• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4295 -
  • ۱۳۹۷ سه شنبه ۹ بهمن

ويژه

سامسونگ به جمع حامیان محیط زیست می‌پیوندد

روز یک‌شنبه سامسونگ الکترونیکس اعلام کرد قصد دارد در بسته‌بندی محصولاتی همچون گوشی‌های هوشمند ، تبلت ، لوازم خانگی و گجت‌های پوشیدنی به‌جای استفاده از مواد پایدار و غیر قابل تجزیه‌ی پلاستیکی از مواد قابل بازیافت و بازگشت‌پذیر به طبیعت استفاده کند. انتظار می‌رود سامسونگ در نیمه‌ی اول سال 2019 میلادی، به‌طور رسمی این تصمیم را به‌اجرا درآورد. کره‌ای‌ها قصد دارند تا سال آینده‌ی میلادی برای بسته‌بندی محصولات خود تنها از مواد کاغذی که تاییدیه‌ی SFI را دریافت کرده باشد، استفاده کنند. سامسونگ اعلام کرد تا سال 2030 میلادی قصد دارد از 500 هزار تن پلاستیک بازیافتی استفاده کرده و 7.5 میلیون تن محصول از رده‌ خارج‌شده‌ را که از سال 2009 میلادی جمع شده‌اند، جمع‌آوری کند. غول بزرگ فناوری کره‌ای اعلام کرد وظیفه‌ی خود می‌داند تا ایده‌های جدیدی را برای بسته‌بندی خلاقانه‌ی محصولات بدون استفاده از مواد پلاستیکی دنبال کند.

 

پیامدهای «ممنوعیت واردات كالاهای دارای مشابه ایرانی»

مجلس شورای اسلامی به تازگی ثبت سفارش كالاهای مصرفی و مصرفی با دوام خارجی دارای مشابه ایرانی را ممنوع كرد؛ این ممنوعیت اگر چه با رویكرد حمایت از تولید داخل تدوین شده، اما غفلت از برخی اصول تجاری می تواند به مانعی در تحقق اهداف آن تبدیل شود. نمایندگان مجلس هفته گذشته در ماده 17 طرح «حداكثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی كشور و حمایت از كالای ایرانی» وزارت صنعت را موظف كردند ثبت سفارش كالاهای مصرفی و مصرفی با دوام خارجی دارای مشابه ایرانی كه با كیفیت مناسب و به میزان كافی تولید شده باشد را تا پایان مدت قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه ممنوع كرده و یا بر اساس ماده 22 قانون احكام دائمی برنامه های توسعه كشور از موانع تعرفه ای و فنی جهت مدیریت واردات استفاده كند.

با این حال «عباس آرگون» عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران معتقد است این مصوبه پنج پیامد دارد و اجرای آن می تواند حركتی اشتباه را پایه گذاری كند. وی افزود: نخستین مساله این مصوبه، «بی توجهی به حقوق مصرف كنندگان» است؛ مصرف كنندگان ذائقه هایی مختلف دارند و باید به نیازهای آنها پاسخ داده شود. عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، دومین و مهمترین چالش مصوبه نمایندگان مجلس را «ایجاد انحصار» ذكر كرد و افزود: این انحصار را در خودرو تجربه و نتیجه آن را مشاهده كرده ایم؛ انحصار خودرو موجب كاهش كیفیت و افزایش قیمت شده است؛ اجرای این مصوبه هم در سالهای پیش رو، می تواند تجربه خودرو را در سایر كالاهای مصرفی و مصرفی با دوام تكرار كند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون