رييس پليس پايتخت: برخورد
با بيحجابي را با قدرت ادامه ميدهيم
نماينده مجلس: هيچ فردي دوست ندارد به شخصيتش توهين شود
گروه اجتماعي| رييس پليس پايتخت از تداوم برخوردهاي قدرتمند ناجا با «بيحجابي» و تقويت ناوگان خودرويي گشتهاي امنيت اخلاقي خبر داد و تاكيد كرد:«برخورد با ناهنجاريهاي اجتماعي اعم از بيحجابي كه از مطالبات مردم است را با قدرت ادامه خواهيم داد. امنيت و آرامش، هديه پليس به مردم است و همه تلاش خود را به كار بستهايم تا امنيتي مطلوب را براي مردم به ارمغان آوريم و هرگز اجازه نخواهيم داد خدشهاي به اين مهم وارد شود. ما هرگز تسليم و مرعوب هجمهها و تبليغات مسموم معاندان نخواهيم شد و پليس خود را يار و ياور مظلومان و دشمن ستمگران و ظالمان ميداند و تلاش دارد نگذارد حقي از كسي ضايع شود يا كسي عفاف و حيا در جامعه را لكهدار كند.» به دنبال اين اظهارات، سهيلا جلودارزاده؛ عضو هيات رييسه كميسيون اجتماعي مجلس و نماينده مردم تهران در گفتوگو با ايلنا تاكيد كرد:«براي استقرار آموزههاي ديني در جامعه نبايد به زور متوسل شويم، غفلت از وظايف در بخش آموزش دين و نابساماني در رفتارهاي مسوولان به ظاهر ديندار صورت گرفته كه باعث شده، گريز از مذهب در كشور شكل بگيرد. ماموران نيروي انتظامي موظف هستند به وظايف و قوانيني كه به آنها دستور داده شده، عمل كنند اما بايد به اين نكته هم توجه كنيم كه كيفيت قوانين متفاوت است.» جلودارزاده همچنين افزود:«وقتي به انسانها احترام بگذاريم، بسيار راحت نرمهاي اجتماعي را ميپذيرند اما وقتي بگير و ببند، بازرسي و برخوردهاي غيراخلاقي ايجاد ميشود، بدتر ميشود زيرا هيچ فردي دوست ندارد به شخصيتش توهين شود و اين دست رفتارها باعث ميشود عكسالعمل متقابل نشان داده شود.» اين نماينده مجلس دهم درباره شيوه رفتار نيز افزود:«يك فرد با زور مسلمان نميشود و البته رفتار يك مامور نيروي انتظامي هم با اخراج و تخطئه درست نميشود. بايد با گفتوگو و شناخت درست از فرامين مدني نتيجهگيري كنيم و ببينيم در صدر اسلام دستورات و آموزههاي قرآن و دستورات پيامبر چه چيزي بوده است. هنگامي كه انسان دين را پذيرفت بايد مسائل عبادي آن را رعايت كند اما در حال حاضر در مورد پذيرفتن دين در جامعه گاهي مشكل داريم. ما بايد آخرت را متوجه شويم و به زبان قرآن و معصومين تفهيم كنيم كه مردم دين بياورند. اوايل انقلاب همه به سمت دين روي آوردند و ما در دانشگاه اميركبير ميديديم كه دختران بعد از دو الي سه ماه از ورودشان به دانشگاه، حجاب ميآوردند.» مرداد 1397 دفتر مطالعات فرهنگي مركز پژوهشهاي مجلس، نتايج تحقيقي را درباره وضعيت عمومي رعايت حجاب در جامعه ايران منتشر كرد. عنوان اين تحقيق «عوامل موثر بر اجرايي شدن سياستهاي حجاب و راهكارهاي پيش رو» بود كه در سرفصلهاي متعددي از جمله ميزان مداخله دولت در موضوع حجاب و نظرخواهي از مردم درباره پايبندي به حجاب، وضعيت كلي رعايت حجاب ظرف 4 دهه پس از سال 1357 را مورد بررسي قرار ميداد و محققان در بررسي آمارهاي خود به اين نتيجه رسيده بودند كه ارزش رعايت حجاب در جامعه ايران دهه 90 در مقايسه با ايام دهه 60 كاهش قابل توجهي پيدا كرده و ديگر رعايت نشدن حجاب، ضد ارزش و مورد تقبيح نيست. بخش ديگري از نتايج اين تحقيق بر ارتباط مستقيم سطح سواد، تجرد، زندگي در شهرهاي بزرگ، نوع شغل همچنين گروه سني با فاصله گرفتن از معيارهاي مدنظر دولت و نهادهاي انتظامي براي رعايت حجاب تاكيد داشت. اين تحقيق در نظرخواهي از مردم درباره ميزان مداخله دولت در رعايت حجاب هم اعلام ميكرد كه فقط 57.9 درصد زنان با حجاب، موافق مداخله دولت در رعايت حجاب بودهاند و 51.2 درصد مردم اعلام كردهاند كه حجاب يك موضوع فردي است.
وضعيت وقوع جرايم مسلحانه در پايتخت
سردار عليرضا لطفي، رييس پليس آگاهي تهران بزرگ از كاهش وقوع جرايم مسلحانه در پايتخت خبر داد.
به گزارش ايسنا، سردار لطفي، درباره وضعيت وقوع جرايم مسلحانه در پايتخت گفت: در اين حوزه وضعيت ما وضعيت مناسبي است، البته حتي يك مورد وقوع جرم نيز از نظر ما نبايد رخ دهد و منظورم از مناسب اين است كه آمار ما بسيار كم است. او ادامه داد: دليل اين وضعيت هم اين است كه همكاران ما با اقدامات فني كه انجام دادند، در اواخر پارسال و ابتداي امسال چهار باند مسلحانه را قبل هر اقدامي شناسايي و دستگير كردند و امروزه ديگر برنامهريزي ما در پليس آگاهي پيرامون اقدامات خشن و مسلحانه، شيوه پيشدستانه است و با رصد مجرمان پيش از وقوع جرم، بسياري از آنان را دستگير ميكنيم.
رييس پليس آگاهي تهران بزرگ ادامه داد: از ابتداي امسال تاكنون هر سرقت و جرم مسلحانهاي كه در تهران رخ داده، همگي منجر به كشف و دستگيري شده است. لطفي با بيان اينكه در بهار آمار وقوع جرايم مسلحانه در پايتخت در مقايسه با بهار پارسال كاهش داشته است، گفت: البته در اين مدت اقدام خشن و مسلحانه پيچيده و نگرانكنندهاي هم نداشتيم، عمده جرايم مسلحانه سرقت و زورگيري و اختلافات بود كه افراد با اسلحههاي غيرمجاز، غيراستاندارد و حتي تقلبي دست به اين جرايم زده بودند. او درباره اينكه چند درصد جرايم با سلاح گرم رخ ميدهد، گفت: عدد جرايم مسلحانه ما در اين مدت بسيار انگشتشمار است و اصلا قابل توجه نيست اما با توجه به حساسيتي كه روي اين جرايم وجود دارد، هر مورد آن به سرعت اطلاعرساني شده و جامعه از آن با خبر ميشود. سردار لطفي خاطرنشان كرد: براي مقابله با چنين جرايمي و كاهش آن برنامهريزيهاي لازم را انجام دادهايم و در تلاشيم تا با اقدامات پيشدستانه با اين قبيل از جرايم پيش از وقوع برخورد كنيم.