معاون وزير آموزش و پرورش اعلام كرد
نيازي به آموزش
زبان مادري نداريم
گروه اجتماعي| «ما به ۴۵ هزار تن كاغذ نياز داريم، اما تنها ۳ هزار تن تامين شده است.» اين وضعيت چاپ كتابهاي درسي از زبان حجتالاسلام علي ذوعلم، معاون وزير آموزش و پرورش و رييس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي است. به گفته او مشكل كمبود كاغذ براي انتشار كتابهاي درسي هنوز حل نشده است.
علي ذوعلم روز گذشته در جمع خبرنگاران گفت: «در حال حاضر در حد محدودي كه كاغذ توليد داخل داريم به ما كمك كرده است اما براي چاپ كتابهاي درسي براي مهر سال آينده نگران هستيم. حداقل ۴ ماه از زمانبندي عقب هستيم در حالي كه از اسفندماه سال گذشته براي تامين ارز دولتي مكاتبه كردهايم. ما اميدواريم، چرا كه همه قول مساعد براي همكاري دادهاند اما هنوز مصوبهاي كه حواله ارز را به دستمان برساند، صادر نشده است.» بنا به توضيحات ذوعلم روزانه و به طور متوسط ۵۰۰ هزار جلد كتاب بايد چاپ شود تا اول مهر ۱۴۰ ميليون كتاب به دست دانشآموزان برسد.
معاون وزير آموزش و پرورش در بخشي از صحبتهاي خود و در پاسخ به سوالي در مورد نياز به تمركز روي زبان مادري دانشآموزان در مناطق مختلف كشور گفت: «در تمام كشور بچهها زبان مادريشان را بلد هستند و آن زبان نياز به آموزش ندارد. آنچه ما نياز داريم، تقويت زبان رسمي آموزش در كشور است كه طبق قانون اساسي آن زبان فارسي است. اتفاقا در مدارس دو زبانه مشكل اين است كه بايد روي تقويت زبان فارسي كار شود. مراكز آموزش پيشرفته نيز تاكيد دارند در فضاي آموزشي بايد روي زبان رسمي و تقويت آن تاكيد كرد. اما آشنايي با ادبيات بومي و منابع و آثاري كه در آن بوم وجود دارد، مهم است.»
صحبتهاي او در زمينه آموزش زبان مادري در حالي است كه چند روز پيشتر جعفر پاشايي، مديركل آموزش و پرورش آذربايجان شرقي اعلام كرد كه طرح آزمايشي تدريس زبان مادري براساس برنامه درسي ملي و بر اساس سند تحول بنيادين آموزش و پرورش در اين استان كليد ميخورد: «در مدت يك ماه آينده كميته راهبري اين طرح تشكيل ميشود تا در خصوص تعداد مدارس، مقطع زماني، محتواي تدريس و مدرسان تصميمات و اقدامات لازم اتخاذ شود. در تلاشيم تا قبل از شروع سال تحصيلي جديد طرح نهايي به صحن شوراي آموزش و پرورش ارايه شود تا با تصويب نهايي اين شورا اجراي آزمايشي طرح آموزش زبان مادري در مدارس استان از اول مهرماه امسال انجام شود.»