يك سوزن به عادل و طرفدارانش يك جوالدوز به صداوسيما
علي ولياللهي
وزير ورزش و جوانان در حاشيه مراسم اختتاميه جشنواره فيلمهاي ورزشي اعلام كرد رييسجمهور و دولت حامي بازگشت فردوسيپور به [تلويزيون] هستند.
به گزارش روزنامه اعتماد، اظهارات احمد دنيامالي بعد از آن مطرح شد كه مدير يكي از پلتفرمهاي پخش مسابقات ورزشي در تویيتي اعلام كرد ساترا يا همان سازمان تنظيم مقررات رسانههاي صوت و تصوير فراگير جلوي گزارش عادل فردوسيپور در يكي از پلتفرمها و همين طور پخش برنامه جديد سروش صحت را گرفته است.
بعد از آن بود كه در فضاي مجازي عبارت «توقيف صداي عادل» ترند شد بدون توجه به اينكه عادل فردوسيپور مدتها است پاي ثابت برنامههاي پايگاه تحت مديريت خود است و در انواع و اقسام مصاحبهها و تاكشوها حضور دارد و كسي هم مشكلي براي او به وجود نميآورد. مديران ساترا در پاسخ به اين تویيت و واكنشهاي گسترده چهرههاي سياسي و فرهنگي و ورزشي و طرفداران عادل متني را منتشر كردند و در آن مدعي شدند كه اصلا بحث شخص عادل فردوسيپور مطرح نبوده و آنها تنها قوانيني كه براي همه سكوها يكسان است را گوشزد كردهاند. توضيحي كه قانعكننده نبود و اين سوال را به وجود آورد كه چرا به يك باره وقتي متوجه شديد پخش بازيها از پلتفرمهاي اينترنتي با گزارش عادل مخاطب زيادي دارد يادتان افتاد قانون را رعايت كنيد؟
همه اين بحثها در چند روز گذشته به اوج خود رسيد تا جايي كه احمد دنيامالي وزير ورزش در حاشيه اختتاميه جشنواره فيلمهاي ورزشي آن جملات را در مورد عادل به كار برد. همچنين پيش از اين علي ربيعي دستيار اجتماعي رييسجمهور با انتشار عكسی از فردوسيپور نوشته بود: «در تعجبم چرا عدهاي تاب ديدن حال خوب مردم را ندارند. هرچيزي كه حتي به قدري اندك، موجب شادي، سرگرمي و دل خوش جامعه ميشود را برنميتابند. در خبرها خواندم كه ساترا دستور ممنوعيت «گزارش» عادل فردوسيپور و «اكنون» سروش صحت را صادر كرده است. مثل اكثر هموطنان دوستشان دارم. نميدانم چرا در حالي كه همه ما نگران مرجعيت رسانهاي در داخل هستيم، متوليان آن هيچ دغدغهاي در اين خصوص ندارند.»
نام عادل فردوسيپور كنار صداوسيما و وسط آمدن چيزي به اسم «ساترا» و واكنش وزير شرايط پيچيدهاي به وجود آورده كه مقصر اصلي آن صداوسيما است. از يك طرف واقعا آن طور كه گفته ميشود فردوسيپور كه خودش را فرزند رسانه ملي ميداند «توقيف نشده» و از طرف ديگر سياستگذاري و تصميمات فاجعهبار مديران صداوسيما مشهود است.
اما اگر و فقط اگر صداوسيما در اين مورد چنين شتابزده، جزمگرايانه و بيسياست عمل نكرده بود هيچ كدام از اين موارد پيش نميآمد. واقعا بايد از مديران صداوسيما پرسيد پيش خودشان چه فكر ميكنند كه با يك مجري تلويزيوني اين همه سال وارد چالش ميشوند؟ صداوسيما با آن همه عظمت چرا خودش را در زمين بازي يك فرد باهوش در حوزه رسانه مياندازد؟
طبق اطلاعات به دست آمده در نخستين بازي كه عادل فردوسيپور بعد از سالها در يكي از پلتفرمها گزارش كرد (دو هفته قبل) تعداد بينندهها يعني كساني كه لينك پخش بازي را لمس كردند به يك ميليون كاربر يكتا رسيده است. به فرض اينكه تمام اين يك ميليون نفر در طول جريان بازي از همان سكو بازي را ديدند، عددش اصلا قابل مقايسه با مخاطبان تلويزيون در همان شب بازي نيست. بدون شك با وجود محبوبيت عادل هنوز اكثر قريب به اتفاق مردم ترجيح ميدهند بدون استفاده از نت كه واقعا كند است و با كيفيت بيشتر و بهتر از تلويزيون فوتبال تماشا كنند مگر اينكه در خانه نباشند. همين طور بايد اضافه كرد قطعا در بازيهاي بعدي اين تب «شنيدن صداي عادل بعد از سالها» هم فروكش ميكرد و بعد تبديل به يك مساله عادي ميشد. منتها همانطور كه گفته شد معلوم نيست چه كساني در آن سازمان عريض و طويل تصميمگير هستند كه عوض نشان دادن جايگاه بالاتر خود و سعه صدر، خودشان را در جايگاه رقابت با يك چهره مشهور شده در همان صداوسيما ميگذارند و بعد آن قدر ضعيف عمل ميكنند كه قافيه را هم در «جنگ روايتها» ميبازند. پس جا دارد يك سوزن به عادل و هوادارانش بزنيم. عادل به خاطر بهرهبرداري سياستمدارانهاش از اين شرایط مبهم با آن سكوتهاي هميشگي و هوادارانش به خاطر جو دادنهاي بيشمار و ترند كردن مطالبهاي كه اولویت اصلی به شمار نمی رود. کما اینکه روز یکشنبه و دوشنبه شاهد گزارش او در پلتفرم مربوطه بدون هیچ محدودیتی بودیم. و در نهايت يك جوالدوز بزنيم به صداوسيما كه شايد متوجه سیاست های اشتباهش بشود و بفهمد جايگاهش كجاست.