نگاهي به تازهترين اثر از نويسنده اجتماعي نويس
خوابزدگان عجيب!
ياسر حميدي
«خانه خواب» نوشته جاناتان كو، رماني روانشناختي است كه روايتگر زندگي چند دانشجو است كه مدتي در يك خانه با هم زندگي ميكنند، عاشق ميشوند و ناگهان سرنوشت آنها را از هم دور ميكند.
شخصيتهاي رمان مدام در تكاپوي تحليل احساسات و درگيريهاي عاطفيشان هستند و سالها بعد از اتمام تحصيل دوباره اتفاقات زندگي سرنوشتشان را به هم پيوند ميزند و آنچه نقطه اشتراك آنهاست چيزي نيست به جز خواب. سارا دختري است كه از يك اختلال خواب نادر رنج ميبرد و گاهي آنقدر روياهاي واضح ميبيند كه نميتواند آنچه در خواب ديده را از رويدادهاي واقعي تشخيص دهد و كار تا آنجا پيش ميرود كه همه درگير خوابهاي سارا و مشكلات خودشان با خواب ميشوند اما... اين رمان سال 1998 برنده جايزه مديسي همچنين انجمن نويسندگان انگلستان شده است.
از جاناتان كو پيشتر رمان «تنهايي هولناك مكسول سيم» توسط همين مترجم به فارسي برگردانده شده و اين نويسنده به مخاطب فارسيزبان معرفي شده بود. جاناتان كو متولد سال 1961 در بيرمنگام انگلستان است و سالها به عنوان استاد شعر انگليسي همچنين موسيقيداني برجسته فعاليت داشت و در عين حال به نوشتن رمان ميپرداخت.
كو در نهايت در زمينه رماننويسي شهرتي جهاني پيدا كرد و از سوي دولت فرانسه به او لقب «افسر» اعطا شد. لقبي كه پيش از اين به نويسندهاي همچون اليوت اعطا شده است.
او همچنين جايزه ارزشمند ساموئل جانسون را در كارنامه خود دارد.
او در مدرسه كينگ ادوارد و ترينيتي كالج تحصيل كرد و پس از مدتي به تدريس در دانشگاه وارويك روي آورد و در همين دانشگاه در مقطع كارشناسي ارشد و دكتري در رشته ادبيات انگليسي تحصيل كرد. آثار اين نويسنده شايد براي جوان امروز كه در عصر اينترنت، فيسبوك و تلفن همراه و... زيسته، زندگي در دنياي بدون فيسبوك و ديگر رسانههاي سريع، اطلاعرساني و يا ارتباط جمعي لطفي نداشته باشد اما حقيقت اين است كه اينها فقط ظواهر و پوسته بيروني ماجرا هستند اما در پس اين تغيير و تحولات كه ظاهر زندگي را تغيير دادهاند، مناسبات انساني، خوبيها و بديها، راستها و دروغها و عشقها همه و همه ذاتي همانند داشته و يكي بوده است. حال احساس از دست رفتن آن روزگار كه چه بسا بهتر از امروز بوده، فضايي از غم غربت را ميسازد و خواننده را جذب چنين دنيايي ميكند.
جاناتان كو در سير روايت كارهايش به خوبي تغيير افراد يك جامعه مدرن را در بستر تحولات و پيشرفتهاي جامعه به خوبي بازتاب ميدهد.