• 1404 چهارشنبه 10 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4105 -
  • 1397 شنبه 19 خرداد

كاربران شبكه‌هاي اجتماعي در يك نظرخواهي اعلام كردند

سفر مردم به مناطق مرزي راهگشاست

سينا قنبرپور

 

 

پيشنهاد جايگزيني درآمد حاصل از بومگردي به جاي درآمد حاصل از كولبري در مرزهاي غرب كشور به‌ويژه سردشت و بانه با شكل‌گيري نخستين موج از سفر به اين مناطق شكل واقعي‌تري به خود گرفته است. پس از سفر جمعي از خبرنگاران فعال در حوزه ميراث‌فرهنگي و گردشگري به سردشت و بانه و معرفي جاذبه‌هاي بومگردي براي تبديل آن به محل كسب درآمد مردم نخستين سفرها به مناطقي كه در آن كولبري رايج است در حال شكل‌گيري است و خبرنگاران متعددي با سفر به اين مناطق سعي در معرفي جاذبه‌هاي اين مناطق و انتقال تجربه‌هاي خود از بومگردي در سردشت و بانه دارند. با مطرح شدن پيشنهاد بومگردي به جاي كولبري روزنامه اعتماد نيز مجموعه گزارش‌ و يادداشت‌هايي در بررسي چگونگي جايگزيني اين روش به جاي كولبري منتشر كرد. در همين حال با پيشنهاد خبرنگاران فعال درحوزه ميراث‌فرهنگي و گردشگري هشتگ‌هايي نيز در شبكه‌هاي اجتماعي براي تمركز بر اين بحث استفاده شد از جمله «سردشت را بايد گشت». در همين حال نظرخواهي از كاربران شبكه‌هاي اجتماعي نكته‌اي را در مورد بومگردي برجسته كرد. موضوع اين بود كه اگر مردم دست به دست هم داده و با هدف بومگردي به آذربايجان غربي و كردستان به ويژه مناطقي كه در آن كولبري رواج دارد سفر كنند درآمد حاصل از اقامت و گردش آنها در اين مناطق به مراتب از درآمد كولبري بيشتر خواهد بود. اين كار به زيرساخت‌هاي خاصي نياز ندارد و به انتظار فعاليت دولت هم موقوف نمي‌شود. با چنين فرضي نظر كاربران قابل توجه بود.

كاربران بومگردي را موثر مي‌دانند

در پرسشي كه براي تهيه اين گزارش مورد استفاده قرار گرفت همت ايرانيان براي حل مشكل مردم مرزنشين پي‌جويي شده بود. سوال مطرح شده در توييتر اين بود: «اگر هر ايراني سفري بومگردي به استان كردستان، بانه، سردشت و مريوان داشته باشد چرخ زندگي مرزنشينان و كولبران را از اين روش به حركت درمي‌آورد؟ سفر گردشگري مد نظر است نه سفري براي خريد كولرگازي!»

اين نظرخواهي و اين پرسش به مدت يك هفته در توييتر فعال بود و در نهايت ۴۲۹ نفر در آن شركت كردند. از اين تعداد ۳۸۲ نفر راي دادند. حاصل نظرخواهي نشان مي‌داد كه ۷۲درصد از پاسخ‌دهندگان معتقد بودند با بومگردي چرخ زندگي مرزنشينان به حركت در مي‌آيد و نيازي به كولبري ندارند. ۲۸ درصد از پاسخ‌دهندگان نيز پاسخ خير به اين پرسش دادند. براساس گزارش توييتر، در يك هفته ۵۳۷ نفر كاملا موافق اين پيشنهاد بوده‌اند و در مجموع ۷هزار و ۴۷ نفر نتيجه‌بخشي اين اقدام را منوط به شرايطي دانسته‌اند. برخي از كاربران نظر خود را زير اين نظرخواهي منتشر كرده بودند. براي نمونه يكي از كاربران معتقد بود كه در كوتاه‌مدت بومگردي نمي‌تواند جوابگو باشد ولي در درازمدت مطمئنا مي‌تواند موثر باشد. يكي ديگر از كاربران نيز نوشته بود: به محض اينكه توريسم در آن منطقه پا بگيرد سر و كله دلال‌هاي ملك و هتل‌سازها و خلاصه پولدارها پيدا مي‌شود كه اراضي منطقه را مي‌خرند و دست آخر اهالي كارگر آنها خواهند شد.

روايت‌هاي جديد از غرب

در تعطيلات نيمه خرداد گروه‌هاي مختلفي از خبرنگاران به آذربايجان غربي و كردستان سفر كردند. اين سفرها مستقل از هم برگزار شده است. براي مثال «مرجان حاجي‌رحيمي» يكي از خبرنگاران فعال در حوزه ميراث‌فرهنگي و گردشگري با استفاده از اينستاگرام خود از سفر به روستايي به نام «نستان» از توابع سردشت خبر داده كه سردخانه‌اي طبيعي در آن وجود دارد. چيزي كه محلي‌ها به آن «كنه پست» مي‌گويند. او در اين گزارش خود، از پنيرهايي كه روستاييان آن را در اين محل نگهداري مي‌كنند خبر داده ‌است؛ عنصري كه براي بومگردي و جاذبه‌هاي مردم‌شناسانه قابل توجه است. «مهدي بابايي» ديگر خبرنگاري است كه در تعطيلات اخير مرزنشينان آذربايجان غربي، كردستان و كرمانشاه را معرفي كرده است. مولود حاجي‌زاده در سفر خود به درياچه‌هاي اين منطقه اشاره كرده است. اميرموسي‌كاظمي به منطقه اورامان رفته و از جاذبه‌هاي اين منطقه خبر داده است. همچنين حميد حاجي‌پور نيز مجموعه گزارش‌هايي از سردشت منتشر كرده است. همت خبرنگاران براي معرفي منطقه و زندگي مرزنشينان مي‌تواند بستر خوبي براي شكل‌گيري بومگردي و فراهم شدن درآمد حاصل از آن به جاي درآمد حاصل از كولبري باشد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون