• 1404 چهارشنبه 10 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4105 -
  • 1397 شنبه 19 خرداد

جمعي از مستندسازان با رييس سازمان سينمايي ديدار كردند

انتقاد از مركز گسترش بالا گرفت

دوازدهم خردادماه گروهي از مستندسازان سينماي ايران كه برخي از آنها سابقه روزنامه‌نگاري هم دارند ديداري با محمدمهدي حيدريان، رييس سازمان سينمايي داشتند و كوشيدند گلايه‌هاي خود از مديريت مركز گسترش سينماي مستند و تجربي كه بازوي مستند سازمان است را به گوش حيدريان برسانند.

در اين ديدار كه مسوولان مركز نيز حضور داشتند نسبت به بوروكراسي حاكم بر مركز براي تصويب طرح‌ها و آثار در ۵ سال گذشته انتقادات فراواني مطرح شد و هركدام از فيلمسازان حاضر درباره مصيبت‌هايي كه در اين چند سال اخير براي تصويب آثار خود در مركز كشيده‌اند و روند اجرايي غلطي كه بر مركز حكمفرما شده، گله‌هاي شديدي به رييس سازمان سينمايي داشتند. به گزارش سينما روزان در اين ديدار گلايه‌هاي تندي هم درباره چرايي تصويب بودجه‌اي هنگفت براي ساخت مستندي توسط يكي از كارگردانان مطرح شد.

مرتضي جذاب، مستندساز از مصائبي كه در چند سال اخير متحمل شده مثال‌هاي زيادي زد و ضمن انتقاد از تركيب اعضاي شوراي توليد كه هيچ نسبتي با مردمي كه روحاني را به عنوان رييس‌جمهور انتخاب كردند ندارند درباره خروجي مركز و فراري دادن مستندسازان مستقل توسط مديران فعلي به رييس سازمان سينمايي نكاتي را خاطرنشان ساخت.

مرتضي جذاب گفت: مطمئنا هر دوره مديريتي انتقاداتي به همراه دارد اما دوره مديريت فعلي مركز اكثر مستندسازان مستقل را از مستندسازي واداشته است و اگر اين رويه‌هاي غلط تعديل نشود عطاي فيلمسازي را به لقايش خواهد بخشيد.

در ادامه اين جلسه هومن ظريف، مستندساز و روزنامه‌نگار از اينكه مسوولان مركز اجازه نمي‌دهند درباره مفاخر ادبيات و هنر اين سرزمين اثري ساخته شود و اولويت‌شان موضوعات خنثي و بي‌خطر است انتقادات مستدلي را به حيدريان بيان داشت. ظريف گفت: ساده‌ترين سياست فرهنگي كه مورد تاييد همه افراد ايراني است، توجه به چهره‌هاي فرهنگ و هنر و ادب است يعني بايد چهره‌هاي مهم ملي از كوروش گرفته تا قاسم غني و ميرزاحسن رشديه و… به‌صورت پروژه‌هاي ملي موردتوجه قرار گيرد و در ساحت اصالت تاريخ، پروژه‌ها به‌گونه‌اي نباشد كه جامعه دوقطبي شود!

ابوالفضل كريمي از مستندسازان و محققان مستقل سينماي مستند از ديگر حاضران در اين جلسه بود و با ذكر مصايبي كه در ۵ سال اخير به‌واسطه سوء مديريت فعلي مركز كشيده است، گفت براي امرارمعاش مجبور شده خانه كوچك خود را در تهران بفروشد تا ادامه حيات خود و خانواده‌اش به خطر نيفتد!

امير فرض‌اللهي نيز از ديگر حاضران در اين جلسه بود كه از رويه‌هاي غلط حاكم بر مركز انتقاد كرد و خطاب به حيدريان گفت: مگر رييسي رييس‌جمهور اين مملكت شده است كه عماريان در شوراي توليد مركز سياستگذاري مي‌كنند و سينماي مستند را به بيراهه برده‌اند؟

وي در ادامه ضمن بيان مصايبي كه در عدم تصويب چندين اثر و طرح خود در مركز به‌واسطه حضور افراد غيرمتخصص و وابسته به جريان‌هاي خاص افراطي صورت گرفته گله‌هاي فراواني ابراز داشت. فرض‌اللهي با انتقاد از اختصاص بودجه هنگفت به فيلم «ترور سرچشمه» به كارگرداني محمدحسين مهدويان بدون آنكه در شوراي توليد به تصويب برسد و كمك‌هاي چند صدميليوني به آثاري كه سرمايه‌اش از مراكز ديگري فراهم‌شده به حيدريان نسبت به اين‌همه كم‌لطفي و تاراندن مستندسازان با هويت اين سرزمين از مركز هشدار داد.

امير فرض‌اللهي به نقل از شهرام درخشان خاطرنشان ساخت كه مسوولان مركز پنج سال است كه او را به مركز راه نداده‌اند و از شخص رييس سازمان سينمايي درخواست كرد فكري اساسي براي حل معضل سوء مديريت مركز انجام دهد. در انتهاي جلسه رييس سازمان سينمايي به مسوولان مركز نكاتي ازجمله برگزاري جلسات ماهانه براي گفت‌وگو با فيلمسازان منتقد و تعديل تركيب شوراي توليد و كاهش بوروكراسي در تصويب آثار بيان داشت و از مسوولان مركز خواست ازاين‌پس بودجه حمايت‌هاي توليدي را شفاف اعلام كنند.

 

مطمئنا هر دوره مديريتي انتقاداتي به همراه دارد اما دوره مديريت فعلي مركز اكثر مستندسازان مستقل را از مستندسازي واداشته است و اگر اين رويه‌هاي غلط تعديل نشود عطاي فيلمسازي را به لقايش خواهد بخشيد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون