• ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4220 -
  • ۱۳۹۷ دوشنبه ۷ آبان

عدد و رقم

۲۰ تا ۳۰ درصد

سهم معدن از توليد ناخالص ملي

رييس كميسيون معدن اتاق بازرگاني ايران اظهار كرد كه سهم واقعي محصولات معدني در توليد ناخالص ملي بين ۲۰ تا ۳۰ درصد است. ديروز نشست خبري هيات‌مديره خانه معدن ايران با محوريت چهاردهمين نمايشگاه بين‌المللي معدن و صنايع معدني با حضور رييس خانه معدن ايران، رييس كميسيون معدن اتاق بازرگاني ايران و يكي از اعضاي هيات‌مديره خانه معدن برگزار شد. در اين نشست بهرام شكوري -رييس كميسيون معدن اتاق بازرگاني ايران- از آمارهاي رسمي مبني بر سهم كمتر از يك درصدي معدن در توليد ناخالص ملي خبر داد و علت آن را محاسبه نشدن سهم محصولات معدني در صنايع پايين‌دستي عنوان كرد. اين در حالي است كه به گفته وي سهم واقعي معدن در توليد ناخالص ملي ۲۰ تا ۳۰ درصد است. وي ادامه داد: منابع معدني به كار رفته در خودرو و ساختمان‌سازي به ترتيب ۵۰ و ۹۰ درصد است كه بايد در محاسبه توليد ناخالص ملي درنظر گرفته شود. شكوري با بيان اينكه واقعي شدن سهم معدن در توليد ناخالص ملي باعث حمايت بيشتر از اين بخش مي‌شود، اظهار كرد: بانك مركزي در محاسبه توليد ناخالص ملي فقط فولاد را درنظر مي‌گيرد، اما اخيرا از سوي خانه معدن درخواست شده كه سهم هر ماده معدني جداگانه درنظر گرفته شود. وي همچنين تاكيد كرد كه بخش معدن و به‌ويژه صنايع كوچك در اين بخش مي‌تواند براي جذب نقديندگي و سرمايه‌هاي سرگردان در كشور مورداستفاده قرار گرفته و اشتغال ايجاد كند.

 


32.3 درصد

كاهش تعداد معاملات آپارتمان‌ تهران در مهرماه سال 97

بانك مركزي اعلام كرد: تعداد معاملات آپارتمان‌هاي مسكوني شهر تهران در مهرماه سال 1397 به حدود 9 هزار و 400 واحد رسيد كه نسبت به شهريور ماه 9.5درصد و نسبت به مهرماه پارسال 32.3 درصد كاهش يافته است. براساس اين گزارش كه از آمارهاي خام سامانه ثبت معاملات املاك و مستغلات كشور استخراج شده است، متوسط قيمت خريد و فروش يك متر مربع زيربناي واحد مسكوني معامله شده از طريق بنگاه‌هاي معاملات ملكي شهر تهران 86.1 ميليون ريال بوده كه نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتيب 6.4 درصد و 83.5 درصد افزايش نشان مي‌دهد. بررسي توزيع تعداد واحدهاي مسكوني معامله شده به تفكيك عمر بنا در مهرماه امسال بيانگر آن است كه از مجموع 9 هزار و 357 واحد مسكوني معامله شده، واحدهاي تا پنج سال ساخت با 44.5 درصد، بيشترين سهم از واحدهاي مسكوني معامله شده را به خود اختصاص داده‌اند. اين سهم در مقايسه با مهرماه سال گذشته 1.7درصد كاهش يافته و در مقابل به سهم واحدهاي با قدمت بيش از 15 سال افزوده شده است. توزيع شمار معاملات انجام شده برحسب مناطق مختلف شهر تهران در مهرماه نشان مي‌دهد از ميان مناطق 22گانه شهر تهران، منطقه 5 با سهم 15.8درصدي از كل معاملات، بيشترين قراردادهاي مبايعه‌نامه را به خود اختصاص داده است. همچنين مناطق 2 و 4 به ترتيب با سهم‌هاي 9.7 و 8.8 درصد در رتبه‌هاي بعدي قرار گرفته‌اند.

 

۳۸ درصد

افزايش ظرفيت جابه‌جايي مسافران در اربعين

معاون مسافري راه‌آهن گفت: اين شركت با اختصاص ۷۳۶ قطار مسافري به زائران اربعين، ظرفيتي بالغ بر ۳۰۶ هزار نفر-صندلي را ايجاد كرده است. به گزارش راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران، ميرحسن موسوي در تشريح اقدامات شركت راه‌آهن در اربعين حسيني گفت: اين تعداد قطار ظرفيتي بالغ بر ۳۰۶ هزار نفر-صندلي را شامل مي‌شود كه نسبت به سال گذشته حكايت از افزايش ۳۸درصد افزايش ظرفيت جابه‌جايي مسافران در ايام اربعين دارد. وي با بيان اينكه افزايش قطارها در اين مسير نسبت به سال گذشته از رشد رصدي برخوردار بوده است، افزود: در سال گذشته ۶۰۱ قطار با ظرفيت ۲۲۱ هزار نفر-صندلي به امر جابه‌جايي مسافران اربعين اختصاص يافته بود. معاون مسافري راه‌آهن همچنين از راه‌اندازي ۲۱۰ قطار فوق‌العاده در اين ايام خبر داد و تشريح كرد: ۱۷۶ قطار فوق‌العاده در مسير تهران-كرمانشاه- مهران و ۳۴ قطار در محور جنوب در حال خدمت‌رساني به زائران هستند. وي اضافه كرد: همچنين در اين ايام به شكل ۲۴ساعته قطار رايگان بين ايستگاه خرمشهر تا مرز ريلي شلمچه در حال سرويس‌دهي است و سير تمامي قطارهاي محور جنوب از ايستگاه اهواز تا ايستگاه خرمشهر ادامه دارد.

 

۱۰هزار ميليارد تومان

 

درآمد گمرك در 6 ماه اول سال جاري

گمرك ايران نيمه اول امسال را با درآمد ۱۰۸هزار ميليارد ريالي به پايان برد و بهترين سال درآمدي خود را رقم زد.

به گزارش گمرك ايران، در نيمه اول امسال با احتساب دريافت ضمانتنامه از واردكنندگان بالغ بر ۱۰۸ هزار ميليارد ريال درآمد وصول شده است. با احتساب دريافت ضمانتنامه از واردكنندگان در اين مدت، بالغ بر ۱۰۸هزار ميليارد ريال درآمد گمركي از محل حقوق ورودي كالاها و ۵۵ هزار ميليارد ريال عوارض و ماليات بر ارزش افزوده در گمركات كشور وصول شده است.

بنا بر اين گزارش، بدون ضمانت و به صورت نقد در نيمه اول امسال ۷۳ هزار و ۴۸۰ ميليارد ريال درآمد كسب شده است. علاوه بر اين گمرك بخشي از ماليات ارزش افزوده و عوارض را هنگام واردات كالا دريافت مي‌كند كه از اين محل نيز دريافتي‌ها بسيار مناسب است. در مجموع بالغ بر ۵۵ هزار ميليارد ريال عوارض و ماليات بر ارزش افزوده وصول شده كه سهم عوارض حدود يك هزار و ۸۰۰ ميليارد ريال و مابقي نيز ماليات بر ارزش افزوده بوده است. درآمد گمرك كشور در سال ۹۶ در مجموع بالغ بر ۲۲ هزار ميليارد تومان بوده كه نسبت به مصوب قانون بودجه حدود ۱۳۰درصد محقق شد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون