مدال المپيك ارزشمندتر از سهميه آن است
هاشمي: نگران دو فدراسيون هستيم
رييس كميته ملي المپيك با اشاره به افزايش پاداش كسب سهميه المپيك گفت: كسب سهميه المپيك ارزش زيادي دارد اما ارزشمندتر از آن مدال المپيك به خصوص طلا است، مسالهاي كه ورزش دنيا روي آن سرمايهگذاري ميكند.
كيومرث هاشمي در مورد بودجه كميته ملي المپيك براي سال جاري اظهارداشت: بودجه كميته هم مانند ساير دستگاهها زماني قطعي ميشود كه موافقت نهايي ميان سازمان مديريت و دستگاه مربوطه ايجاد شود. هنوز بودجه سال 94 كميته به ما ابلاغ نشده اما اوايل فروردين مبلغي در قالب تنخواه در اختيارمان قرار گرفت تا براي اموري مانند حقوق و مزايا صرف شود. فعلا اعتباري در حدي كه بتوانيم در اختيار فدراسيونها قرار دهيم، نگرفتهايم.
وي با بيان اينكه به احتمال فراوان طي روزهاي آينده بودجه سال 94 كميته ابلاغ ميشود و ميتوانيم بخشي از آن را دريافت كنيم، خاطرنشان كرد: با توجه به رويدادهاي انتخابي المپيك و بسياري فعاليتهاي مهم ديگر، پيشبيني ما براي بودجه امسال 120 ميليارد بود اما در نهايت بودجه مصوب ما نسبت به سال گذشته رقمي نزديك به پنج ميليارد تومان افزايش پيدا كرد. با اين شرايط و هزينههاي بالايي كه داريم بايد منابع مالي را مديريت كنيم تا در حد امكان مشكلات مالي كمتري داشته باشيم.
رييس كميته ملي المپيك با اشاره به برگزار شدن انتخابات فدراسيون وزنهبرداري يادآور شد: يكي از دغدغههاي ما براي امسال كه سال انتخابي المپيك به حساب ميآيد، مشخص شدن وضعيت مديريت فدراسيونهاي المپيكي است. فدراسيونهايي مانند بسكتبال و دو و ميداني كه اميد ما براي كسب سهميه المپيك محسوب ميشوند از نظر مديريتي بلاتكليف هستند. البته وزنهبرداري هم يكي از دغدغههايمان بود كه خوشبختانه انتخابات اين فدراسيون برگزار شد. در هر صورت در رابطه با انتخابات فدراسيونها اخيرا نشستي با وزير ورزش و جوانان هم داشتيم و موضوع را مطرح كرديم و قرار است برگزاري هر چه زودتر مجمع فدراسيونهاي المپيكي در دستور كار قرار داده شود.
هاشمي در مورد پيشبيني كميته ملي المپيك از تعداد سهميههاي احتمالي براي المپيك 2016 گفت: پيشبيني خاصي در اين زمينه انجام ندادهايم. در واقع بعد از نشست تخصصي با فدراسيونها و البته تامين به موقع اعتبارات بايد اين كار را انجام دهيم. البته چيزي كه مسلم است اينكه ورزش ما پتانسيل خوبي دارد اما بايد اين موضوع را در نظر گرفت كه تغييرات ايجاد شده در برخي رشتههاي المپيكي در تعداد سهميههاي به دست آمده تاثيرگذار خواهد بود.
وي توضيحات خود در اين زمينه را اينگونه كامل كرد: دو وميداني ايران براي المپيك لندن صاحب 10 سهميه شد اما اين دوره قطعا نميتواند اين تعداد سهميه را كسب كند. چون نحوه توزيع سهميههاي المپيكي در اين رشته تغييراتي داشته است. براي المپيك پيشين دووميدانيكاران در دو گروه A و B صاحب سهميه ميشدند كه بيشتر سهميههاي دووميداني ايران هم در گروه B به دست آمد، در حالي كه براي اين دوره گروه B بهطور كلي حذف شده است. ضمن اينكه نبايد مسائل مديريتي دووميداني را و اينكه اين فدراسيون مدتي است با سرپرست اداره ميشود فراموش كرد. در رشتهاي مانند كشتي هم با كاهش تعداد سهميههاي المپيك مواجه هستيم. در برخي رشتهها هم تغييراتي به لحاظ رده سني ايجاد شده كه البته خوشبختانه از اين حيث آسيب زيادي نخواهيم ديد. در كل اينكه بسياري از تغييرات در تعداد سهميههاي احتمالي تاثيرگذار است و بنابراين نميتوان پيشبيني دقيقي در اين زمينه داشت اما بهطور مثال اگر در واليبال بتوانيم سهميه بگيريم درواقع 12 سهميه خواهيم داشت.
رييس كميته ملي المپيك در بخش ديگري تاكيد كرد كه براي المپيك كسب سهميه ارزشمند است اما ارزشمندتر از آن كسب مدال و به خصوص مدال طلاي اين بازيهاست. وي در اين رابطه گفت: ورزش دنيا روي مدال المپيك سرمايهگذاري ميكند. به همين دليل است كه كشوري مانند قزاقستان كه در بازيهاي المپيك لندن دوازدهم شد و در اينچئون هم جايگاه چهارم را به دست آورد در بحث پاداش مدال آوري و بحث انگيزشي ورزشكارانش بسيار ويژه عمل ميكند بهطوريكه 875 ميليون به عنوان پاداش مدال طلا در نظر گرفته است. هاشمي در پاسخ به اين پرسش كه كميته ملي المپيك براي ورزشكاراني كه سهميه المپيك بگيرند، افزايش پاداش در نظر گرفته ،گفت: بله؛ براي اين دوره المپيك پاداش ورزشكاراني را كه موفق به كسب سهميه شوند از پنج ميليون به 10 ميليون رسانديم ضمن اينكه معادل اين پاداش به مربيان و اعضاي كادر فني آنها نيز تعلق خواهد گرفت. اين كار جديدي است كه انجام دادهايم. البته كميته ملي المپيك در حد وسع خود بايد تصميمگيري و برنامهريزي كند.
رييس كميته ملي المپيك با اشاره به جدولي كه مدتي پيش در رابطه با پاداش مدال آوران در كشورهاي مختلف از سوي اين كميته منتشر شد، گفت: هدف اين بود كه مردم در جريان اقدامات انگيزشي در ديگر كشورها باشند. اما در كل بايد آييننامه جامعي در رابطه با پاداش مدالآوران در عرصههاي مختلف داشته باشيم به خصوص براي المپيك كه مبناي ارزشيابي ورزش در هر كشوري است.