«اعتماد» وضعيت استفاده اجباري از ماسك در كشورها را بررسي ميكند
ايرانيان آزاد از مجازاتهاي كرونايي
گروه اجتماعي
احتمالا تا امروز ظهر كه سخنگوي وزارت بهداشت از تعداد جديد مبتلايان كوويد 19 و فوتيهاي 24 ساعت پيش از اين گزارش بدهد، ميگويد كه تعداد فوتيهاي كوويد 19 در كشور از عدد 33 هزار نفر هم گذشت. هشدارهاي اخير مسوولان حوزه سلامت اين بود كه تعداد فوتيهاي كرونا در كشور حتي از تعداد متوفيان حوادث رانندگي در طول يك سال هم بيشتر شده و حالا معلوم نيست افسارگسيختگي اين اعداد، قرار است تا كجا برود.
ديروز سيما سادات لاري كه حالا به عنوان پيك روزانهاي كه خبر از نتيجه مستقيم رفتارهاي عمومي شهروندان ميدهد، چهرهاي شناخته شده براي كل شهروندان ايراني است، اعلام كرد كه تا شبانهروز منتهي به 4 و 5 آبان ماه، ۵۷۴ هزار و ۸۵۶ نفر در كشور بهطور قطعي به ويروس كرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۳۳۷ نفر از مبتلايان كوويد 19 در همين بازه 24 ساعته، تعداد جانباختگان كرونا در كشور به ۳۲ هزار و ۹۵۳ نفر رسيده است.
سخنگوي وزارت بهداشت همچنين خبر داد كه در همين فاصله 24 ساعته، ۵ هزار و ۹۶۰ بيمار جديد مبتلا به كوويد۱۹ در كشور شناسايي شده كه تعداد مبتلايان جديد هم افزايش بسيار نگرانكنندهاي حتي نسبت به مبتلايان جديد دو يا سه ماه قبل دارد. به گفته اين مقام مسوول، دو هزار و ۱۳۵ نفر از مبتلايان جديد به دليل شدت علايم، نيازمند بستري بودهاند و حالا هم ۴۹۸۲ نفر از مبتلايان در وضعيت شديد اين بيماري تحت مراقبت قرار دارند.
سخنگوي وزارت بهداشت اعلام كرد كه استانهاي تهران، اصفهان، قم، آذربايجان شرقي، خراسان جنوبي، سمنان، قزوين، لرستان، اردبيل، خوزستان، كرمانشاه، كهگيلويه و بويراحمد، گيلان، بوشهر، زنجان، ايلام، خراسان رضوي، مازندران، چهارمحال و بختياري، البرز، آذربايجان غربي، مركزي، كرمان، خراسان شمالي، همدان، يزد و كردستان در وضعيت قرمز قرار دارند و استانهاي هرمزگان، فارس، گلستان و سيستان و بلوچستان نيز در وضعيت نارنجي و زرد قرار دارند. از روز گذشته و بنا به تصميم ستاد ملي مقابله با كرونا، در 43 شهرستان با وضعيت حاد از بابت شيوع بيماري كوويد 19، محدوديتهاي صنفي گروههاي 2 و3 و4 اعمال شده و اين محدوديتها به مدت يك هفته جاري است و در صورت تداوم شرايط حاد در اين مناطق، اعمال اين محدوديتها، به مدت دو هفته تمديد ميشود. تمديد محدوديت ها در 43 شهرستان داراي وضعيت قرمز در كشور در حالي است كه پيش از اين مسوولان وزارت بهداشت و به خصوص؛ سعيد نمكي ؛ وزير بهداشت بارها خطاب به رييس قوه مجريه اين هشدار را دادند كه تغيير رفتارهاي غلط برخي شهروندان و الزام به مسووليتپذيري برخي متخلفان ناديده گرفتن پروتكلهاي بهداشتي در كشور، با توصيه و تذكر امكان پذير نيست و بايد براي برخي شهروندان كه تعدادشان هم به گفته وزير بهداشت بيش از 12درصد شهروندان بالغ و بزرگسال نيست ، اقدامات قهري و الزامات شديد و تنبيهي در نظر گرفته شود اما تا دو روز قبل كه رهبري هم در ديدار با اعضاي ستاد ملي مقابله با كرونا خواستار تشديد محدوديت هاي تردد اجتماعي شدند، رييسجمهوري به هر نحو تلاش كرد از تدابير سختگيرانه مدنظر وزير بهداشت و باقي اعضاي ستاد ملي مقابله با كرونا جلوگيري كند. ممنوعيت سفرهاي استاني و تفريحي در تعطيلات چند روزه در ماه هاي خرداد تا مهر يكي از خواستههاي اعضاي اين ستاد بود كه البته با توجه به مخالفت رييس جمهوري ، چاره اي جز اطاعت، سكوت و بيتفاوت ماندن در قبال رفتارهاي بي منطق شهروندان نداشتند. حالا تعداد فوتيهاي كوويد 19 در كشور به آستانه 33 هزار نفر رسيده و تعداد مبتلايان هم نزديك مرز 600 هزار نفر است در حالي كه بنا به جداولي كه براي اين گزارش تهيه شده، بسياري از كشورها و نه الزاما كشورهاي پيشرفته بلكه حتي همسايگاني از منطقه آسياي جنوب شرقي يا خاورميانه، از ماه ها قبل با تدابير سخت گيرانه از جمله تعيين جرايم نقدي قابل توجه و اعمال جدي اين جرايم براي متخلفان ، استفاده از ماسك را در تمام معابر عمومي شهر و كشورشان اجباري كرده اند در حالي كه ما در ايران درهمه اين ماه ها با وقت كشي و فرصت سوزي ، دل خوش كرديم به توصيه هاي بي ضمانت و آبكي كه هيچ منطقي هم بر آن مترتب نبود .