در نامه فعالان اجتماعي و شهري
خطاب به شهردار تهران تاكيد شد
راهحل مشكل دستفروشي
گفتوگو است نه برخورد
گروه اجتماعي| جمعي از فعالان اجتماعي و شهري با امضاي نامهاي خطاب به شهردار تهران خواستار مواجهه بهتر با مساله دستفروشي شدند. در اين نامه كه به امضاي 304 نفر رسيده و نام امضاكنندگان در دفتر روزنامه اعتماد موجود است، آمده: رويكرد و اقدامات مديريت شهري در دوره جديد خود نسبت به مساله دستفروشي قابل تقدير و تحسين بوده است. برگزاري نشستها و جلسات مشترك با دستفروشان و سازمانهاي مرتبط و صاحبنظران اين حوزه، گراميداشت روز جهاني دستفروشان در صحن شورا، تخصيص بودجه براي ساماندهي شرايطي دستفروشان از طريق كمك به تعاونيهاي دستفروشان براي احداث بازارچههاي ويژه و تصويب طرح «ساماندهي مشاغل سيار و بيكانون» ازجمله موارد اين رويكرد و اقدام بوده است.
در بخش پاياني اين نامه نيز تصريح شده است: ما امضاكنندگان نامه باور داريم كه دستفروشي جزيي جداييناپذير از زندگي شهري است؛ جزيي كه در صورت حمايت و تعامل، به زيباييهاي شهر ميافزايد، موجب نشاط، امنيت و رونق شهر ميشود و نه تنها با فرهنگ و هنر مغايرت ندارد كه داراي ويژگيهاي فرهنگي و هنري خاص خود نيز هست. خلاقيتهاي هنري و نوآوري يكي از نتايج و حاصل دستفروشي در شهر است و ترانههاي كار در دستفروشي از ديرباز جزيي از فرهنگ فولكلوريك موسيقي بوده است. نوازندگان خياباني نيز جزيي از دستفروشي در شهر هستند كه بر طرب و سرزندگي آن ميافزايند. رنگارنگي بساطهاي زيباي دستفروشان را نميتوان از سيما و منظر شهر حذف كرد و حتي لبخندي كه تعامل دستفروش و مشتري بر لبها مينشاند نيز جزيي از زيباييهاي اين شغل براي شهر است، بنابراين استفاده از نام هنر و فرهنگ را براي حذف زيباييهاي دستفروشي از شهر، روا نميدانيم و اصالت فرهنگ و هنر را در تعهد آن به مردم و جامعه اعلام ميكنيم؛ مردمي كه در شرايط دشوار اقتصادي، تورم افسارگسيخته، بيكاري گسترده، ركود و تحريمهاي ظالمانه، خود به دنبال راهي براي تامين معيشت شرافتمندانه هستند و نياز به ياري دارند و نه طرد.
در اين نامه همچنين آمده است: بديهي است براساس شرايط هر فضا، مقتضيات ساماندهي دستفروشي متفاوت است و بازيگران دخيل در آن هم تفاوت خواهند داشت و براي مثال در محدوده تئاترشهر، حضور اصحاب تئاتر نيز براي همانديشي درخصوص نحوه آن، ضرورت دارد اما فراموش نكنيم كه ساماندهي معنايش حذف نيست.