• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۰ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5678 -
  • ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۴ دي

رئوف قادري در گفت‌وگو با «اعتماد» درباره مطالبات مطرح شده در همايش انتخابات و احزاب مي‌گويد

مردم نماينده و مجلس مطالبه‌گر مي‌خواهند

گروه سياسي

رئوف قادري، عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي و نماينده ادوار مجلس معتقد است، يكي از دلايل كاهش مشاركت در انتخابات سال‌هاي 98 و 1400 خروج نهادهاي تاثيرگذار تقنيني و اجرايي كشور از نقش اصلي خود است؛ وضعيتي كه باعث شده مردم احساس كنند مجلس و ساير نهادهاي تاثيرگذار كشور نمي‌توانند پيگير مطالبات آنها باشند. بر اين اساس رئوف قادري معتقد است، براي بازگرداندن رونق به انتخابات بايد زمينه بازگرداندن مجلس به جايگاه اصلي خود را فراهم ساخت. به اعتقاد اين فعال سياسي، مردم، مجلس و نمايندگاني مطالبه‌گر مي‌خواهند نه مجلسي كه فرمانبردار دولت و ساير نهادهاي تصميم‌ساز كشور باشد.

 

روز پنجشنبه همايش انتخابات و احزاب با حضور وزير كشور برگزار شد؛ درباره مهم‌ترين موضوعات مطرح شده در اين نشست توضيح مي‌دهيد؟

به نظرم يكي از همايش‌هاي خوب در كشور، همايشي بود كه روز پنجشنبه با عنوان احزاب و انتخابات برگزار شد. در اين همايش حدود 400نفر از دبيران كل و شخصيت‌هاي سياسي احزاب سراسر ايران اعم از احزاب استاني و ملي حضور داشتند. وزير كشور، شاهچراغي رييس ستاد انتخابات و اعضاي ستاد انتخابات در اين همايش حضور داشتند. از سوي احزاب و فعالان سياسي هم استقبال خوبي صورت گرفت و برخي چهره‌ها به بيان ديدگاه‌هاي خود پرداختند. بنده هم جزو سخنران‌ها بودم. از همه جريانات سياسي كشور، اعم از اصولگرا، اصلاح‌طلب و معتدلين و مستقلين در اين همايش حضور داشته و صحبت كردند. در رابطه با بحث مشاركت و ضرورت ايجاد رقابت گلايه‌هايي مطرح شد. اين موضوع مطرح شد چرا انتخابات به اين سمت و سو رفته و زمينه‌هاي مشاركت و رقابت كاهش يافته است. بسياري از افراد سخنران از ردصلاحيت‌ها و تنگ‌نظري‌ها گله‌مند بودند. اينكه شرايطي ايجاد شده كه مردم از حضور در انتخابات دلسرد شده‌اند. به نظرم بحث‌هاي خوبي شد. با سعه صدر به حرف‌ها گوش فرا داده شد، صحبت‌ها و انتقادات هم شفاف مطرح شدند.

آيا از اعضاي شوراي نگهبان و هيات‌هاي نظارت هم در همايش حضور داشتند؟

البته انتظار همين بود كه هيات نظارت يا نمايندگان شوراي نگهبان در اين همايش حضور پيدا مي‌كردند. توسط رييس خانه احزاب دعوت هم شده بودند. اما صلاح ديدند كه حضور نداشته باشند. طبيعتا گزارش اين سمينار و جلسه به سمع و نظر مسوولان نظارتي مي‌رسد.وزير كشور و رييس ستاد انتخابات كشور در اين همايش صحبت كردند. شاهچراغي اعلام كرد: تمهيدات يك انتخابات مناسب فراهم شده و كشور آمادگي برگزاري انتخابات را دارد. 4هزار صندوق به صندوق‌هاي كل كشور اضافه و زيرساخت‌هاي لازم فراهم شده است. وزير كشور هم اعلام كرد: هر چند ممكن است رضايت برخي احزاب و جريانات فراهم نشده باشد اما به‌طور نسبي از همه جناح‌هاي سياسي كشور افرادي در انتخابات حضور خواهند داشت. وزير كشور اظهار اميدواري كرد در مدت باقيمانده كه شوراي نگهبان باز هم به پرونده صلاحيت‌ها ورود مي‌كند، افراد بيشتري از جناح‌ها در انتخابات حاضر شوند. من هم در همايش سخنراني داشتم و درباره اينكه چرا از زمان ابتداي انقلاب تاكنون سطح مشاركت در انتخابات پايين آمده است، صحبت كردم. اشاره كردم به اينكه به هر حال مردم مجلسي مطالبه‌گر و نماينده‌اي پويا مي‌خواهند نه مجلسي فرمانبردار. از سوي ديگر مشكلات معيشتي و اقتصادي مردم را دليلي بر كاهش مشاركت ارزيابي كردم. مردم به اندازه‌اي در هزار توي مشكلات اقتصادي درگير شده‌اند كه ديگر فرصتي براي توجه به مسائل سياسي و انتخابات ندارند. بايد اين اميد به مردم داده شود كه مجلس آينده در مسير تغيير حركت كند. از رييس‌جمهور، رييس عدليه و ساير مديران اثرگذار كشور خواستم همگي كمك كنند تا مجلس به جايگاه واقعي خود براي بهبود وضعيت كشور باز گردد.همچنان معتقدم اگر مجلس به جايگاه واقعي خود بازگردد، مشاركت در آوردگاه‌هاي پيش رو بيشتر خواهد شد.

اخيرا موضوع لغو قانون جديد انتخابات و تعويق انتخابات از سوي برخي اصلاح‌طلبان مطرح شده است. وزير كشور هم در اين زمينه صحبت كردند. نتيجه اين مطالبه چه شد؟

پيشنهاد لغو قانون جديد انتخابات و تعويق انتخابات نخستين‌بار توسط آقاي مجيد انصاري در ديدار رييس‌جمهور با دبيران كل احزاب و برخي فعالان سياسي مطرح شد. پس از فرمايشات رهبري با مردم كرمان و خوزستان، بارقه اميدي ميان فعالان سياسي و نامزدهاي كسب كرسي نمايندگي ايجاد شد تا فضاي رقابت افزون‌تري در انتخابات فراهم شود. رهبر انقلاب اشاره كردند كه ميدان رقابت بايد براي همه جريانات سياسي كشور باز باشد و همه بايد باشند، بارقه اميدي براي برخي اصلاح‌طلبان ايجاد شده كه گره‌هاي ميانه‌رو و اصلاح‌طلب هم ممكن است شانس تاييد صلاحيت داشته باشند. در همين راستا آقاي مجيد انصاري اين بحث را مطرح كردند. مطابق اين ايده عنوان شد، زماني كه بحث پيش ثبت‌نام‌ها مطرح شد، فرصت تصميم‌سازي و تصميم‌گيري از جريان اصلاح‌طلبي گرفته شد و اكثر ليدرهاي اصلاح‌طلب در سراسر كشور جز عده قليلي ثبت‌نام نكرده‌اند.به‌زعم آقاي انصاري با فرصت ايجاد شده از تعويق انتخابات، مي‌شد فضايي ايجاد كرد تا از طريق تعويق انتخابات، فرصت دوباره‌اي براي بازماندگان از ثبت‌نام‌ها فراهم شود. وزير كشور در همايش روز پنجشنبه با حضور احزاب از اين پيشنهاد استقبال كردند، اما در عين حال تاكيد كردند كه قانون اين اجازه را نمي‌دهد كه انتخابات به تعويق بيفتد.

در همان جلسه هم مطرح شد كه براي تعويق موعد انتخابات يا لغو قانون جديد انتخابات، دولت مي‌تواند لايحه‌اي را راهي مجلس كند و با طرح دوفوريتي آن موضوع پيگيري شود. فكر نمي‌كنيد اگر اراده اين تغييرات وجود داشته باشد، مي‌توان زمينه‌هاي قانوني آن را فراهم كرد؟

بله اين گزاره هم طرح شد؛ اينكه مجلس يك طرح دوفوريتي بدهد يا اينكه لايحه‌اي از سوي دولت ارايه شود. اما نهايتا ديدگاه وزير كشور اين بود كه اين صحبت و اين پيشنهاد نشانه اين است كه دوستان اصلاح‌طلب علاقه‌مند به حضور در انتخابات هستند.اما آقاي وحيدي معتقد بودند، قانون اجازه اين اقدام را نمي‌دهد و دولت محدوديت قانوني دارد وگرنه مخالفتي با اين پيشنهاد نداشتند. اين اصل موضوع بود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون