روزبه دلاور
به گزارش «اعتماد»، در مهمترين بازي اين هفته ليگ برتر دو تيم استقلال و پرسپوليس در دربي تهران به مصاف هم ميروند. اين دربي صد و پنجمين جدال پرطرفدارترين تيمهاي كشورمان به حساب ميآيد كه البته قرار است با 50 هزار تماشاگر برگزار شود اما هرچه باشد دربي هميشه دربي است و حساسيت آن با هيچ رقابتي قابل مقايسه نيست.
روز گذشته با محسن خليلي، پيشكسوت پرسپوليس گفتوگو كرديم و حالا سراغ فردملكيان يكي از مهاجمان اسبق استقلال رفتيم تا نظر وي را درخصوص اين مسابقه جويا شويم. حاصل گفتوگوي اختصاصي «اعتماد» با اين پيشكسوت را در ادامه ميخوانيد.
چند تا دربي بازي كرديد؟
۴ تا فكر ميكنم!
خاطرهانگيزترينش كدام دربي بود؟
هماني كه گل زدم و بازي يك - يك مساوي شد. فكركنم بيستم فروردين هفتادوهشت بود. اولين دربي بود كه به ميدان ميرفتم و توانستم براي استقلال گل بزنم.
دربي كه پرسپوليس 9نفره شد هم در زمين حضور داشتيد. واقعا به شما گفته بودند بايد بازي مساوي شود؟
يكي، دو جا شنيدم كه خب به پرسپوليسيها كه 9نفره بودند كسي چيزي نميگفت. آنها حتي اگر بازي را ميبردند هم هيچ اتفاقي نميافتاد اما از آنجا كه من در بطن كار بودم در بين دو نيمه وقتي به رختكن رفتيم، آن زمان مربي تيم ما هم آقاي سوكوموروخوف بود، داخل رختكن كه رفتيم و مربي ميخواست صحبت كند آقاي فايقي و با چند نفر كه بيسيم به دست بودند وارد رختكن شدند و اجازه صحبت به آقاي سوكوموروخوف را ندادند و چون جو استاديوم متشنج بود توصيه كردند كه حركت اضافي نكنيم تا هواداران تحريك نشوند. مخصوصا فرهاد مجيدي را به سمت سوناي رختكن بردند و با او صحبت كردند و همينطور پرويز برومند را. چون احساس ميكردند اينها كساني هستند كه جو را متشنج ميكنند. صحبت سر اين بود كه روز خاص است و مدارا كنيم تمام شود. خب اگر پرسپوليس با اختلاف گل ميباخت جو ورزشگاه بههم ميريخت. پرسپوليس 9نفره شده بود.
توصيه كردند كه گل نزنيد؟
مستقيم كه نگفتند اما منظورشان اين بود كه بازي بايد مساوي تمام شود ! حالا اگر گلي هم زديم بايد گلي هم بخوريم! علني گفته نشد وگرنه تيم حريف نه نفره بود و با آن همه هوادار ميتوانستيم برنده شويم.
شما ميگوييد اينطور برداشت كرديد كه نبايد گل بزنيد؟ اين اجحاف در حق طرفداران استقلال نبود كه انتظار داشتند يك برد پر گل به دست بياوريد؟
بحثي كه مطرح ميكردند اين بود كه اگر اتفاقي رخ بدهد و جو هواداران متشنج شود مسوولیتش با شما است. خب طبيعي بود كه ساق پاهايت ياريات نميكند! در يك برنامه تلويزيوني بازيكن پرسپوليسي گفت به ما چيزي نگفتند، حرف عجيبي بود چون معلوم است كه نبايد چيزي به شما ميگفتند!
بهزاد داداشزاده در آن بازي، بازيكن استقلال بود و اين موضوع را تكذيب كرد.
نه. من كه در رختكن بودم حتي از آقاي فايقي هم بپرسيد ميگويد بله، بين دونيمه وارد رختكن شدم و همين صحبتها را كردم. الان من اين را ميگويم شايد برايم دردسر شود! اما يكسريها تشخيص ميدهند كه سكوت شايد يك جايي به دردشان بخورد و يك جايي كارشانگير افتاد بگويند شما همان فردي هستي كه فلان روز فلان حرف را زدي. مدارا ميكنند تا به ضررشان نشود اما من نه چيزي از اين فوتبال بردم و نه سودي داشت و عين واقعيت را گفتم.
درباره دربي پيش رو صحبت كنيم. شرايط روحي رواني استقلال در آستانه دربي 105 چطور است؟
اوضاع استقلال كه كلا درب و داغان است و به لحاظ تيمي خوب اما روحي متزلزل است. حالا اين برد الريان كمي وضعيت را بهتر كرد اما حسم اين است كه در فصلي كه قهرماني را از دست دادند ميخواهند خود را به هواداران ثابت كنند و برد تيم ميتواند خيلي از مسائل را پشت پرده نگه دارد و از طرفي اگر بازنده باشند هم نتيجه هم جدول و هم هوادار را از دست خواهند داد كه اتفاق بدي است. پرسپوليس وضعيت بهتري دارد كه برد و باخت تغييري در جدول براي آنها ايجاد نميكند اما شرايط استقلال بحرانيتر است و عليرغمي كه همه فكر ميكنند پرسپوليس ميتواند برنده شود استقلاليها چند برابر پرسپوليسيها تلاش ميكنند تا جبران مافات كرده باشند.
درباره مربيگري بوژوويچ در استقلال چه نظري داريد؟
مربي كه در اين زمان ميآيد و تيم ميگيرد نميدانم چه تفكري پشت آن است. قطعا استقلال كه قهرمان ليگ ما نميشود از طرفي با قرعه سختي در ليگ نخبگان روبهرو شده كه بعيد است بتوانند موفق شوند و شايد براي سال آينده برنامهريزي كرده باشند. براي سهراب ناراحتم كه وقتي استعفا داد با استعفاي او موافقت شد و به نظرم نبايد اينطور ميشد چون سهراب در يك مقطع زماني بدي مسووليت تيم را قبول كرد و پاداش برد الريان ميتوانست حضورش روي نيمكت استقلال در دربي باشد. چرا مديران اين را از اودريغ كردند، نميدانم. سالها با سهراب بودم آدم خوب وجنتلمني است كه به نظرم در حق او اجحاف كردند.
به نظر شما پرسپوليس چه نقاط ضعفي دارد كه استقلال ميتواند از آن بهره ببرد؟
نقاط ضعف و قوت در دربي با بقيه بازيها تفاوت پيدا ميكند. در سالهايي كه بازي ميكرديم تيم ضعيفتر بهتر بازي ميكرد و از بس جو پراسترس است بازيكناني موفق ميشوند كه روي خودشان مسلط باشند. نقاط ضعف و قوت تيمها شايد در دربي تغيير كند براي همين در اين مسابقه اعتقادي به نقطه قوت و ضعف ندارم. آناليز نود دقيقهاي مهم است و شايد هر ده دقيقه لازم باشد آناليز كنيم و تيم رفرش شود و نسبت به بازي حريف تغيير تاكتيك دهد.
زماني كه شما بازي ميكرديد تماشاگران زيادي به استاديوم ميآمدند اما الان بازي با نصف ظرفيت استاديوم برگزار ميشود و تعداد كمتري تماشاگر ميتوانند دربي را از نزديك تماشا كنند. در اين باره صحبتي داريد؟
احساس ميكنم بيشتر بحث امنيتي قضيه است وگرنه در چنين دربي كه اين همه طرفدار دارد و همه يك سال منتظرش هستند وقتي تعداد هوادار را كمتر ميكنيد در واقع استرس بازي را بيشتر ميكنيد. شبيه به كنترل كردن بازي! وگرنه تمامكشورها دنبال تماشاگر هستند و ما حتي اگر استاديوم سيصد هزار نفري هم داشتيم براي دربي پر ميشد اما فقط تعداد كمي به استاديوم ميتوانند بروند. ايناز جذابيت بازي كم ميكند. ما خيلي وقتها بحثهاي ديگر را وارد ورزش ميكنيمكه كار خوبي نيست! گفتند براي بازسازي استاديوم اما چطور بازي پرسپوليس و النصر آن تعداد هوادار آمده بود. اين يك تناقض و دوگانگي است!
نتيجه دربي چند چند ميشود؟
فكر كنم پرگل ميشود چون دو تيم چيزي براي از دست دادن ندارند و ميآيند تا بازي را ببرند. البته اين منوط به يك ربع، بيست دقيقه اول بازي است كه اگر گل داشته باشد بازي پر گلي خواهد شد.