انتقاد عارف از نگاه ابزاري به جوانان:
انتظار بود مشاركت جوانان در سيستم اجرايي كشور بيش از گذشته باشد
برخي ناهنجاريهاي جامعه بايد زنگ خطري براي مسوولان باشد
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه برخي ناهنجاريهاي جامعه بايد زنگ خطري براي مسوولان باشد، از نگاه ابزاري به جوانان انتقاد كرد و گفت: جوانان در خلق حماسه 24 خرداد 92 سهم بالايي داشتند، انتظار بود مشاركت آنها در سيستم اجرايي كشور بيش از گذشته باشد.
به گزارش اميد، محمدرضا عارف در ديدار جمعي از مديران بخش جوان وزارت ورزش و جوانان با قدرداني از تلاشهاي متوليان امور جوانان در سه دهه گذشته، گفت: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي تلاشهاي خوبي در حوزه مرتبط با جوانان صورت گرفت بهخصوص در زماني كه سازمان ملي جوانان به صورت مستقل فعاليت ميكرد اقدامات قابل قبولي براي جوانان انجام شد اما معتقدم فعاليتهاي صورت گرفته در حد و اندازه پتانسيلها وظرفيت بالاي جوانان كشورمان نبوده است.
وي با اشاره به نقش موثر جوانان در پيروزي انقلاب اسلامي و دوران دفاع مقدس، يادآور شد: شور و نشاط و انگيزه جوانان در دوران بعد از انقلاب اسلامي هميشه يار و ياور نظام در بزنگاههاي حساس بود كه تجلي آن در دوران پرافتخار دفاع مقدس است كه جوانان با استفاده از تجربيات ارزشمند گذشتگان خود، حافظ ميهن و نظام خود شدند. عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با انتقاد از استفاده ابزاري برخي سياسيون از جوانان در ايام انتخابات، خاطرنشان كرد: در خلق حماسه 24 خرداد 92 جوانان سهم بالايي داشتند و با وجود بيمهريهايي كه در سالهاي گذشته به آنها شده بود اما جلوتر از برخي مدعيان حركت كردند و فضاي ياس و نااميدي كه در كشور وجود داشت را با نشاط و همت بالايشان از بين بردندو به همين دليل انتظار بود مشاركت جوانان در سيستم اجرايي كشور بيش از گذشته باشد. وي با تاكيد بر اينكه عملكرد مسوولان نبايد به گونهيي باشد كه موجب سرخوردگي جوانان شود، تصريح كرد: فضاي دانشگاهها را امنيتي كردند و با محدود كردن فعاليت تشكلهاي دانشجويي نشاط را از دانشجو گرفتند آيا با اينگونه اقدامات و نگاهها نبايد انتظار داشت جوان دانشجو به فكر مهاجرت باشد؟عارف با اشاره به برخي ناهنجاريهاي موجود در جامعه به رشد روزافزون آمار طلاق در كشور اشاره كرد و گفت: سنت حسنه ازدواج امروز به خاطر مشكلات عديده اقتصادي و اجتماعي كمرنگ شده است و متاسفانه آمار طلاق در كلانشهرها نگرانكننده است؛ تسهيلاتي كه قرار بود براي تشويق جوانان به امر ازدواج در نظر گرفته شود به چه سرانجامي رسيده است؟ مسوولان متولي امور جوانان چه اقدامات موثر براي تسهيل ازدواج جوانان انجام دادند؟
وي با بيان اينكه برخي ناهنجاريهاي جامعه بايد زنگ خطري براي مسوولان باشد به نقش موثر نهادهاي غيردولتي اشاره كرد و گفت: در مقاطعي به نهادهاي غيردولتي صرفا نگاه كمي وجود داشت و تنها دنبال افزايش تعداد NGOها بودند در مقاطعي هم نگاه امنيتي به تشكلهاي غيردولتي وجود داشت در حاليكه اگر نگاه كيفي و ارزشي به اين تشكلها وجود داشته باشد مطمئنا ميتوانند بازوان خوبي براي كشور به خصوص در مسائل مرتبط با جوانان و حل مشكلات اجتماعي باشند.
رييس بنياد اميد ايرانيان به طرح مجلس جوانان اشاره كرد و گفت: تشكيل مجلس جوانان اقدام خوب و قابل تقديري است اما نبايد اين اقدامات صرفا تشريفاتي باشد. مجلس جوانان فرصت مناسبي است كه جوانان در مقام مشاوران نهادهاي قانونگذاري و اجرايي تجربه كسب كنند. عارف در بخش دیگری از سخنانش به مقوله ورزش اشاره کرد و گفت: متاسفانه قهرمانپروری، بدون در نظر گرفتن آموزههای اخلاقی، آسیبهای جدی در ورزش ایجاد کرده است، در میادین ورزشی نباید شاهد صحنههای بود که نشان از اضمحلال اخلاق در ورزش باشد.وی با تبریک به قهرمانان در مسابقات آسیایی و پاراآسیایی که باعث افتخارآفرینی برای کشور شدهاند، گفت: امروزه در بسیاری از رشتههای ورزشی جوانان ما با مدالآوری باعث افتخار برای کشور ایران شدهاند، انشاءالله در همه رشتهها و متناسب با ظرفیت جوانان سرمایهگذاری انجام شود.
عارف در پایان اظهار امیدواری کرد که جوانان در برنامه ششم توسعه جایگاه مناسبتری پیدا کنند و در این برنامه راهکارهای مناسبی برای پاسخگویی به نیازهای جوانان از جمله مسکن، ازدواج و شغل اندیشیده شود و مشارکت جوانان در همه امور جدیتر گرفته شود. در ابتداي اين ديدار دكتر گلزاري، معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گزارشي از فعاليتهاي مجموعه تحت مديريت خود ارايه كرد.