• 1404 يکشنبه 31 فروردين
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4377 -
  • 1398 سه‌شنبه 7 خرداد

بي‌توجهي به قوانين بين‌المللي كار دست ايران داد

طلاي كشتي‌گير كشورمان، نصيب آزادكار قزاق شد

وحيد جعفري|محمدباقر يخكشي به زحمت طلاي تورنمنت نه چندان سطح بالاي ساساري ايتاليا را به دست آورد؛ اما يك اشتباه كودكانه اين نشان زرين را از چنگ او درآورد و به گردن رسول كاليف آزادكار قزاقستان -كه در فينال با نتيجه 7 بر 2 مغلوب نماينده مازني كشورمان شده بود- انداخت.

يخكشي در مسابقات كشتي جام ساساري ايتاليا، پس از عبور از سد حريفاني از كشورهاي الجزاير، امريكا و بلاروس مغلوب راهول بالاصاحب آواره از هند شد؛ اما از آنجايي‌كه تعداد كشتي‌گيران در اين وزن، كمتر از 8 تن بود، طبق قوانين اتحاديه جهاني، مسابقات به صورت گروهي برگزار شد، از همين رو يخكشي پس از باخت اين امكان را پيدا كرد تا به مبارزات خود ادامه داده و به فينال برسد. او در ديدار پاياني موفق شد كاليف قزاق را شكست داده و قهرمان شود؛ اما با بي‌توجهي به قوانين اتحاديه جهاني به سادگي مدالي كه بسيار براي رسيدن به آن تلاش كرده بود را از دست داد. در واقع قوانين كاري كه آواره هندي با غلبه بر يخكشي نتوانست با كشتي‌گير ايران بكند، كرد و طلا را از گردن آزادكار كشورمان درآورده و به گردن نماينده قزاقستان انداخت! حالا مقصر اصلي اين اتفاق تلخ و آبروبر كيست؟ فقط خدا مي‌داند؛ مگر مي‌شود در چنين شرايطي
پرتقال فروش را پيدا كرد؟!

اينكه ما ايراني‌ها همواره با قوانين بين‌المللي غريبه بوده و تقريبا آخرين گروهي هستيم كه با آن هماهنگ و همراه مي‌شويم، چيز تازه‌اي نيست؛ اما اينكه اين‌ طور مفت مدال طلا را كه اين اندازه براي رسيدن به آن تلاش شده از دست دهيم، نوبر است ديگر. در واقع مي‌تواند مدعي شد موضوع بي‌توجهي ما به قوانين بين‌المللي ديگر تبديل به بخشي از فرهنگ ما شده كه اگر اين طور نبود، شاهد تكرار اشتباه يخكشي توسط ساير كشتي‌گيران ايران در همين جام ساساري ايتاليا و حتي در تورنمنت بين‌المللي كشتي فرنگي جام بولات تورليخانوف قزاقستان نبوديم. ماجرا از اين قرار است كه يخكشي در زمان توزيع مدال با تي‌شرت روي سكوي قهرماني مي‌ايستد، موضوعي كه برخلاف قوانين اتحاديه جهاني است كه مي‌گويد نفراتي كه براي دريافت مدال و جام روي سكو مي‌آيند، حتما بايد با گرمكن روي سكوي سه‌گانه حاضر شوند؛ اما يخكشي با اينكه مسوولان برگزاري مسابقات و ناظر اتحاديه جهاني چند باري به او تذكر داده‌اند كه با گرمكن روي سكو برود، بي‌توجه به اين موضوع باز با تي‌شرت براي دريافت نشان طلا در جايگاه توزيع مدال حاضر مي‌شود، مسوولان اتحاديه جهاني نيز به دليل بي‌توجهي نماينده ايران به تذكرات نام او را از جدول مسابقات حذف كرده و مدال طلا را از يخكشي گرفته و به نماينده قزاقستان مي‌دهند تا به همين سادگي مدال طلاي ايران از دست برود. در ادامه فدراسيون كشتي معترض مي‌شود كه چنين چيزي درست نيست و تنها در مسابقات جهاني و المپيك دريافت‌كنندگان مدال حتما بايد گرمكن بر تن داشته باشند. پس از اين اعتراض اتحاديه جهاني با بيان اينكه بر اساس قوانين جديد كه از ابتداي سال 2019 اجرايي شده و به تمامي فدراسيون‌هاي ملي نيز ابلاغ شده است، كشتي‌گيران در تمامي رويدادها بايد براي دريافت مدال با گرمكن ورزشي مختص به كشورشان روي سكو حاضر شوند، تاكيد كرد: «كشتي‌گير ايران در جام ساساري با وجود تذكرات توجهي به اين موضوع نكرد!» حال اينكه چرا فدراسيون كشتي از اين موضوع بي‌اطلاع بوده و همراهان و سرپرست تيم يخكشي و سايرين را توجيه نكرده‌اند كه نبايد بدون گرمكن روي سكو بروند، خود نشانگر شرايط نه چندان مناسب اين روزهاي مجموعه كشتي است. جالب اينكه قبل از يخكشي نادر حاج‌آقا‌نيا نيز با تي‌شرت مدال برنز خود در وزن 57 كيلوگرم را دريافت كرد كه البته اين موضوع به دور از چشم مسوولان برگزاري مسابقات ماند. اين اشتباه كشتي ايران تنها مختص به جام ساساري نبود و فرنگي‌كاران ايران كه در ادامه و در جام قزاقستان راهي ميدان شدند هم با اينكه از ماجراي يخكشي خبر داشتند باز با تي‌شرت روي سكو رفتند كه البته آنها نيز همچون آقانيا خوش شانس بودند كه ناظر اتحاديه جهاني مدال‌شان را پس نگرفت. تصاوير ارسالي از قزاقستان نشان مي‌دهد كه دست كم رامين طاهري و شهاب قوره‌جيلي براي دريافت مدال‌هاي خود بدون گرمكن و با تي‌شرت در جايگاه توزيع مدال حاضر شده‌اند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون