نامه نخبگان علمي به وزير بهداشت درباره رفع مشكلات واحدهاي بزرگ داروسازي
وزير محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشكي
جناب آقاي دكتر نمكي
سلام عليكم
احتراما ضمن تقدير از اصلاحات زيرساختي آن وزير محترم در نظام دارويي كشور كه موجب تحولات چشمگيري در اصلاح انحرافات نظام دارويي گرديده است. همچنين تشكر و خداقوت نسبت به تلاشهاي بيوقفه و قابل تقدير حضرتعالي و آن وزارتخانه محترم، در امر مديريت پيشگيري و درمان ويروس كوويد ١٩، امضاكنندگان زير لازم دانستيم راجع به سرمايه ملي دارويي كشور، شركت باختر بيوشيمي مطالبي را به استحضار برسانيم.
يكي از مدرنترين شركتهاي دارويي كشور با تجهيزات بسيار پيشرفته و GMP و تنها واحد مدرن و استاندارد توليد داروهاي آنتيوايرال، شركت باختر بيوشيمي است كه تمام ضوابط لازم توليد داروهاي پرخطر (hazardious) و تراتوژن مرتبط با اين دسته از داروها را دارد.
سطح دانش فني و هنر اجراي ضوابط در اين شركت بومي شده و ميتواند به عنوان يك الگوي شايسته براي كارخانجات داروسازي كشور مطرح شده و افتخار ملي صنعت داروسازي كشور باشد.
متأسفانه انحرافات و انحصارات موجود در نظام دارويي قبل از دوران وزارت حضرتعالي موجب گرديد با عدم افزايش نرخ محصولات اين شركت طي سالهاي طولاني و عدم صدور پروانه توليد داروهاي جديد به بهانه صدور پروانه براي سايرين و خروج از اولويت زمان پذيرش درخواست (عليرغم وجود مستنداتي كه حاكي از تقدم اين شركت به موجب نامههاي سازمان غذا و داروي وقت ميباشد). در يك چالش جهتدار با حمايت از افراد و شركتهاي رانتي و دهها سنگاندازي ديگر، توانستند اين شركت را به تعطيلي بكشانند.
حال با توجه به سربار سنگينِ فعال شدن مجدد و وجود حس خدمت و روحيه بسيجي در مديرعامل محترم اين شركت كه از برادران قديمي فعال در جهاد دانشگاهي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي بوده و كماكان روحيات جهادي خود را در تمامي اين سالها حفظ كردهاند، عليرغم مسدودي حسابهاي شركت، با استقراض و بهكارگيري حسابهاي ثالث و زحمات فراوان و با احساس مسووليت در شرايط حساس فعلي، موفق شدند كه بلافاصله بخشي از چرخهاي توليد را فعال و داروهاي اساسي مانند اسلتاميوير و ريتوناوير و لوپيناوير و نيز ريباويرين را به توليد صنعتي رسانده و نياز كشور را با قيمتهاي بهمراتب پايينتر از بخش وارداتي تامين نمايند. كارخانه دارويي باختر بيوشيمي هماينك پروژه توليد فاويپيراوير را كه از سال ١٣٩٤ به عنوان درمان آنفلوآنزاي H1N1 درخواست ثبت نموده و در اسفند ماه جاري وارد فهرست دارويي كشور شده است مورد پژوهش قرارداده و براي عرضه صنعتي آماده نموده است.
امضاكنندگان اين نامه، تاكيد مينمايند كه ظرفيت ايجاد شده در شركت مذكور يك سرمايه ملي است. علاوه بر اين توانمندي توليدي و تحقيقاتي كارخانه مذكور، بخشي از پدافند غيرعامل كشور در شرايط بحراني فعلي و همهگيريهاي احتمالي آينده و نيز وقايع احتمالي بيوتروريسم است؛ و بدين لحاظ از آن وزير محترم تقاضا مينماييم در اسرع وقت نسبت به حل مشكلات منطقي اين شركت اقدام و افتخار فعاليت مجدد اين واحد معتبر براي كشور در سال جهش توليد ملي را كسب فرمايند.
اميد آنكه با تدبير جنابعالي شاهد تولد مجدد اين افتخار ملي صنعت داروسازي كشور باشيم.
مهندس فرامرز اختراعي، رييس سنديكاي توليدكنندگان مواد موثره دارويي كشور
دكتر محمد جعفر اقبال، استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و رييس اسبق دانشكده دندانپزشكي
دكتر حسين راغفر، استاد دانشكده اقتصاد دانشگاه الزهرا
دكتر سعيد سمنانيان، استاد و رييس اسبق دانشگاه تربيت مدرس
دكتر خشايار كريميان، استاد بازنشسته مركز تحقيقات بيوفيزيك- بيوشيمي دانشگاه تهران و عضو فرهنگستان علوم و مديرعامل شركت دارويي ارسطو
دكتر سيدمحمدتقي حسينيطباطبايي، دانشيار عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و رياست اسبق دانشگاه علوم پزشكي سيستان و بلوچستان
دكتر محمدحسين طريقتمنفرد، وزير اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشكي
دكتر سعيد عسگري، استاد دانشكده داندانپزشكي و معاون اسبق دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي
دكتر سيد مويد علويان، استاد دانشگاه علوم پزشكي بقيهالله اعظم و معاون اسبق سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و رييس شبكه ملي هپاتيت ايران
دكتر سيد ابوالقاسم موسوي، مديرعامل اسبق سازمان بيمه خدمات درماني
دكتر احمد علي نوربالا، استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران، معاون اسبق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و رييس اسبق جمعيت هلال احمر
دكتر محمود نوريصفا، رييس اسبق دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و رييس اسبق دانشگاه شاهد
دكتر محمدرضا واعظ مهدوي، استاد دانشگاه شاهد؛ معاون اسبق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، و وزارت رفاه و تامين اجتماعي، و سازمان مديريت و برنامهريزي كشور