درآمد بالاي يك ميليارد تومان 300هزار ايراني در سال گذشته
اميدعلي پارسا، رييس دستگاه مالياتي كشور گفت: آمار دريافتي مربوط به سال گذشته از سيستم بانكي نشان ميدهد ۳۰۰هزار نفر بيش از يكميليارد تومان درآمدِ مشمول ماليات دارند كه ۵۲ درصد اين ميلياردرها به هيچوجه پرونده مالياتي ندارند. او افزود: اكنون سازمان مالياتي با اين ريزدادههايي كه در اختيار دارد فرآيند شناسايي و وصول ماليات از ميلياردرهاي داراي فرار مالياتي و بدون پرونده مالياتي را بهشدت آغاز كرده است چراكه ثروتمندان بايد بهاندازه سهم خود از جامعه و درآمدهايي كه وصول ميكنند و مصرف دارند حقوق حقه مردم (حقالناس) را به معناي واقعي پرداخت كنند.
در شرايط بحراني
نميتوان بورس نفت را سامان داد
حسين عبدهتبريزي، تحليلگر مسائل اقتصادي ميگويد: بايد قبل از اعمال تحريمها نسبت به استفاده از ابزارهاي جديد معاملاتي اقدام ميشد تا امروز مشكلات كمتري داشته باشيم. در شرايط بحراني اعمال سياستها و ابزار جديد مشكلتر است، به عنوان مثال ميتوانستيم بورس نفت را ۲۰ سال پيش راه بيندازيم و اكنون نميتواند چندان موفق باشد. او افزود: ما ميتوانستيم كارهايي در گذشته انجام دهيم كه اكنون فشار كمتري تحمل كنيم، مثلا بورس نفت يك بورس بينالمللي است و در شرايط بحران نميتوان آن را سامان داد، بايد از قبل راه ميافتاد. بنابراين ميتوان گفت اكنون فضا براي استفاده از ابزارهاي جديد مناسب نيست، شايد در يك شرايط متعادلتر و عاديتر مثمرثمر واقع ميشدند.
آمار غلط از پول ملي
بياعتمادي ميآفريند
علي اصغر سميعي زفرقندي، رييس اسبق كانون صرافان ايرانيان ميگويد: رشد قيمت اقلام كالاها در بازار و تورم موجود نشاندهنده اين است كه رشد ارزش پول ملي هنوز آنطور كه توسط مقامات دولتي گفته ميشود تقويت نشده است. بايد توجه داشت كه با آمارهاي غلط نبايد منجر به بياعتمادي جامعه و از دست رفتن سرمايه اجتماعي باشيم.
رشد 1.1 درصدي
نرخ مشاركت اقتصادي
براساس گزارش فصلي اقتصاد ايران در بهار ۹۸، از كل تعداد بيكاران كشور، بيش از ۵۲ درصد را جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال تشكيل ميدهند. همچنين نرخ مشاركت اقتصادي با ۱.۱ درصد افزايش نسبت به فصل مشابه گذشته به ۴۰.۶ درصد رسيده است. اين شاخص در بين مردان ۶۵ درصد و بين زنان ۱۶.۱درصد بوده است. گفتني است نرخ بيكاري جمعيت ۱۵ تا ۲۹ ساله با ۱.۸ درصد كاهش نسبت به فصل زمستان ۹۷به ۲۳.۷ درصد رسيده است.
پيشبيني روند كاهشي نرخ تورم
تا پايان سال
تيمور رحماني، صاحبنظر اقتصادي گفت: براساس بررسي روند فعلي و پيشبينيها، روند تورم نقطه به نقطه كاهشي خواهد بود. در صورت عدم مديريت نرخ ارز و ادامه تلاطمها امكان كاهش نرخ تورم وجود نداشت و عواقب ناگواري داشت. وي ادامه داد: با مديريت بانك مركزي در حدي كه امكانات وجود داشت ثبات در بازار ايجاد شده اما اين پايان ماجرا نيست و بايد اقدامات ديگري در زمينههاي مختلف انجام شود و كنترل نرخ ارز از جمله ضروريات بود كه توانست بر كنترل نرخ تورم موثر باشد.
زيان اقتصادي پژو - سيتروئن
به خاطر تعليق فعاليتها در ايران
تعليق فعاليتهاي پژو - سيتروئن در ايران و نيز ناكاميها در بازار چين طي هفتههاي اخير، موجب زيان اقتصادي اين خودروساز فرانسوي شده است. اين شركت فرانسوي كه بيش از ۸۷ درصد محصولات خود را در كشورهاي اروپايي ميفروشد، به دنبال گسترش بازارهاي هدف خود در چين، روسيه، هند و امريكاي جنوبي است. پيشتر مقامات
پژو- سيتروئن مدعي شده بودند تعليق فعاليتهاي مربوط به سرمايهگذاري مشترك در ايران، تغييري در دستورالعمل مالي اين گروه ايجاد نميكند زيرا فعاليتها در ايران كمتر از يك درصد از درآمد شركت را تامين ميكند.
اقدام تازه براي
جلوگيري از دلالي در مسكن مهر
مديرعامل شهر جديد پرديس از راهاندازي بورس مسكن مهر تا دو ماه آينده با هدف شفافيت در معاملات مسكن و كوتاهشدن دست دلالان در اين شهر جديد خبر داد. هدايت افزود: در جهت ايجاد يك فضاي شفاف بين مالك و خريدار، ارايه اطلاعات واقعي به مالك و همچنين جلوگيري از ايجاد پروندههاي حقوقي كه متاسفانه در شهر جديد پرديس تعداد آنها كم نيست.
«اسلواكي» ميزبان جديد فولكسواگن
تازهترين تحولات مربوط به فولكس واگن نشان ميدهد كه اين شركت به احتمال زياد ميخواهد اسلواكي را به عنوان يك كشور واقع در شرق اروپا جايگزين تركيه كند و در آن كارخانه اختصاصي و خط توليد محصولاتش را راهاندازي كند. البته به جز اسلواكي برخي ديگر از كشورهاي واقع در شرق اروپا همچون بلغارستان، روماني و صربستان نيز اميدوارند كه ميزبان كارخانه فولكس واگن باشند تا بتوانند از مزاياي متعدد راهاندازي خط توليد اين شركت بزرگ آلماني در كشور خود بهرهمند شوند.