• ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4536 -
  • ۱۳۹۸ يکشنبه ۲۴ آذر

خبر

موج گسترش «آنفلوآنزا» فروكش كرد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: «موج گسترش آنفلوآنزا كه از حدود دو هفته پيش آغاز شده بود، در حال فروكش كردن است و مشكلي از لحاظ تامين داروي آن در بيمارستان‌ها وجود ندارد.»

نادر توكلي با اشاره به بروز سالانه اپيدمي فصلي آنفلوآنزا در كشور، تاكيد كرد كه موج ابتدايي گسترش بيماري رو به پايان است و درباره آمار مراجعان مشكوك به بيماري آنفلوآنزا به مراكز درماني تابعه اين دانشگاه، گفت: «باتوجه به انتقال فرد به فرد ويروس آنفلوآنزا، ممكن است طي روزهاي آينده پيك‌هاي دوم و سوم گسترش بيماري را نيز داشته باشيم. الگوي گسترش آنفلوآنزا در كشور ما به اين صورت است كه از نيمه دوم آبان ماه به سرعت افزايش مي‌يابد و سپس از شدت آن كاسته مي‌شود و در ادامه، چند پيك افزايش بيماري را با شدت كمتر تا بهمن ماه شاهد خواهيم بود. تا امروز هم حدود 14 هزار مورد مراجعه به 64 بيمارستان تابعه داشته‌ايم كه از اين مراجعات، حدود هزار و 400 مورد در اورژانس بيمارستان‌ها و 510 مورد هم در بخش‌هاي بيمارستاني بستري شده‌اند. 15 نفر از مبتلايان در مراجعات به بيمارستان‌ها فوت كرده‌اند كه عمده فوت‌شدگان، افراد سالمند و مبتلايان بيماري‌هاي زمينه‌اي بوده‌اند كه به عوارض آنفلوآنزا، به‌ويژه نارسايي‌هاي تنفسي گرفتار شده‌اند.»

توكلي با تاكيد بر اينكه در عمده موارد ابتلا به آنفلوآنزا كه عامل ويروسي دارد، هيچ نيازي به مصرف دارو و مراجعه به مراكز درماني نيست، درباره ضرورت بستري مبتلايان گفت: «بستري معمولا در مورد مبتلايان بيماري‌هاي زمينه‌اي مثل مشكلات قلبي، تنفسي و كليوي يا در مورد كودكان زير پنج سال كه تب شديد يا مشكلات تنفسي دارند يا در مواردي كه كل بدن بر اثر ويروس درگير مي‌شود، ضرورت دارد. افزايش بار مراجعه به بخش‌هاي بيمارستاني و بستري هم ناشي از برخي باورهاي غلط است كه تصور مي‌كنند در صورت مثبت بودن هر تست آنفلوآنزا بايد به بيمارستان مراجعه كنند در حالي كه اگر فرد مبتلا، بيماري زمينه‌اي جدي و حال عمومي چندان بدي نداشته باشد و قادر به غذا خوردن باشد، نياز به بستري ندارد.»توكلي با تاكيد بر اينكه داروي آنفلوآنزا به ميزان كافي دراختيار بيمارستان‌ها قرار گرفته و در بيمارستان‌هاي كوچك، حداقل به تعداد 10 بيمار و در بيمارستان‌هاي بزرگ، حداقل به تعداد
20 بيمار دارو دپو شده، افزود: «هر جا هم تعداد داروها از اين حد كمتر شود، ظرف دو ساعت دارو را تامين مي‌كنيم. البته مصرف بي‌مورد داروهاي ضدويروس و آنتي‌بيوتيك‌ها هم خطر مقاومت دارويي را افزايش داده و بدن را در مقابل بيماري بي‌دفاع مي‌كند. از آنجا كه ويروس آنفلوآنزا به سرعت تغيير شكل مي‌دهد، واكسن آن هم فقط يك سال كارايي دارد و هر سال بايد واكسن جديدي توليد كرد. واكسن هم صرفا براي گروه‌هاي پرخطر مثل خانم‌هاي باردار، كودكان زير پنج سال و مبتلايان به بيماري‌هاي زمينه‌اي مثل ديابت و همچنين گروه‌هاي شغلي در معرض خطر مثل كاركنان بخش‌هاي ويژه بيمارستاني توصيه مي‌شود و در شرايط فعلي مهم‌ترين راه براي پيشگيري از ابتلا به آنفلوآنزا، شستن مرتب دست‌ها خصوصا پيش از غذا خوردن و بعد از مراجعه به دستشويي و نيز بعد از خروج از اماكن عمومي و محل‌هاي پرازدحام است. خانواده بيماران نيز بايد حتما وسايل شخصي خود را از وسايل شخصي بيماران جدا كنند. غرغره كردن آب نمك در طول روز خصوصا قبل از خواب هم باعث تضعيف ويروس‌هاي
راه يافته به مجاري تنفسي مي‌شود.»

استعفاي معاون حمل‌ونقل و ترافيك شهرداري

درحالي كه شهردار تهران ديروز صبح و در جمع خبرنگاران در پاسخ به انتشار اخباري مبني بر تغيير معاون حمل‌ونقل ترافيك شهرداري تهران گفته بود، تغييرات طبيعي است ما دايما در حال تغيير هستيم و هر جا كه اين تغيير لازم باشد آن را انجام خواهيم داد، معاون يادشده چند ساعت بعد رسما استعفاي خود را اعلام كرد؛ استعفايي كه يك ساعت بعد خبرگزاري‌ها خبر از موافقت شهردار تهران با آن دادند تا حناچي مجبور باشد مدير جديدي را به عنوان معاونت حمل‌ونقل و ترافيك انتخاب كند. براساس شنيده‌ها، اجراي طرح ترافيك جديد اما پرحاشيه تهران، ضعف حمل‌ونقل عمومي در روز بارش برف اخير، برنامه‌ريزي براي اجراي طرح‌هايي چون اخذ عوارض از بزرگراه‌ها و همچنين فروش صندلي اتوبوس‌ها و... ازجمله مهم‌ترين دلايل اختلاف‌نظر شديد اعضاي شوراي شهر با پورسيدآقايي بودند كه در ماه‌هاي اخير باعث اختلاف‌نظر او با شهردار تهران نيز شده بود؛ اختلاف‌نظرهايي كه گفته مي‌شد طي هفته گذشته به اوج خود رسيده بود و درنهايت ديروز به استعفاي او انجاميد.

ارايه وام خريد دوچرخه به تهراني‌ها

بعد از تعطيلي عملي اولين و تنها شبكه دوچرخه‌هاي كرايه‌اي در ايران به دليل مشكلات مالي، مديرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافيك شهرداري تهران از ارايه وام دوچرخه به تهراني‌ها تا پايان دي خبر داده و گفته است: مذاكرات با شركت بيدود تاكنون بي‌نتيجه مانده‌ است.

يوسف حجت مديرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافيك شهرداري تهران در گفت‌وگو با فارس، درباره سرانجام دوچرخه‌هاي نارنجي پايتخت،
با بيان اينكه شركت بيدود اعلام كرده فعاليت دوچرخه‌هاي نارنجي براي اين شركت مقرون به‌صرفه نيست، گفت: اين شركت از شهرداري درخواست همكاري و كمك داشته تا بتواند به فعاليت‌ خود ادامه دهد و ما در حال بررسي اين موضوع هستيم.حجت تصريح كرده است: شركت بيدود معتقد است كه حدود 80درصد هزينه‌هاي دوچرخه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شهرداري و 20درصد آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شركت مربوطه بايد پرداخت كند در حالي كه اين موضوع براي شهرداري امكان‌پذير نيست و بعيد مي‌دانم نتيجه‌اي نيز در اين راستا حاصل شود.او درمورد ارايه وام دوچرخه به مردم تهران گفت: حدود 99درصد از مراحل اين فرآيند انجام شده و احتمالا در دي‌ ماه اين وام‌ها با اولويت به كساني كه شاغل يا دانشجو هستند يا شهرونداني كه از طرح ترافيك بهره‌مند نشده‌اند، ارايه خواهد شد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون