• 1404 دوشنبه 1 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6023 -
  • 1404 يکشنبه 31 فروردين

گزارشي از افزايش روند اسلام آوردن جوانان امريكايي پس از هفتم اكتبر

چرا زنان « نسل Z » به صورت گسترده به اسلام روي مي‌آورند؟

گروه دين و فلسفه

وب‌سايت «AboutIslam» يك پلتفرم آنلاين است كه در سال ۲۰۱۵ راه‌اندازي شده و هدفش ارايه اطلاعات دقيق و معتبر درباره اسلام و مسائل مرتبط با مسلمانان در سراسر جهان است. اين وب‌سايت به زبان انگليسي فعاليت مي‌كند و مخاطبان اصليش افراد غيرمسلمان، تازه‌مسلمان‌ها و همچنين مسلماناني هستند كه به دنبال درك عميق‌تر از دين خود مي‌گردند. «AboutIslam» توسط گروهي از محققان، نويسندگان و فعالان مسلمان اداره مي‌شود و دفتر اصلي‌اش در قاهره قرار دارد، هر چند كه تيم تحقيقي و تحريريه اين رسانه از افراد مختلفي در كشورهاي گوناگون تشكيل شده‌اند. اين وب‌سايت به موضوعات متنوعي از جمله اخبار جهان اسلام، سبك زندگي اسلامي، آموزش ديني و مسائل اجتماعي مي‌پردازد و تلاش مي‌كند در ميان انبوه رسانه‌هايي كه در جهان اسلام‌هراسي را تبليغ و ترويج مي‌كنند، تصويري واقعي از اسلام ارايه دهد. از نظر اعتبار، «AboutIslam» به خاطر استفاده از منابع معتبر اسلامي و همكاري با كارشناسان ديني شناخته شده، جايگاه مناسبي در بين رسانه‌هاي اسلامي آنلاين دارد. اين وب‌سايت به‌ويژه براي كساني كه به دنبال اطلاعات اوليه يا داستان‌هاي الهام‌بخش درباره اسلام هستند، منبعي قابل اعتماد محسوب مي‌شود. در اين مقاله سعي شده به اين پرسش پاسخ داده شود كه چه عاملي موجب افزايش اقبال به اسلام در جامعه امريكا پس از هفتم اكتبر است؟ اين مقاله كه به‌طور مشخص به اين اقبال در ميان نسل زد پس از هفت اكتبر پرداخته است، مدتي پيش منتشر شد و در متن زير ترجمه‌اي از آن به اضافه برخي اصلاحات و به‌روزرساني داده‌هاي آن تقديم خوانندگان مي‌شود. اما پيش از آن شايد مناسب باشد درباره اصطلاح «نسل Z» نيز توضيحي ارايه شود.

 

نسل Z چه كساني هستند؟

نسل Z چيست؟ تعريف و ويژگي‌ها

نسل Z يا به اختصار «Gen Z» به گروهي از افراد گفته مي‌شود كه تقريبا بين سال‌هاي ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ (يا گاهي تا ۲۰۱۵ بسته به منابع) به دنيا آمده‌اند. اين نسل بعد از نسل هزاره (Millennials) و قبل از نسل آلفا (Generation Alpha) قرار دارد. تاريخ دقيق شروع و پايان اين نسل ممكن است بسته به محققان و فرهنگ‌هاي مختلف كمي متفاوت باشد ولي به‌طور كلي، نسل Z را مي‌توان نسلي دانست كه در عصر ديجيتال و اينترنت بزرگ شده است.

ويژگي‌هاي كليدي نسل Z

بوميان ديجيتال (Digital Natives): نسل Z اولين نسلي است كه از بدو تولد با فناوري‌هاي ديجيتال مثل اينترنت، گوشي‌هاي هوشمند و شبكه‌هاي اجتماعي بزرگ شده‌اند. برخلاف نسل‌هاي قبلي كه فناوري را به مرور ياد گرفتند، براي نسل Z اين ابزارها بخشي طبيعي از زندگي روزمره‌شان محسوب مي‌شود.

تنوع و شمول

اين نسل در جوامعي بزرگ شده است كه تنوع نژادي، فرهنگي و جنسيتي بيشتري را تجربه كرده است. به همين دليل، معمولا ديدگاه‌هاي بازتري نسبت به مسائل اجتماعي مثل برابري جنسيتي و عدالت نژادي دارند.

آگاهي اجتماعي و سياسي

نسل Z به‌ شدت به مسائل جهاني مثل تغييرات اقليمي، عدالت اجتماعي و نابرابري اقتصادي اهميت مي‌دهد. خيلي‌هاي آنها از طريق شبكه‌هاي اجتماعي مثل تيك‌تاك، اينستاگرام و توييتر (X) فعالانه در اين موضوعات مشاركت مي‌كنند.

روحيه كارآفريني و عمل‌گرايي

با توجه به اينكه اين نسل شاهد بحران‌هاي اقتصادي (مثل ركود ۲۰۰۸) و ناامني شغلي نسل‌هاي قبلي بوده است، خيلي‌هاي آنها به دنبال راه‌هاي خلاقانه براي كسب درآمد هستند؛ مثل كارآفريني يا استفاده از پلتفرم‌هاي آنلاين.

سلامت روان در اولويت

افراد شامل نسل Z نسبت به نسل‌هاي قبلي بيشتر درباره سلامت روان صحبت مي‌كنند و به آن اهميت مي‌دهند. اين موضوع شايد به خاطر فشارهاي زندگي مدرن، شبكه‌هاي اجتماعي و دسترسي به اطلاعات بيشتر باشد.

زمينه‌هاي اجتماعي و اقتصادي

نسل Z در دنيايي زندگي مي‌كند كه به سرعت در حال تغيير است. آنها با مسائلي مثل جهاني‌سازي، ظهور هوش مصنوعي و چالش‌هاي زيست‌محيطي روبه‌رو هستند. خيلي از محققان معتقدند كه اين نسل به خاطر دسترسي به اطلاعات زياد، ديدگاه انتقادي‌تري نسبت به نهادهاي سنتي مثل دولت‌ها، شركت‌ها و حتي مذاهب دارند.

رفتارها و ارزش‌ها

نسل Z هم به استقلال شخصي اهميت مي‌دهد و هم به جوامع آنلاين كه به آنها حس تعلق دارد. آنها برخلاف نسل‌هاي قبلي كه روي خريد خانه يا خودرو تمركز داشتند، بيشتر دنبال تجربه‌هاي جديد مثل سفر يا يادگيري مهارت‌هاي تازه‌‌اند. نسل Z به خاطر سرعت بالاي زندگي ديجيتال، خيلي‌هايشان روي زمان حال تمركز دارند تا برنامه‌ريزي بلندمدت.

آمار و ارقام

طبق گزارش‌هاي جمعيتي، نسل Z حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از جمعيت جهان را تا سال ۲۰۲۵ تشكيل مي‌دهد. در كشورهايي مثل ايران، با توجه به نرخ تولد در دهه‌هاي ۷۰ و ۸۰ شمسي، بخش قابل ‌توجهي از جوانان امروزي جزو اين نسل محسوب مي‌شوند.

تفاوت با نسل‌هاي ديگر

نسل Z نسبت به نسل X (متولدين ۱۹۶۵-۱۹۸۰) كمتر به ساختارهاي سلسله‌مراتبي وفادار است و بيشتر انعطاف‌پذيري را دنبال مي‌كند.

نسل Z نسبت به Millennials (متولدين ۱۹۸۱-۱۹۹۶) عمل‌گراتر و كمتر ايده‌آليستي محسوب مي‌شوند؛ اين مساله شايد به اين دليل برگردد كه آنها به هر حال در دنيايي بزرگ شده‌اند كه وعده‌هاي بزرگ نسل قبلي را در عمل تجربه نكرده‌اند.

نهايتا بايد گفت نسل Z نسلي پويا، پيچيده و تاثيرگذار است كه مي‌خواهد دنيا را با ارزش‌ها و ابزارهاي خودش بازتعريف مي‌كند. آنها با چالش‌هاي بزرگي روبه‌رو هستند، ولي در عين حال توانايي بالايي براي نوآوري و تغيير دارند. از نظر علمي، مطالعه اين نسل به ما كمك مي‌كند، بفهميم كه فناوري و جهاني‌سازي چطور رفتارها و هويت‌هاي انساني را شكل مي‌دهند.

حال چنان‌كه اشاره شد در مقاله زير به اين پرسش پرداخته شده است كه چرا پس از هفتم اكتبر اقبال به دين اسلام در ميان جوانان و نسل z امريكايي افزايش معناداري يافته است؟ متن كامل اين مقاله به اضافه برخي اصلاحات و تكميل اطلاعات مندرج و به‌روزرساني شده آن را مي‌توانيد در ادامه بخوانيد.

اسلام در غرب پس از هفتم اكتبر

تعداد فزاينده‌اي از زنان نسل هزاره (ميليال) و نسل Z در حال مسلمان شدن هستند و مي‌گويند كه پس از خواندن قرآن و ديدن ايمان استوار مردم فلسطين در مواجهه با جنگ غزه، تصميم به اين كار گرفته‌اند.

اين موج اخير تبديل به اسلام پس از رويدادهاي ۷ اكتبر و آغاز جنگ اسراييل عليه غزه شروع شد، جنگي كه تاكنون بيش از پنجاه هزار فلسطيني را كشته است.

يكي از اين افراد، مديسون ريوز، مادري ۲۴ ساله از تامپا، فلوريداست كه در ماه سپتامبر پس از صحبت با يك دختر مسلمان در يك اپليكيشن يادگيري زبان، به اسلام علاقه‌مند شد. شروع جنگ غزه و ميزان نسل‌كشي كه عليه مردم فلسطين انجام مي‌شد، عزم وي را براي مسلمان شدن تقويت كرد. او در ۲۴ اكتبر ويديويي از خودش با حجاب منتشر كرد و ايمان جديدش را جشن گرفت. مديسون تنها كسي نيست كه اخيرا تصميم به مسلمان شدن گرفته است. همچنين در ماه اكتبر، مگان رايس، اينفلوئنسر امريكايي تيك‌تاك و نويسنده، پس از خواندن قرآن كريم به اسلام گرويد. پيوستن او به اسلام زماني آغاز شد كه يك باشگاه كتاب اديان جهاني راه‌اندازي كرد تا در پرتو نسل‌كشي جاري در غزه، قرآن را بخواند. «مگان رايس» فعال اجتماعي و «تيك‌تاكر» (فعال و توليد‌كننده محتوا در شبكه اجتماعي تيك‌تاك) امريكايي پس از الهام گرفتن از مقاومت مردم غزه در برابر نسل‌كشي اسراييل عليه آنها، به دين اسلام گرويده است. اين تيك‌تاكر امريكايي كه بيش از نيم ميليون دنبال‌كننده دارد، در يك پخش زنده در صفحه تيك‌تاك TikTok خود، اخيرا با خواندن شهادتين گرويدن خود را به دين اسلام را اعلام عمومي كرد و ابراز كرد كه با داشتن حجاب احساس امنيت بيشتري مي‌كند.

نقش مقاومت فلسطينيان، در اقبال به اسلام

مگان از زمان آغاز جنگ غزه به دليل دفاع از فلسطينيان در جهان عرب معروف شده است. او از فلسطيني‌هاي در معرض نسل‌كشي تمجيد كرده و دلايل پايداري آنها در برابر تجاوزات اسراييل، وي را بسيار تحت تاثير قرار داده است. او درباره گرويدن خود به اسلام گفت: من ويديويي ساختم كه در آن تحسين خود را نسبت به دين فلسطيني‌ها ابراز مي‌كردم و مردم نظر دادند: خب دختر آنها مسلمان هستند و دين آنها اسلام است. آيا قرآن خوانده اي؟ حتما بايد قرآن را بخواني.

تازه ‌مسلمان‌هاي بيشتر

يكي ديگر از تازه‌مسلمان‌ها الكس است، تيك‌تاكري كه خودش را «گرملين چپ‌گرا و كويير» توصيف مي‌كند. بر اساس گزارش ديلي ميل، او اخيرا نسخه‌اي از قرآن را خريد و شروع به پوشيدن حجاب كرد.

الكس در يكي از ويديوهايش، به انتقادهايي كه مي‌گويند او بعد از پايان اين «مد روز» به سبك زندگي غربي برمي‌گردد، پاسخ داد: «فكر مي‌كنيد به كدام بخش از سبك زندگي غربي قراره برگردم؟ اوه، سرمايه‌داري افسارگسيخته؟ همه استعمارگري‌ها؟ چون من از هر دوي اينها متنفرم.» كارشناسان مي‌گويند براي خيلي‌ها، اين انتخاب «نهايت طغيان عليه غرب» است. لورنزو ويدينو، مدير برنامه افراط‌گرايي در دانشگاه جورج واشنگتن به فري پرس گفت: «طغيان بخشي از جواني است.» او اضافه كرد: «در اين مقطع، چه چيزي بيشتر از تبديل شدن به اسلام مي‌تواند طغيانگر، ضدغربي، ضدسرمايه‌داري و ضدنظام باشد؟»

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون