• ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۵ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5920 -
  • ۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر

در گفت‌وگو با دكتر سيدعلي افتخارزاده مطرح شد

دوري از استرس و تغذيه سالم دو عامل مهم كنترل فشار خون بالا

با دكتر سيدعلي افتخارزاده، متخصص قلب و عروق و فلوشيپ اينترونشنال كارديولوژي درباره علل ايجاد فشارخون بالا و راه‌هاي كنترل و درمان آن گفت‌وگو كرده‌ايم كه در ادامه مي‌خوانيد:

 

علل ايجاد بيماري‌ پرفشاري خون يا فشار بالا چيست؟

بيماري‌هاي قلبي و عروقي و ساير بيماري‌هاي مشابه ديگر اندام‌ها مانند عروق مغزي علل مختلفي دارند كه از جمله شايع‌ترين علل آنها فشار خون، ديابت و قند خون بالا يا مسائل ارثي و ژنتيك و برخي علل ديگر است. از اين بين، ديابت و فشار خون از جمله علل موثر و شايع هستند و در عين حال خود بيماري‌هاي قلبي و عروقي هم مي‌توانند ايجاد‌كننده فشار خون باشند يعني رابطه متقابلي بين آنها وجود دارد.

آماري از شيوع و پراكندگي فشار خون بالا در ايران وجود دارد؟

سه سال قبل، آمارگيري كلي براي شناسايي مبتلايان و بيماريابي فشار خون در سطح مراكز درماني كشور انجام شد اما به سبب تداخل با كرونا، آمارگيري خوب و كاملي ممكن نشد. معمولا فشار خون در مراكز پر‌جمعيت و مراكزي كه از نظر اقتصادي فعاليت بيشتري دارند، بيشتر خودش را نشان مي‌دهد. يكي از علل اين موضوع شايد اين باشد كه افراد ساكن در اين مناطق، بيشتر دچار تشخيص بيماري مي‌روند تا افرادي كه در روستاها و مراكز دورتر از مراكز درماني هستند.

درمان فشار خون بالا چيست؟

براي درمان فشار خون ابتدا مثل هر بيماري ديگري بايد علت آن تشخيص داده شود. حدود ۹۰ درصد علت ايجاد فشار خون مشخص نيست و افراد از يك سابقه خانوادگي و ارثي صحبت مي‌كنند اما اين هم براي همه ثابت شده نيست. در صورتي كه علل خاصي براي فشار خون پيدا نشود، با داروهاي كنترل‌كننده فشار خون بايد درمان شود. قطع درمان توسط بيماران بعد از گذشت مدتي از دريافت دارو يك اشتباه مهلك است، زيرا فشار خون با درمان كنترل مي‌شود اما از بين نمي‌رود.

  نقش تغذيه سالم در كنترل فشار خون چقدر است؟

نقش تغذيه در پيشگيري و درمان بيماري‌هاي مرتبط با فشار خون ثابت شده است. مصرف ميوه‌هاي تازه و دوري از فست‌فود و مصرف مايعات زياد در طول روز يكي از علل كمك‌كننده و كنترل و دوري از فشار خون بالا است. عامل اصلي اكثر بيماري‌ها جدا از مسائل ژنتيكي و بيماري‌هاي نادر، عدم آرامش رواني و استرس‌هاي روزافزون محيطي است، به همين دليل افرادي كه در جوامع روستايي و دور از استرس و اضطراب زندگي مي‌كنند و سبك زندگي با استرس كمتري دارند، كمتر با بيماري مواجه مي‌شوند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون