• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4502 -
  • ۱۳۹۸ دوشنبه ۱۳ آبان

نگراني ترامپ از كوربين

سپس بعد از راي نياوردن لايحه خروج جانسون طرفين به اين نتيجه رسيدند كه انتخابات زودهنگام در اين كشور برگزار كنند. آقاي كوربين رهبر حزب كارگر با اين اميد انتخابات زودهنگام را پذيرفت كه بتواند با جذب آراي افرادي كه مخالف خروج بريتانيا از اتحاديه هستند پيروز شود و با مراجعه به افكار عمومي رفراندوم مجدد برگزار كند. اما بوريس جانسون تصور مي‌كرد كه شرايط به گونه‌اي است كه او راي مجدد خواهد آورد و جبهه حزب محافظه‌كار مي‌تواند راي مجدد به دست آورد كه اين راي به معني اعتماد مردم به فرآيند خروج از اتحاديه است كه در اين شرايط جانسون در مساله برگزيت با دست بازتري عمل كند و با قدرت و شدت بيشتري كار را پيش ببرد. دونالد ترامپ رييس‌جمهور ايالات متحده نيز اين خطر را حس كرده است كه شرايط براي بوريس جانسون خوب نيست و او قافيه را از پيش باخته و قطعا آقاي جرمي كوربين در اين انتخابات راي خواهد آورد. به اين دليل است كه مي‌بينيم اكنون بدون هيچ محدوديتي و بي‌پرده از بوريس جانسون در انتخابات حمايت مي‌كند كه البته اين حمايت هم براي جانسون كارساز نخواهد بود.

نبايد اين نكته را ناديده گرفت هرچند كه دونالد ترامپ بخواهد در انتخابات دخالت كند، اما بريتانيا در دوره‌اي يك ابر قدرت بوده و اين‌گونه نيست كه به حدي ضعيف شده باشد كه زير بليت امريكا قرار گرفته باشد. هرچند كه اين دو كشور روابط فراآتلانتيكي محكمي را از گذشته داشته‌اند. بعد از جنگ جهاني دوم بريتانيا تنها كشور قدرتمندي بود كه هنگامي كه ديد در حال شكست از آلمان نازي است با التماس امريكايي‌ها را وارد جنگ كرد و نجات پيدا كرد، هرچند كه اين نجات بريتانيا را به‌شدت تضعيف كرد. از آن زمان بود كه شاهد آن بوديم كه امريكاي جوان قدرتمند كه وارد جنگ شده بود توانست مقدرات دنيا را به خصوص براي كشورهايي همچون بريتانيا رقم بزند و به نحوي اين كشور زيرمجموعه ايالات متحده قرار گرفت. اما هيچگاه مقامات امريكايي به صراحت دونالد ترامپ سعي نكردند در انتخابات بريتانيا دخالت كنند و از يك فرد خاص در انتخابات حمايت كنند . البته آقاي ترامپ بسياري از معيارهاي بين‌المللي را كنار گذاشته است و اكنون نيز شاهد آن هستيم كه به نفع يك فرد خاص در انتخابات بريتانيا ورود پيدا مي‌كند تا يك طرف اين رقابت را تضعيف كند.‌هرچند پيش‌تر به شكل غيرمستقيم حمايت‌هايي صورت مي‌گرفت اما الفاظي كه آقاي ترامپ در خصوص آقاي كوربين به كار برده هيچ‌گاه سابقه نداشته است و كاملا رويكرد جديدي است و كمتر ديده‌ايم به گونه‌اي صحبت به ميان‌ آيد كه رهبران امريكايي با بريتانيا به عنوان يك كشور دسته چندمي و ضعيف برخورد كنند.

هرچند در برخي محافل عنوان مي‌شود كه با روي كار آمدن جرمي كوربين اتحاد استراتژيك ميان لندن- واشنگتن تضعيف مي‌شود، اما بايد در اين زمينه گفت كه دو كشور اتحاد استراتژيك خود را حفظ مي‌كنند ولي هنگامي كه كوربين بخواهد يك همه پرسي مجدد براي ماندن در اتحاديه برگزار كنيد كه مطمعنا راي خواهد آورد و بريتانيايي‌ها در اتحاديه باقي بمانند، طبيعتا رابطه‌اي را كه با امريكا بايد داشته باشند نخواهند داشت و روابط قاعدتا تضعيف مي‌شود چرا كه بريتانيا به لحاظ جغرافيايي در كنار اروپاست و شرايط اتحاد با اروپا فراهم‌تر است و در آنجا باقي خواهند ماند و اتحاديه اروپايي نيز تقويت مي‌شود. اما اگر بريتانيا به‌طور كامل از اتحاديه اروپا خارج شود مي‌تواند اتحاديه را از بين ببرد. به اين اعتبار امريكايي‌ها از اين طريق با يك تير دونشان را هدف گرفته‌اند كه هم بريتانيا را در سمت خود نگه دارند و هم اتحاديه اروپايي را تضعيف كنند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون