حال و روز صدابردار سينما و برگزاري كارگاه آموزشي فرهادي
يازده سال از حادثهاي كه باعث خانهنشيني اصغر شاهوردي شده ميگذرد. اين صدابردار سينما همچنان بعد از اين مدت در خانه بستري است. از سوي ديگر رسول بخشي زنگشاهي، هنرمند موسيقي نواحي از بيمارستان مرخص شده است. همچنين خبر ديگر مربوط به حضور اصغر فرهادي در جشنواره پرتغال است.
روايت همسر صدابردار باسابقه سينماي ايران
اصغر شاهوردي ۱۱ سال پيش در حادثهاي دچار عارضه مغزي شد. سال ۱۳۸۶ همزمان با ساخت فيلم «چراغي در مه» به كارگرداني پناهبرخدا رضايي او در يك حادثه رانندگي هنگام بازگشت از صحنه دچار آسيبديدگي مغزي شد و از آن روز تا به حال در بستر افتاده و همسرش از او پرستاري ميكند. همسر او در گفتوگويي بلند از شرايط او سخن گفت. اشرف افشاري گفت: در سينماي ايران اتفاقي كه براي اصغر شاهوردي رخ داد براي هيچ كس ديگر پيش نيامده و هر كسي هم كه فوت كرده راحت شده است، ولي ما هر لحظه با اصغر شاهوردي ميميريم و زندگيمان نابود شده است.
او به تامين هزينههاي داروهاي آزاد و عدم تقبل بيمه تكميلي صدا و سيما به دليل خارجي بودن داروها و مسائل درماني ديگر اشاره كرد.
او در مورد توقع خود از رييس سازمان سينمايي اضافه كرد: الان هم فقط از طرف وزير ارشاد نمايندهاي آمد تا كارهايي را پيگيري كند، اما من از آقاي حيدريان هم توقع دارم، نه به عنوان كسي كه پست و مقام دارد بلكه به عنوان يك انسان توقع دارم. يا آن تهيهكنندهاي كه سرش را شب با آرامش روي بالش ميگذارد و دم از ايمان ميزند، يك بار شده سراغ ما را بگيرد؟ آقاي جنتي كه وقتي وزير بوديد قول پيگيري و كمك داديد، الوعده وفا!
افشاري كه اصلا تمايلي ندارد تا همسرش را به مراكزي بسپارد كه از او مراقبت كنند، گفت: من عادت كردهام طوري از اصغر شاهوردي نگهداري كنم كه انگار نه انگار اين همه مشكل دارد، حتي نميگذارم كمي تهريش روي صورتش بماند، اما ديگر بريدهام چون به لحاظ جسمي هر روز توانم كمتر ميشود و فقط شايد اگر كسي چند ساعت در روز به من كمك كند شرايطم بهتر شود. با اين حال در كار خدا ماندهام و اصلا نميدانم چرا بايد وضع ما اين طور ادامه داشته باشد؟ چرا من بايد افسرده باشم و فرزندانم نه فقط غصه پدر بلكه غصه مادرشان را هم بخورند؟ چه كسي در سينماي ايران مثل اصغر شاهوردي شده؟ هيچ كس! الان وضع ما طوري شده كه همگي به روانكاوي احتياج داريم چون اصغر كه گوشهاي خوابيده و همه فقط از او ميگويند اما كسي توجهي به خانوادهاش نميكند كه چه اتفاقي برايشان رخ داده است. او در عين حال يادآوري كرد كه دكتر احمدي مشاور وزير فرهنگ پيگيريهايي براي بعضي كارهاي اين سينماگر انجام ميدهد.
جشنواره پرتغال ميزبان اصغر فرهادي و «سدمعبر» ايراني
جشنواره فيلم «اسپينيو» در پرتغال ميزبان اصغر فرهادي، كارگردان سرشناس ايراني و فيلم «سدمعبر» محسن قرايي ميشود. به گزارش ايسنا، چهاردهمين جشنواره كارگردانهاي جديد فيلمهاي جديد اسپينيو از 28 خرداد تا 4 تير ماه (18 تا 25 ژوئن) در كشور پرتغال برگزار ميشود و طبق اعلام «سينه ايران» فيلم سينمايي «سد معبر» ساخته محسن قرايي در بخش مسابقه اين جشنواره موسوم به «سياگوش طلايي» حضور دارد كه ويژه فيلمهاي اول و دوم كارگردانهاست. اصغر فرهادي، كارگردان سرشناس سينماي ايران و كارگردان «گذشته»، «جدايي نادر از سيمين»، «فروشنده» و كارگردان برگزيده اسكار نيز در اين جشنواره كارگاه آموزشي برگزار ميكند.
هنرمند موسيقي نواحي در بستر بيماري
چندي پيش خبر سكته رسول بخشي زنگشاهي و عدم توجه مسوولان به اين هنرمند موسيقي نواحي رسانهاي شد. حال پنجشنبه 17 خرداد ماه پس از مرخص شدن نوازنده نامي قيچك مديران به ديدن او رفتند. طبق آنچه روابط عمومي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي سيستان و بلوچستان اعلام كرد، مسگراني پس از عيادت از اين هنرمند گفت: عيادتي با هنرمند گرامي رسول بخش زنگشاهي داشتيم... با توجه به ملاقاتي كه انجام شد، به لطف خدا همهچيز از جمله وضعيت درماني، رسيدگيهاي پزشكي و فعاليتهاي كادر درماني در شرايط بهتري قرار دارد و مباحث اصلي در رابطه با مسائل درماني استاد با رييس بيمارستان مطرح شده و قرار است امروز از بيمارستان ترخيص شوند و در ادامه درمان، مرحله فيزيوتراپي را شروع كنند.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي سيستان و بلوچستان همچنين تصريح كرد: ايشان از سرمايههاي ملي اين استان و كشور هستند و اميدوارم به زودي شاهد بازيابي سلامت اين استاد گرانقدر باشيم.