• ۱۴۰۳ يکشنبه ۴ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4466 -
  • ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۷ شهريور

مترجم سابق سازمان مجاهدين خلق از مرگ مسعود رجوي خبر داد

معماي مسعود

«بي‌ترديد مسعود رجوي به عربستان فرار كرد و در آنجا مرد. اگر اين‍‌چنين نبود يك مسوول عربستاني در سال 2017 در جريان كنفرانس سازمان منافقين در پاريس مرگ مسعود رجوي را اعلام نمي‌كرد.» اين خبري است كه جماران به نقل از وب‌سايت عراقي «اشرف‌نيوز» بر اساس اظهارنظر«علي حسين‌نژاد» مترجم قديمي و سابق در بخش روابط خارجي سازمان مجاهدين خلق منتشر كرد. گويا معماي مرگ «مسعود رجوي» حل شدني نيست و هر از چند گاهي كسي، خواه يك مقام امنيتي جمهوري اسلامي، خواه يك تواب بريده از مجاهدين خلق و خواه يك شاهزاده عربستاني در مورد مرگ و زندگي رهبر سازمان خبر مي‌دهد كه تشخيص درست يا غلط بودن آن چندان كار آساني نيست.

اين مترجم سابق در بخش روابط خارجي سازمان مجاهدين خلق در گفت‌وگو با اشرف‌نيوز ضمن تاكيد بر اينكه سازمان در حال فروپاشي است، دلايل جدايي‌اش از سازمان را اين‌گونه بيان كرد: «من از سازمان به اين دليل جدا شدم كه اين سازمان از يك سازمان سياسي ضدامپرياليسم و دشمن امريكا بر اساس استراتژي سازمان كه موسسان آن در دوران رژيم شاه تدوين كردند، به گروهي تبديل شد كه در خدمت امپرياليسم به رهبري امريكا شده است.»

علي حسين‌نژاد همچنين در پاسخ به پرسشي درباره «مسعود رجوي» رهبر سازمان كه از سال 2003 تا كنون ناپديد شده است نيز خبر داد: «سازمان منافقين اخيرا در كنفرانسي كه به ‌مناسبت پنجاه‌وپنجمين سال تاسيسش برگزار كرد، به مرگ مسعود رجوي اذعان كرد. رجوي به عربستان فرار كرد و در همين كشور مرد. اگر اينچنين نبود يك مسوول عربستاني در سال 2017 در جريان كنفرانس سازمان منافقين در پاريس مرگ مسعود رجوي را اعلام نمي‌كرد.»

اشاره اين بريده از سازمان مجاهدين خلق به جولاي 2016 است كه «تركي فيصل» رييس اسبق سازمان اطلاعات عربستان در سخنراني‌ كه در كنفرانس مجاهدين خلق در پاريس داشت چندين‌بار از واژه «مرحوم» براي مسعود رجوي استفاده كرد و با اينكه از 2003 به اين‌سو يعني پس از ورود نيروهاي امريكايي به عراق كه در نهايت به خروج اعضاي سازمان از كمپ اشرف ختم شد، نه صوت و نه تصويري از او منتشر نشد، در هيچ گردهمايي حضور نيافت و هيچ ردپايي از رهبر سازمان به چشم نمي‌خورد، اما ادعاي مرگ او از زبان تركي فيصل در سال 2016 شنيده ‌شد.

حسين‌نژاد معتقد است كه دليل پنهان‌كاري در مورد مرگ رجوي بيم «فروپاشي سازمان و جدايي‌هايي است كه در صفوف سركردگانش» وجود دارد. بعد از گذشت 3 سال بالاخره در تير ماه امسال اين بار تصويري از مراسم مجاهدين خلق در شبكه‌هاي اجتماعي منتشر شد كه در آن اين گروهك در مراسمي عكس مسعود رجوي را در كنار كشته‌شدگان سازمان قرار دادند.

مردادماه 98 اما «ناصر رضوي» مامور سابق وزارت اطلاعات به «مهر» گفت: «پس از حمله امريكا به عراق در سال 1382، رجوي و تعدادي از كادرهاي سازمان به مرز اردن رفتند. اردني‌ها كمپي را براي اينها ساختند و رجوي هم داخل همين كمپ بود. من همان زمان، براي پيگيري اطلاعاتي و قضايي به مرز اردن رفتم تا اگر بشود، رجوي را به ايران بياوريم. شايد يك سال قبل از حمله امريكا به عراق. رجوي حدود يك سال در مرز اردن ماند و پس از آن به اروپا رفت و الان هم در اروپاست.» او با اين اظهارات مدعي شد كه مسعود رجوي زنده است و در اروپا زندگي مي‌كند. البته او معتقد بود كه رجوي بيشتر در فرانسه است اما «در همه اروپا مي‌چرخد». اين مامور سابق اطلاعاتي تحليل كرده ‌بود اينكه رجوي خود را نشان نمي‌دهد «احتمالا به خود اروپايي‌ها بازمي‌گردد. اروپايي‌ها در تعامل با ايران، تمايل چنداني به فروپاشي حكومت جمهوري اسلامي ندارند...امريكايي‌ها هم قبولش نمي‌كنند.» مرگ يا زندگي مسعود رجوي اما همچنان شبيه به معماست؛ معمايي كه مشخص نيست چگونه و چه زماني حل خواهد‌شد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون