• ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5990 -
  • ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند

در گفت‌وگو با «اعتماد» مطرح شد

پيشكسوتان سرخابي از بازي هفته بيستم و دربي پيش رو گفتند

درخشان: نمي‌شود به رقبا گفت نبريد تا به شما برسيم! لطيفي: هواداران و موسيمانه روحيه بازيكنان را له كرده بودند!

روزبه دلاور 

به گزارش «اعتماد»، در يكي از ديدارهاي مهم هفته بيستم ليگ برتر، تيم فوتبال پرسپوليس تهران، عصر شنبه در ديداري كم افت و خيز مقابل آلومينيوم اراك به نتيجه مساوي يك بر يك رضايت داد تا دو امتياز حياتي را در كورس قهرماني از دست بدهد. شاگردان اسماعيل كارتال كه براي كم كردن فاصله با صدر جدول و بازگشت به جمع مدعيان اصلي پا به اين مسابقه گذاشته بودند، در ورزشگاه امام خميني اراك نتوانستند بيشتر از يك بار از سد دفاع مستحكم آلومينيوم عبور كنند و با خلق موقعيت‌هاي اندك، باعث نارضايتي هواداران خود شدند.

اين تساوي در حالي رقم خورد كه رقباي اصلي پرسپوليس در بالاي جدول، همچنان به كسب پيروزي ادامه مي‌دهند و به اين ترتيب، فاصله سرخپوشان با صدر جدول بيش از پيش افزايش يافت. عملكرد نه چندان دلچسب پرسپوليس در خط حمله بار ديگر نگراني‌ها را در خصوص قدرت تهاجمي اين تيم و شانس قهرماني آنها در پايان فصل افزايش داد.

بعد از اين بازي استقلال در يك ديدار نزديك و كم‌ گل موفق شد با نتيجه‌ يك بر صفر نساجي را شكست دهد. اين بازي كه به ميزباني استقلال برگزار شد، شاهد رقابتي پاياپاي بين دو تيم بوديم. استقلال با وجود برتري نسبي در مالكيت توپ، در خلق موقعيت‌هاي گلزني متعدد با مشكل روبه‌رو شد و نساجي نيز با دفاع منسجم خود، فضا را از مهاجمان استقلال گرفت. نساجي در اين بازي يك ضربه پنالتي را هم از دست داد. تك‌گل بازي در نيمه دوم به ثمر رسيد و استقلال توانست با حفظ اين گل تا پايان بازي، سه امتياز ارزشمند را كسب كند.

بعد از اين دو بازي با حميد درخشان، بازيكن و سرمربي پيشين پرسپوليس و علي لطيفي، پيشكسوت استقلال و تيم ملي در خصوص اين دو بازي و شرايط سرخابي‌ها در آستانه دربي گپ و گفت كرديم كه حاصل آن را در ادامه مي‌خوانيد.

 

درخشان: راه‌حل گل‌ خوردن‌هاي تكراري پرسپوليس اين است

‌عملكرد پرسپوليس مقابل آلومينيوم چطور بود؟

اصلا خوب نبود، چون ما انتظارمان خيلي بيشتر از اينهاست كه بايد خلق موقعيت بيشتري داشته و سوار بر بازي باشند. با احترام به تيم آلومينيوم اما انتظارات ما از پرسپوليس بسيار فراتر از اين است. نود دقيقه هيچ خطري روي دروازه ميزبان خلق نكردند و در نهايت به آن شكل گل خوردند بعد يك بازيكن مثل احمدزاده كه مورد كم لطفي قرار گرفته، آمد يك پاس استثنايي به عليپور داد تا نتيجه مساوي شود. شكل و شمايل بازي پرسپوليس اصلا خوب نيست و بايد تهميداتي در آن باشد و تغييراتي به وجود بيايد.

‌كادرفني كه تغيير كرده، علت چيست؟

انتظار ما از آوردن مربي خارجي بالاست، اما الان تيم ما فوتبال معمولي بازي مي‌كند . درست كه تعدادي از اين بازيكنان را آقاي كارتال نخواهد. بعضي بازيكنان ضعيف هستند، درست است اما اين تغييرات براي آخر فصل است. حداقل الان بايد يك فلسفه درست داشته باشيم حتي از همين بازيكنان كه به قول خودشان بازيكنان باكيفيتي نيستند، اما مي‌توانند در اجراي فرامين تاكتيكي ۵۰، ۶۰ درصد كارشان را انجام‌ دهند، استفاده كرد. اما همان را هم نداريم! يك گير ديگر هم اينكه يكسري بازيكنان مصدوم هستند كه آنها بايد برگردند و در نهايت بايد بگويم با اين روش پيش برويم ليگ را هم از دست مي‌دهيم. بايد با اقتدار بيشتري بازي كنيم.

‌در آستانه دربي كسب اين نتيجه مساوي مي‌تواند روحيه تيم را به‌هم زند؟

نه، اصلا اين‌طور نيست، چون دربي فرق مي‌كند و اصلا شرايط جدول و بازي‌هاي قبل تاثيري ندارد. دربي يك بازي خاص است كه شما اگر بتوانيد به لحاظ روحي تيم خود را آماده كنيد و چيدمان و تاكتيك تيمت مقبول باشد، مي‌توانيد در آن موفق باشيد. شرايط آن بازي فوق‌العاده خاص است!

‌چه راهكار يا پيشنهادي داريد كه اختلاف امتيازي پرسپوليس با صدر كمتر شود؟

گفتم بايد حتما فلسفه بازيمان را عوض كنيم و تغيير سيستم بدهيم و بعد هم چندتا مصدومانمان برسند تا بتوانيم مدعي باشيم. با اين شكل بازي از دور مدعيان خارج مي‌شويم.

‌نتايج ساير رقبا و فاصله با صدر روي تيم تاثير مي‌گذارد؟ چه راهكاري داريد تا تيم به لحاظ روحي افت نكند.

فقط بايد تلاش كنند و نمي‌شود به رقبا گفت شماها نبريد تا ما به شما برسيم! آنها تلاش مي‌كنند براي بردن و ما هم بايد تلاش كنيم براي بردن. حالا بايد بيشتر تلاش و تمرين و كار كنيم و ضعف‌هايمان را بپوشانيم تا با كيفيت برتر بازي كنيم. راهكار همين است! اگر مي‌خواهيم اصلاح كنيم بايد كادرفني برنامه‌ها و چيدمان را درست كنند و بازيكنان تلاش بيشتري كنند تا اين جام را از دست ندهيم.

‌پرسپوليس در بازي با آلومينيوم هم روي ضربه ايستگاهي گل خورد. راه‌حلي براي رفع اين ضعف داريد؟

كار كردن با خط دفاعي و فاصله‌ها را اندازه‌گيري كردن و زون آن را بايد درست كرد و پوشش هم همين‌طور. با تمرين مي‌توانيم اين مشكل را برطرف كنيم‌. در محوطه جريمه وظيفه دادن به بازيكنان و من تو من و فشرده بازي كردن و آزاد نگذاشتن بازيكنان حريف نكاتي است كه بايد لحاظ شود وگرنه بازهم گرفتار اين معضل مي‌شود.

‌شانسي براي قهرماني پرسپوليس قائل هستيد؟

هنوز شانس دارد، اما چقدر اين شانس مي‌تواند قطعيت پيدا ‌كند بستگي به تلاش بازيكنان دارد.

 

علي لطيفي: پرسپوليس بازيكنان دربي باز بيشتري دارد

‌تحليل فني شما از بازي استقلال و نساجي چيست؟

اعتقاد دارم در اين بازي هر دو تيم مي‌توانستند برنده باشند. نقطه عطف بازي، پنالتي بود كه حسيني مهار كرد و استقلال را در بازي نگه داشت. باتوجه به شرايط روحي و رواني استقلال در اين مدت اگر آن پنالتي گل مي‌شد اين تيم مجدد وارد بحران ديگري مي‌شد. فارغ از مسائل فني بحث رواني غالب مي‌شد و ممكن بود بازنده از زمين‌ خارج شود. بعد از مهار پنالتي استقلال به بازي برگشت و برنده شد. مشكل استقلال اين است كه در فاز هجومي قدرت لازم را ندارد و در فاز دفاعي هم دچار مشكل است. اگر مي‌خواهيم‌كارشناسانه به موضوع بپردازيم نبايد به برد و باخت‌ها توجه كنيم، بارها ديديم كه تيم برنده مي‌شود، اما ضعف‌هاي دفاعي مشهود است و بي‌دقتي يار تيم‌هاي مقابل باعث مي‌شود تا حفره‌ها را نبينند و نتوانند نتيجه بگيرند. فارغ از برد و باخت‌ها، استقلال در فصل جاري هرگز نتوانست بالانسي در فاز هجومي و دفاعي ايجاد كند. هر وقت در دفاع خوب بودند در فاز‌حمله مشكل داشتند و برعكس هر زمان در حمله‌ مقداري شناور و خوب كار كردند در دفاع دچار مشكل شدند.

‌استقلال در دو، سه بازي گذشته در ليگ و جام حذفي و ليگ نخبگان حداقل به لحاظ نتيجه عملكرد خوبي داشت. چه عواملي باعث شد وضعيت اين تيم رو به بهبود باشد؟

اتفاق بسيار مثبت تغيير سيستم مديريتي بود. رفتن مديران قبلي و‌ آمدن تاجرنيا و نظري جويباري كه هر دو با فضاي استقلال آشنا بودند. موضوع ديگر اينكه موسيمانه ‌اعتماد به نفس صفر بازيكنان استقلال را به زير صفر رسانده بود و با رفتن موسيمانه شرايط براي بازيكنان بهتر شد. مشكل اين است كه سيبل اول انتقادات به سمت بازيكنان است و بعد مربي‌. اين بازيكنان همان‌هايي هستند كه در اول فصل همه مي‌گفتند بهترين يارگيري يك دهه اخير استقلال است. همان بازيكنان را هواداران له كردند و گفتند اينها هيچي بلد نيستند! وقتي بازيكني اعتماد به نفس نداشته باشد و روح و روانش پايين باشد حتي اگر مسي باشد، در زمين نمي‌تواند راه هم برود! بازيكنان هم از طرف سرمربي آقاي موسيمانه و هم هواداران تحت فشار فزاينده‌اي بودند، اما الان توانستند تا حدودي شرايط روحي خود را بازسازي كنند. شنيدم اختلافي هم بين بازيكنان بود و آن هم حل شد. اگر اتحاد و همدلي بين بازيكنان باشد آن ضعف‌هاي فني‌ هم پوشش داده مي‌شود. اگر بهترين تيم دنيا هم در اختيارتان باشد، اما اتحادي بين بازيكنان نباشد، موفقيتي حاصل نمي‌شود.

‌درباره درخشش برخي بازيكنان‌ جوان ‌مثل كوشكي چه نظري داريد؟

يكي از معدود موفقيت‌هاي استقلال حضور بازيكناني مثل كوشكي و مهران احمدي است كه جوان هم نمي‌شود به آنها گفت، اما اتفاق مثبتي بود كه ناخواسته به وجود آمده يعني مصدوميت يا اختلافاتي رخ داده تا اين بازيكنان بازي كنند و ديده شوند. خوشبختانه اين روند ادامه‌دار بوده و‌ اين بازيكنان اعتماد به نفس پيدا كردند. حمايت بازيكنان بزرگ تيم مثل رضاييان و‌چشمي و حسيني درون زمين از اين بازيكنان بسيار مهم است تا سرعت رو به رشد اينها روند بيشتري داشته باشد.

‌درباره دربي پيش رو در حال حاضر كفه ترازو به سود كدام ‌تيم سنگيني مي‌كند؟

دربي با توجه به پيشينه‌اي كه دارد به كرات ديديم كه تيمي در جدول بالا بوده و تيم پايين‌تر دربي را برده است. مربيان نيازي ندارند بازيكنان را به لحاظ روحي و رواني و انگيزشي بالا ببرند. خود بازيكنان ناخواسته انگيزه را دارند. دو تا عامل بسيار مهم براي رسيدن به‌ موفقيت در دربي لازم است؛ يك اينكه هر تيمي تمركز داشته باشد و اسير جو بازي نشود شانس بيشتري براي رسيدن به موفقيت دارد. دوم اينكه هر تيمي بازيكنان بازي دربيار يا دربي باز بيشتري داشته باشد، شانس بيشتري دارد كه در اين زمينه بي‌تعارف پرسپوليس شرايط بهتري دارد. بخش بعدي هم توان تاكتيكي و فني است كه در مراحل بعدي قرار مي‌گيرند. تمركز و داشتن بازيكنان باتجربه و نيمكتي كه آرامش و تمركز را به تيم تزريق كند در پرسپوليس بهتر است، اما باز هم مي‌گويم دربي است و شرايط استقلال هم بهتر شده است و حالا بايد ديد كدام تيم موفق مي‌شود.


 

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون