• 1404 يکشنبه 31 فروردين
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4377 -
  • 1398 سه‌شنبه 7 خرداد

حذف مطهري به كانديداتوري عارف ربطي نداشت

عبدالله ناصري

انتخابات روز يكشنبه هيات‌ رييسه مجلس با آنچه در سال‌هاي قبل اتفاق افتاد، متفاوت بود؛ اين تفاوت از آن جهت بود كه اين انتخابات براي سال آخر مجلس دهم انجام مي‌شود و طبيعتا هر دو جناح بايد يك وزن‌كشي تمام عيار در اين سال آخر داشته باشند. به نظر مي‌رسد رايي كه در جريان انتخابات دو روز پيش به گلدان علي لاريجاني ريخته شد براي اولين‌بار فقط راي جريان منتسب به خودش بود. درواقع آراي اصلاح‌طلبان يا بهتر بگويم اعضاي فراكسيون اميد در آن دخالت نداشت، مضاف بر آنكه اين راي، رايي كاملا شكننده بود به عبارت ديگر 155 راي نشان مي‌دهد مقبوليت لاريجاني در مقايسه با سال 94 هم در درون مجلس و هم در بيرون كمرنگ‌تر شده است.

نكته ديگري كه بايد به آن توجه كرد و اتفاقا بيشترين تحليل‌ها و گاهي انتقادها از اين جهت است كه روانه فراكسيون اميد مي‌شود بحث حذف علي مطهري از جايگاه هيات رييسه است. در اين رابطه بايد گفت به نظر مي‌رسد هيچ ارتباطي ميان كانديداتوري محمدرضا عارف براي كرسي رياست مجلس و راي نياوردن علي مطهري وجود ندارد. به هر صورت عارف رايي آورد كه نشان داد كميت قابل توجهي در مجلس دارند؛ البته اين را هم نمي‌توان ناديده گرفت يا انكار كرد كه بخش قابل توجهي از اين رايي كه به گلدان نامزد اصلاح‌طلبان ريخته شد ناشي از اصولگراياني است كه از لاريجاني دل‌خوشي ندارند اما در مجموع اين رايي كه به نام اصلاح‌طلبان تمام شد، راي معناداري بود و اين پيام را مي‌توانست منتقل كند كه اصلاح‌طلبان با وجود همه موانع و نظارت استصوابي هنوز مي‌توانند راي قابل توجهي در مجلس داشته باشند.

اما چرا مي‌گوييم راي مطهري ارتباطي با نامزدي عارف براي رياست نداشت؟ در اين راستا بايد گفت علي مطهري از جمله شخصيت‌هايي است كه اظهارات او به مذاق خيلي‌ها خوش نمي‌آيد لذا در يك ‌سال آخر مجلس و شرايط انتخابات تصميم گرفته شده بود كه علي مطهري در جايگاه نايب‌رييسي نباشد و در اين يك ‌سال باقي به عنوان يك نماينده عادي در مجلس حضور داشته باشد. نبايد فراموش كرد كه علي لاريجاني فرد هوشمندي است و با اينكه آقاي مطهري برادر همسر او است و رابطه شخصي خوبي هم ميان آنها برقرار است اما با اين راي مي‌توان گفت احتمالا از بيرون نزاعي هم با لاريجاني در همين رابطه صورت گرفته است تا علي مطهري در يك ‌سال آخر مجلس دهم در جايگاه انتخابات هيات رييسه نباشد. بر همين اساس دو فراكسيون اصولگرا و مستقل فارغ از اينكه محمدرضا عارف كانديداي رياست بشود يا خير از پيش تصميم گرفته بودند تا علي مطهري در اين جايگاه حضور نداشته باشد. فراموش نشود شايد افراد زيادي باشند كه اظهارات مشابه به اظهارات مطهري داشته باشند اما اينكه فرزند يكي از ياران امام و از موسسان جمهوري اسلامي چنين اظهاراتي داشته باشد، مسلم است كه برد بيشتر و قطعا تاثيرگذاري بيشتري دارد.

بسياري عنوان مي‌كنند كه اگر فراكسيون اميد به جاي ارايه ليست مستقل با فراكسيون مستقلين وارد ائتلاف مي‌شد علي مطهري از نيابت رييس حذف نمي‌شد؛ در اين رابطه بايد گفت چنانچه محمدرضا عارف در انتخابات هيات رييسه كانديدا مي‌شد يا نمي‌شد دو اتفاق قطعا رخ مي‌داد؛ يكي رياست علي لاريجاني البته با راي بيشتر بود و ديگري آقاي مطهري نايب‌رييس نمي‌شد چرا كه اين تصميم گرفته شده بود كه در سال آخر مواضع علي مطهري و حضور او در جايگاه هيات رييسه به زيان‌ برخي نهادها تمام خواهد شد.

عضو بنياد باران

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون