نگاهي به پروندههاي مهم چند هفته اخير
چند فقره جنايت
از خودكشي كيانوش سنجري تا قتل يك پزشك در ياسوج
گروه حوادث|طي دو، سه هفته اخير اتفاقات ناگواري بهطور متوالي رخ داده كه «اعتماد» در اين گزارش به آنها پرداخته است.
قتل يك پزشك در ياسوج
۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳، دكتر مسعود داوودي در ياسوج به قتل رسيده است. محمد ميرخاني، مشاور اجتماعي سازمان نظام پرشكي در مورد جزييات اين حادثه اعلام كرده است: «متهم ابتدا با چاقو به گردن دكتر داوودي آسيب رسانده و بعد با اسلحه گرم به قفسه سينه او شليك كرده است. متهم پس از ارتكاب قتل، لباس مقتول را بيرون آورده و تن خود كرده و از خودش عكس گرفته و با افتخار در فضاي مجازي عكس را منتشر و از انتقام صحبت كرده و 5 نفر ديگر از كادر درمان را نيز تهديد به قتل كرده بود. برادر متهم دو سال پيش در بيمارستان ياسوج با سكته قلبي فوت كرده بود. كادر درمان در آن زمان وظايف خود را به درستي انجام داده بود، اما برادر متهم، جان خود را از دست ميدهد كه خانواده بيمار، شكايت خود را ثبت ميكنند، اما متاسفانه در برخي شهرها، پزشكان در اين اتفاقات، مقصر جلوه داده ميشوند و قصوري براي پزشك در نظر گرفته ميشود تا به نوعي رضايت خانواده بيمار كسب شود تا خشونت ثانويهاي رخ ندهد. دكتر داوودي با توجه به اينكه اقدامات لازم را براي بيمار مذكور انجام داده بوده، درخواست تجديدنظر خود را ثبت كرده بود و در چندين مرحله و مركز بالاتر، اين پرونده بررسي ميشود و دكتر داوودي هم تبرئه ميشود و هيچ قصور و تقصيري متوجه او نبوده است. بنده سوابق دكتر داوودي را بررسي كردم كه هيچ گونه سابقه قصور و محكوميت انتظامي در نظام پزشكي نداشته است و تنها مورد در پرونده او اين بود كه يكبار، مهر نظام پزشكياش گم شده بود كه با مسووليتپذيري بسيار بالا، نامه و درخواست خود را به نظام پزشكي اعلام كرده بود. در بيمارستان گاهي برخي افراد كه كادر درمان نيستند، اما در بيمارستانها خدمت ميكنند به خانواده برادر متهم به اشتباه در مورد قصور پزشكي گفته بودند و آنها را تحريك كرده بودند و گفته ميشود شخصي كه دكتر داوودي را به قتل رسانده، شرور بوده است و عوامل مختلف دست به دست هم ميدهند تا به شكل نادرست و خشن، انتقام اشتباهي گرفته ميشود.»
جنايت خانوادگي در ولنجك تهران
ظهر روز ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۳، يك وكيل ۴۲ ساله با يك قبضه اسلحه كمري همسر ۴۰ ساله و پسر ۱۲ سالهاش را با شليك گلوله به قتل رساند. اين مرد بعد از ارتكاب اين جنايات به زندگي خود پايان داده است. طبق اين گزارش در ساعت ۱۲ و ۴۵ دقيقه روز سهشنبه از طريق مركز فوريتهاي پليسي ۱۱۰ به كلانتري ولنجك تهران وقوع يك فقره تيراندازي در خانهاي در خيابان ساسان اعلام ميشود. حضور ماموران در محل و بررسيهاي اوليه مشخص ميشود مردي ۴۲ ساله به هويت مشخص با يك قبضه اسلحه كمري اقدام به ارتكاب جنايت خانوادگي كرده و در اين اقدام همسر (۴۰ ساله) و پسر (۱۲ ساله) خود را با شليك گلوله به قتل رسانده و در ادامه با شليك گلوله به زندگي خود پايان داده است. دختر ۱۴ ساله اين جنايت خانوادگي، در زمان ارتكاب جنايت موفق به فرار از منزل شده و در خانه همسايگان پناه گرفته است. در حال حاضر تحقيقات در خصوص انگيزه جنايت و ديگر زواياي اين جنايت در دستور كارآگاهان ويژه قتل پليس آگاهي تهران بزرگ قرار گرفته است كه اطلاعات تكميلي متعاقبا اطلاعرساني خواهد شد.
اعدام متجاوز به عنف در همدان
سهشنبه ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۳، حكم اعدام فردي كه در چندين پرونده تجاوز به عنف محكوم شده بود در ملاعام اجرا شد. پرونده اين مجرم از سري پروندههاي كثيرالشاكي بود كه به دنبال تحقيقات گسترده در كمتر از 9 ماه به صدور راي اعدام در دستگاه قضايي همدان و تاييد ديوان عالي كشور منجر شد.
محمدعلي سلامت معروف به علي سلامت در سالهاي گذشته قربانيانش را به بهانه ازدواج، دوستي، تهيه دارو و برخي را به زور و اجبار اغفال كرده بود و پرونده دادخواهي عليه او از 31 ارديبهشت 1402 تشكيل شد و بسياري از شكات با ارايه شواهدي از تجاوز به عنف گسترده او خبر دادند. در پايان 24 دي پارسال نامبرده دستگير و بررسي شكايات با سرعت آغاز شد؛ دادگاه بدوي حكم به اعدام سلامت داد كه با وجود درخواست چندباره متهم و وكلا براي تجديدنظر در مهر امسال، حكم در شعبه 39 ديوان عالي كشور تاييد نهايي شد. بهروز محمديمهر، رييس كل دادگستري استان همدان در تشريح جزييات اين پرونده گفت: «در ارديبهشت سال 1402 گزارشي از سوي حفاظت اطلاعات دادگستري استان مبني بر اغفال و تجاوز به عنف فردي اعلام ميشود كه از همان زمان تحقيقات پرونده آغاز شد.» رييسكل دادگستري استان همدان گفت: «در روند انجام تحقيقات، پرونده در كارگروه مربوطه دادگستري استان مورد رسيدگي قرار گرفت.»
محمديمهر با بيان اينكه در روند رسيدگي به پرونده افرادي براي اعلام شكايت به دادگستري استان مراجعه كردند كه شكايت آنها نيز ثبت شد، گفت: «در نهايت كيفرخواست اين فرد در فروردين ماه سال جاري صادر شد و پرونده به شعبه اول دادگاه انقلاب استان ارسال شد. پرونده با 2 قاضي با حضور متهم و وكلاي مدافع او برگزار شد.» رييس كل دادگستري استان همدان گفت: «پس از بررسي تمام ابعاد پرونده، حكم اعدام متهم از سوي دادگاه صادر شد كه وكلاي متهم اقدام به فرجامخواهي كردند كه پرونده به ديوان عالي كشور ارسال و حكم صادره در ديوان عالي كشور تاييد و ابرام شد. مجددا وكلاي متهم درخواست اعاده دادرسي دادند كه پرونده مجددا در ديوان عالي كشور مورد رسيدگي قرار گرفت و در نهايت درخواست اعاده دادرسي رد شد.» رييس كل دادگستري استان همدان گفت: «وكلاي متهم درخواستي براي توبه مطرح كرده بودند كه اين موضوع نيز توسط شعبه بررسي و اين تقاضا نيز رد شد و در كميسيون عفو نيز درخواست عفو آن قبول نشد.»
خودكشي كيانوش سنجري
بامداد ۲۳ آبان ماه، كيانوش سنجري، روزنامهنگار به زندگي خود پايان داد. بعد از اين حادثه محمد شهرياري، سرپرست دادسراي امور جنايي تهران در روايت اين حادثه چنين گفت: «عصر روز چهارشنبه ۲۳ آبان ماه به كلانتري ۱۰۹ بهارستان اعلام ميشود جسد فردي در حوالي پل حافظ كشف شده است. عوامل تخصصي صحنه شامل پزشكي قانوني، كارشناسان تشخيص هويت و اداره آگاهي و بازپرس ويژه قتل بلافاصله در محل حاضر ميشوند و انجام امور در دستور كار قرار ميگيرد. حسب صحبتهاي اوليه افراد حاضر در محل عنوان ميشود مرد جواني، خودش را از بالاي ساختمان چارسو به پايين پرتاب كرده است. تحقيقات ميداني نشان داد همراه متوفي كه هويت او به نام كيانوش سنجري اعلام شد، خانمي تحت عنوان رواندرمانگر بوده و اين خانم در محل حضور داشته است. اظهارات اين خانم اخذ شد. اين خانم در اظهاراتش گفت از سال ۹۴ به دليل بيماريهاي روحي و رواني با متوفي در ارتباط بوده است. خانم رواندرمانگر در ادامه اظهارات خود عنوان كرد از آنجايي كه متوفي در فضاي مجازي تهديد به خودكشي كرده بود قبل از وقوع اين اتفاق او را ديدم و همراه او در ساختمان چارسو كنار او حضور داشتم. اين خانم در اظهارات خود كه ثبت و ضبط شده، گفته است متوفي به او اعلام كرده از خودكشي منصرف و موضوع حل شده است، به همين دليل اين خانم از محل خارج ميشود و به سمت منزل ميرود، اما به دليل اينكه دستگاه پاور بانك متوفي نزد او مانده بوده و متوفي گفته به پاور بانك احتياج دارد، با او تماس ميگيرد كه پاوربانك را به او تحويل دهد كه وقتي متوفي جواب تماس را نميدهد به ساختمان چارسو بازميگردد و چون احتمال ميداده مرحوم دست به خودكشي بزند، موضوع را به انتظامات ساختمان اطلاع ميدهد و زماني كه به پشت بام ساختمان ميرسند، متوفي خودش را به پايين پرتاب كرده بود. طبق تحقيقاتي كه از اين خانم رواندرمانگر انجام شد، او از سال ۹۴ براي درمان با متوفي آشنا بود و مرحوم ۳ مرتبه در بيمارستان محمدشهر كرج بستري شده و داروهاي مرتبط با اعصاب و روان مصرف ميكرده است. همچنين خانم ديگري در صحنه حادثه حاضر شد و اعلام كرد كه متوفي كيانوش سنجري دوست پدرش بود و متوفي سالها درگير بيماري روحي و رواني بوده كه اظهارات اين خانم نيز در پرونده اخذ شده است. اكيپهاي تخصصي در صحنه حاضر بودند، تمام تحقيقات انجام شده، فيلم دوربينهاي مداربسته ساختمان ثبت و در حال بازبيني هستند. جسد به پزشكي قانوني منتقل شده و بررسيهاي تخصصي، كالبدشكافي و سمشناسي، پاتولوژي، آسيبشناسي و تعيين علت فوت در حال انجام است. پروندهاي نيز در اين رابطه در دادسراي جنايي تهران تحت عنوان فوت مشكوك تشكيل شده و ما تمام زواياي فوت اين فرد را بررسي ميكنيم. از تهديد به خودكشي اين فرد در فضاي مجازي نيز مطلع هستيم و از همه مطلعين در محل تحقيق شده است.»