آنكه امروز در تمامي كشورها مديريت منابع آب از اهميت ويژهاي برخوردار است و مقام معظم رهبري نيز سالهاست كه بر اهميت آب و همچنين خاك تاكيدات ويژه داشتهاند.
دكتر مخبر در ادامه قنوات را يادگاري عالمانه از نياكان و گذشتگان توصيف كرد و گفت: وجود قنوات در كشور سندي است كه علم آن از ساليان گذشته در ايران حاكميت داشته و اقدامات برمبناي علم صورت ميگرفته است.
معاون اول رييسجمهور افزود: سابقه برخي از قنوات كه در كشور وجود دارد به چند هزار سال قبل بازميگردد و اين در حالي است كه كارايي اين قنوات در طول زمان از بين نرفته و همچنان با هزينههاي بسيار پايين از خدمات آنها بهرهمند هستيم. دكتر مخبر با اشاره به هدفگذاري صورت گرفته در اجراي طرحهاي آبخيزداري و آبخوانداري تصريح كرد: طرحهاي آبخيزداري در سالهاي گذشته در كشور شروع شد اما متاسفانه پس از مدتي آن را رها كردند و اين بيتوجهي باعث شد كه امروز شاهد آسيبهايي ناشي از سيل، مشكل اسكان عشاير و خالي شدن برخي از روستاها از جمعيت هستيم. وي همچنين با اشاره به برنامه وزارت جهاد كشاورزي براي ايجاد شهرهاي مولد شيلات، اين طرح را مفيد و ارزشمند دانست و گفت: ايجاد استخرها و حوضچههاي آبزيپروري در كنار چاههاي آب كشاورزي اقدامي مفيد در راستاي ارتقاي بهرهوري از منابع آب است، چراكه ميتواند پيش از آنكه منابع آب به اراضي كشاورزي وارد شود در اين حوضچهها و استخرها جهت توليد آبزيان مورد استفاده قرار گيرد. معاون اول رييسجمهور استانداران را به اهتمام جدي و پيگيري مجدّانه براي اجراي طرحهايي كه امروز عمليات اجرايي آن آغاز شد فراخواند و گفت: استانداران بايد با جديت پاي كار باشند و اجراي اين برنامه را در اولويت قرار دهند ضمن آنكه يكي از بهترين فرصتها براي هزينهكرد درآمدهاي حاصل از مولدسازي ميتواند سرمايهگذاري در اجراي اين طرحها باشد. دكتر مخبر در بخش پاياني سخنان خود با قدرداني از سپاه و وزارت جهاد كشاورزي براي تدوين اين طرحها گفت: يكي از مزاياي همكاري حاضر اين است كه گروههاي جهادي پاي كار هستند و اين سبب ميشود كه سرعت انجام كار بالا و بيوقفه باشد و قيمت تمام شده نيز بسيار ارزان خواهد بود.
در اين مراسم كه استانداران مختلف نيز از طريق ويديوكنفرانس حضور داشتند وزير جهاد كشاورزي گزارشي از انعقاد قرارداد و تفاهمنامه با قرارگاه سازندگي امام حسن مجتبي(ع) براي اجراي پروژههاي آبخيزداري و آبخوانداري، ايجاد شهرهاي مولد، طرحهاي كوچك تامين آب، حل مشكلات عشايري و پروژههاي آب و خاك ارايه كرد و گفت: حدود ۴۰درصد از دام سبك كشور دراختيار عشاير است و ضرورت دارد كه نسبت به حل مسائل و مشكلات اين جامعه كم توقع اقدام شود. جانشين فرمانده كل سپاه پاسداران نيز بسيج را مردميترين سازمان در سطح جهان دانست و گفت: بسيج همه آحاد جامعه را شامل ميشود و خوشبختانه دولت مردمي سيزدهم براي حل مسائل و مشكلات كشور پاي كار آمده است تا با اتكا به ظرفيتهاي مردمي، كشور را در مسير توسعه قرار دهد. استانداران فارس و خراسان رضوي هم از طريق ويديو كنفرانس گزارشي از پيشرفت طرحهاي كشاورزي و مشاركت مردم استان در اجراي پروژهها ارايه كردند و به بيان پيشنهادات خود براي اجراي هر چه بهتر طرحهاي مرتبط با آبخيزداري، احياي قنوات و پروژههاي آبرساني كشاورزي پرداختند. در اين مراسم كه رييس سازمان بسيج سازندگي، رييس سازمان امور عشاير و برخي معاونين وزارت جهاد كشاورزي نيز حضور داشتند تفاهمنامه و قراردادهايي ميان وزير جهاد كشاورزي و جانشين فرمانده كل سپاه پاسداران براي اجراي طرحهاي آبخيزداري، احياي قنوات، استخرهاي ذخيره آب و انتقال آب كشاورزي به امضا رسيد.