• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4458 -
  • ۱۳۹۸ شنبه ۱۶ شهريور

حكايت غريب برادران صدرالساداتي و افشاي مفاسد اقتصادي

نه گم‌شده‌اند، نه ربوده

سيد ميلاد علوي

 

 

«عضو مجلس خبرگان رهبري و 3 سرنشين يك خودرو مفقود شدند»؛ اين خبري بود كه صبح پنجشنبه به نقل از كانال تلگرامي و صفحه توييتر وحيد اشتري، فعال رسانه‌اي اصولگرا در مرحله اول در شبكه‌هاي اجتماعي و در مرحله دوم رسانه‌هاي رسمي كشور منتشر شد. او نوشته بود كه سيدروح‌الله صدرالساداتي، سيدمهدي صدرالساداتي، سيدرضا صدرالساداتي به همراه مجتبي پرگر، «ساعت ۲ و نيم بامداد چهارشنبه (۱۳ شهريور) از قم خارج شده كه از فرودگاه مهرآباد بروند بندرعباس» اما «بعد از گذشت 24 ساعت (تا چهارشنبه)» تلفن‌هاي همراه‌شان خاموش است و خانواده او و نزديكانش اطلاعي از سرنوشت اين افراد در دست ندارند. موضوع در ابتدا چندان جدي به نظر نمي‌رسيد تا اينكه اشتري دوباره وارد ميدان شد و از پيگيري‌هاي همسر سيدروح‌الله صدرالساداتي، نماينده مردم هرمزگان و جوان‌ترين عضو مجلس خبرگان رهبري، از دفتر اين مجلس در قم سخن به ميان آورد.

در اين ميان، فعالان رسانه‌اي اصولگرا از احتمال بازداشت اين عضو مجلس خبرگان و برادرانش سخن به ميان آوردند. روزنامه‌نگاران شناخته ‌شده اين جريان سياسي صراحتا اعلام كردند كه نامبردگان در مسير فرودگاه امام بازداشت شده‌اند؛ موضوعي كه برخي ديگر از روزنامه‌نگاران اصولگرا آن را رد نكردند ولي تاكيد كردند كه اين بازداشت از جانب قوه‌قضاييه نبوده است. علي قلهكي، يكي از مهم‌ترين فعالان رسانه‌اي نزديك به جبهه پايداري كه با روي كار آمدن ابراهيم رييسي در قوه‌قضاييه حمايت‌هاي قابل توجهي از او انجام مي‌دهد، در همين زمينه در پاسخ به روزنامه‌نگاري مدعي شد كه «ليست 10 نفره تهيه‌شده ارتباطي به قوه‌قضاييه ندارد و موضوع از نهاد ديگري در حال پيگيري است.» او همچنين تاكيد كرد كه نام «صدرالساداتي نيز در اين ليست» وجود داشته است.

 

تكذيب بازداشت؛ آغاز پيگيري

اينكه ليست مورد نظر قلهكي و رفقايش چيست و چه نهادي ليست 10 نفره تهيه كرده كه نام عضو مجلس خبرگان رهبري نيز در آن درج شده، پرسش‌هايي است كه حداقل براي ما، بي‌پاسخ مانده ولي مهران عمراني، سردبير پايگاه خبري فتن كه «در سال ۱۳۹۳ با شعار مقابله با فتنه‌هاي آخرالزمان، فتنه‌هاي مذهبي افراطيون و تكفيري‌هاي شيعه» راه‌اندازي شد، در همين زمينه در اينستاگرام خود تلاش كرد تا موضوع را به برخي نهادها ارتباط دهد. البته اين فعال رسانه‌اي تاكيد كرده كه نامي از نهاد تهيه‌كننده اين ليست 10 نفره نمي‌آورد، حتي اگر اصرار كنيد. اما به‌جاي آن نوشت كه «نفر اول اين ليست صدرالساداتي» بوده است؛ ليستي كه براساس گفته او، گويا چهره‌هاي «انقلابي» ديگري را نيز شامل مي‌شود. اين موارد كنار اظهارات ديگري همچون بازداشت صدرالساداتي‌ها در بندرعباس يكي پس از ديگري در شبكه‌هاي اجتماعي از سوي كاربران اصولگرا مطرح مي‌شد تا اينكه با بالا گرفتن شايعه بازداشت، دادسراي ويژه روحانيت در اطلاعيه‌اي صراحتا تمامي اخبار منتشرشده در اين زمينه را تكذيب و همزمان تهديد كرد كه با منتشركنندگان اين اخبار در رسانه‌ها و شبكه‌هاي اجتماعي برخورد خواهد شد. غلامحسين اسماعيلي، سخنگوي قوه‌قضاييه نيز روز گذشته در همين زمينه در اظهاراتي كه تسنيم آن را منتشر كرد، صراحتا اخبار بازداشت برادران صدرالساداتي را رد و تاكيد كرد و گفت: «همان‌طور كه اعلام شده، بازداشت نشده‌اند و بقيه ماجرا به زودي مشخص مي‌شود.»

در اطلاعيه‌اي از آغاز پيگيري‌ها در نخستين ساعات خبر داد و تاكيد كرد كه اين پيگيري‌ها همچنان نيز ادامه خواهد داشت. بدين‌ترتيب و باتوجه به تكذيب بازداشت و انتشار رسمي خبر پيگيري از سوي مجلس خبرگان، موضوع مفقودي برادران صدرالساداتي وارد فاز تازه‌اي شد كه در آن برخي از احتمال ربايش آنان سخن به ميان آوردند ولي اين افراد چه كساني هستند كه همزمان هم شايعه بازداشت آنان مطرح است و هم ‌ربايش؟

 

يك خانواده خبري

برادران صدرالساداتي در روزهايي كه نام‌شان بيش از پيش، سر زبان‌ها افتاد و عملا به چهره‌اي تِرند در شبكه‌هاي اجتماعي بدل شده‌اند، هدف انتقاد برخي همفكران‌شان قرار گرفته‌اند و ازقضا به نظر مي‌رسد همين موضوع توجه رسانه‌اي به آنهاست كه باعث اين انتقادات فعالان رسانه‌اي اصولگرا شده است. مهدي صدرالساداتي اخيرا با پست‌هاي اينستاگرام به مواردي اشاره كرد كه در شبكه‌هاي اجتماعي از آن به عنوان «فساد داماد يكي از مقامات امنيتي» و «بهشت گم‌شده حسن رعيت (حسن ميركاظمي) در تهران»، نام برده مي‌شود. مهدي صدرالساداتي داماد آيت‌الله سيد محمدتقي مدرسي است روحاني مشهوري كه اغلب نسل اول انقلاب با او آشنايي دارند.مهدي صدرالساداتي همان كسي كه منتقدحضور سيداحمد خميني در جايگاه VIP مراسم عزاداري هيات عزاداري خادم‌الرضاي قم بود كه به همين دليل ازسوي عباس ايماني تهديد شد؛ تهديدي كه سريعا سر از شبكه خبري العربيه درآورد و بخش فارسي پايگاه اطلاع‌رساني اين رسانه، در گزارشي به حمايت از صدرالساداتي پرداخت. اقداماتي كه مشابه آن در ماجراهاي بعد نيز تكرار شده بود؛ به طوري كه العربيه براي پوشش خبر مفقودي برادر جوان‌ترين عضو مجلس خبرگان رهبري تيتر زد: «افشاگر فساد مالي [...] ناپديد شد».

در اين بين برخي اصولگرايان صراحتا در جهت انتقاد از صدرالساداتي‌ها برآمدند و خبر مفقودي او را به يك «نمايش» از پيش طراحي شده تشبيه كردند كه به واسطه پروپاگانداي رسانه‌اي موجبات شهرت بيشتر اين افراد را فراهم آورده است؛ موضوعي كه با انتشار خبر پيدا شدن برادران صدرالساداتي بيش از پيش در ميان اصولگرايان رواج پيدا كرد.

 

گم‌شده پيدا شد

تسنيم كه پيش از اين ‌بارها و بارها تريبون خود را به اظهارات مهدي صدرالساداتي اختصاص داده بود، نخستين رسانه‌اي بود كه از آخرين وضعيت آنان خبر داد و از احتمال «اختفاي اختياري» روح‌الله صدرالساداتي و برادرانش سخن به ميان آورد. اين خبرگزاري بامداد پنجشنبه به نقل از منبعي مطلع نوشت كه «ارزيابي نهادهاي ذيربط بر اختفاي اختياري و هدفمند آنان» است؛ موضوعي كه احمد اميرآبادي فراهاني، نماينده قم و دبير اصولگراي هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي نيز ظهر پنجشنبه آن را تاييد كرد و در توييتر خود نوشت كه «مسوولان مربوطه گفتند احضار و بازداشت نشدند و درحال حاضر در قم به سر مي‌برند و زندگي عادي خودشان را دارند.»

در همين زمينه كانال تلگرامي نه چندان شناخته‌شده‌اي به نام «سوت‌زن» نوشت كه «برادران صدرالساداتي در راستاي اجراي سناريو مفقودي‌شان، ابتدا به منطقه‌اي خوش آب‌وهوا در اطراف فردو مي‌روند. پس از مدتي تصميم بر اين مي‌شود موبايل‌ها را خاموش كنند و به منطقه‌اي داخل شهر قم بروند. در حال حاضر آقايان صدرالساداتي در خانه‌اي در انتهاي بلوار امين شهرك صادقيه هستند.» اين كانال تلگرامي بي‌نام و نشان كه فعالان رسانه‌اي اصولگراي توييتر به آن بارها و بارها استناد كرده‌اند، همچنين تاكيد كرده كه «خانواده صدرالساداتي‌ها در جريان اين سناريو قراردارند.»

در اين بين اما آنچه عيان بود، اختلاف دروني اصولگرايان بر سر صدرالساداتي‌ها است. عده‌اي هشتگ «صدرالساداتي تنها نيست» زدند و عده‌اي آنان را درحال طراحي سناريويي مشخص دانستند تا اينكه سرانجام مجتبي ذوالنوري، ديگر نماينده قم و رييس كميسيون امنيت ملي از جزييات اين ماجرا پرده برداشت.

ذوالنوري در اظهاراتي كه فارس آن را منتشر كرد، درباره جزييات 48 ساعت جنجالي برادران صدرالساداتي گفت كه اين افراد «خودشان در مسير قم - تهران يعني اطراف مجموعه خدماتي مهتاب، تصميم مي‌گيرند كه موبايل‌هاي خود را خاموش كنند و به قم برگردند كه نهايتا موبايل خود را خاموش كرده و به قم برمي‌گردند. آنها به منزل برادر آقاي غفاري (غفار عباسي‌مراغه‌اي) مي‌روند و به كسي هم خبر نمي‌دهند. آنجا در منزل برادر آقاي غفاري حضور داشتند و خانواده آنها نيز بي‌اطلاع بودند.»موضوع زماني عجيب‌تر شد كه پدر صدرالساداتي‌ها در كليپي كه كانال تلگرامي غفار عباسي منتشر كرد، اظهارات ذوالنوري را تكذيب و تاكيد كرد كه همچنان خبري از سرنوشت فرزندانش ندارد. شبهات گفته‌هاي ذوالنوري و كانال تلگرامي سوت‌زن غيرقابل انكار است ولي نقطه اختلاف آنان، خانواده صدرالساداتي است ولي با اين حال رييس كميسيون امنيت ملي پاسخي به چرايي تصميم اين افراد نمي‌دهد ولي آنچه در اين بين محل توجه است، نام «غفار عباسي‌مراغه‌اي» است.

 

غفار عباسي يا عباس غفاري؟

غفار عباسي كه بنا به گفته خودش به «توصيه يكي از بزرگان نامش را به عباس غفاري» تغيير داده، نه دعانويس است و نه رمال بلكه او صرفا استاد اخلاقي است كه برخي اصولگرايان از پايه و اساس اظهارات و گفته‌هايش را قبول ندارند و او را تخطئه مي‌كنند. پايگاه خبري سراج24 كه نزديكي‌ خاصي به جبهه پايداري دارد پيش‌تر در گزارشي كه در اسفندماه سال 97 منتشر كرده، نوشته كه دفتر آيت‌الله سعادت‌پرور و آيت‌الله بهجت كه غفاري ادعاي شاگردي آنان را دارد، او را تاييد نكرده‌اند. اين پايگاه خبري همچنين تاكيد كرده كه «عباسي بر خلاف كساني كه ادعاي شاگردي آنان را دارد، از سواد فقهي چنداني برخوردار نيست. تحصيلات حوزوي او در مركز مديريت حوزه‌هاي علميه تا پايه چهار ثبت شده است.»

علاوه بر سراج، پايگاه‌هاي خبري ديگري نيز در اخباري جداگانه نوشته‌اند كه اقدامات غفاري يا همان عباسي سبب شده تا مراجع و نهادهاي امنيتي خواستار تعطيلي جلسات اخلاق او شوند. سراج تاكيد كرده: «به نظر مي‌رسد كه با توجه به نوع عملكرد عباسي و مريدانش و جنجال‌ها و دروغ‌هايي كه توسط ايشان در فضاي مجازي منتشر شده، منع شدن او از برگزاري جلسات اخلاق بي‌دليل نبوده است.»

 

ارتباط عباسي و صدرالساداتي

در اين بين آنچه قابل ‌تامل است، اظهارات مقامات و تاكيد آنان روي «اختفاي اختياري و هدفمند» صدرالساداتي در منزل عباسي است. رسانه‌هاي اصولگرا تلاش كرده‌اند در گزارش‌هاي انتقادآميزشان از عملكرد عباسي بدون بردن نام او، از حضورش در اين حلقه سخن به ميان آورند.

بدين‌ترتيب در اين بين به نظر مي‌رسد اختفاي اختياري حدود 48 ساعته در منزل برادر اين استاد اخلاق نمي‌تواند موضوعي پيش پا افتاده تلقي شود؛ كمااينكه هم ذوالنوري و هم منبع آگاه تسنيم بر هدفمند بودن اين اختفا تاكيد كرده‌اند هرچند هيچ‌كدام دليلي براي چرايي اين اقدام حداقل تا لحظه نگارش اين گزارش ندارند اما در اين بين براي روشن‌تر شدن موضوع شايد بد نباشد توجه بيشتري بر ليست 10 نفره مدنظر فعالان رسانه‌اي اصولگرا داشت.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون