• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4794 -
  • ۱۳۹۹ پنج شنبه ۲۹ آبان

خبر

لزوم حمايت از  كودكان آسيب‌پذير

كودكان هميشه در معرض خطر هستند اما اين خطر براي كودكان كار، كودكان داراي معلوليت و كودكاني كه از حمايت مالي و عاطفي خانواده بهره چنداني ندارند، بيشتر است. يونيسف در آخرين بيانيه خود، از لزوم حمايت از كودكان آسيب‌پذير گفته است. در اين بيانيه آمده است:  هرساله ميليون‌ها دختر و پسر در سراسر دنيا كودك‌آزاري و بهره‌كشي را تجربه مي‌كنند‌. كودك‌آزاري بر همه كودكان تاثير مي‌گذارد و همه جا رخ مي‌دهد، در همه كشورها و در ميان همه اقشار جامعه. ولي كودكان داراي معلوليت، كودكاني كه از فقر شديد رنج مي‌برند، دختران و پسراني كه در خيابان زندگي يا كار مي‌كنند، كودكاني كه از خانواده‌هاي خود جدا مانده‌اند و همين‌طور كودكان مهاجر و پناهنده بيشتر با چنين خطراتي مواجه هستند. هر كودكي حق دارد در برابر تمامي اشكال كودك‌آزاري و بهره‌كشي محافظت شود. يونيسف به فعاليت خود با مقامات و مجامع كشوري و استاني ادامه خواهد داد تا سازوكارهاي كارآمد و پيشگيرانه‌اي براي بهبود وضعيت ايمني تمامي كودكان از جمله كودكان آسيب‌پذير در برابر تمامي اشكال آسيب و بدرفتاري تدوين و اجرايي شوند.


تهديد مقاومت ميكروبي

سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) در گزارشي با اشاره به مقاومت ميكروبي (مقاومت آنتي‌بيوتيكي) به عنوان يك تهديد جهاني كه نگراني فزاينده‌اي را نسبت به سلامت انسان و دام ايجاد كرده است، نسبت به پيامدهاي جدي مقاومت ميكروبي براي ايمني و سلامت غذايي، امنيت غذايي و تغذيه و وضعيت اقتصادي ميليون‌ها خانوارهاي زارع در سراسر جهان هشدار مي‌دهد.  مقاومت ميكروبي به قابليت ميكروارگانيسم‌ها، باكتري‌ها، قارچ‌ها، ويروس‌ها و انگل‌ها، براي مقاومت دربرابر مواد ضد ميكروبي، مانند آنتي‌بيوتيك‌ها كه پيش‌تر در درمان عفونت‌ها موثر بوده‌اند، اشاره دارد. در نتيجه اين پديده، داروهايي كه زماني براي درمان بيماري‌ها موثر و كارا بودند، تاثير كمتري داشته يا بي‌فايده شده و به كاهش قابليت درمان موفق عفونت‌ها منجر مي‌شوند.  به گزارش فائو، كاربرد نادرست يا بيش‌ازحد داروهاي ضد ميكروبي جهت درمان و جلوگيري از بيماري‌ها در بخش دامداري، آبزي‌پروري و توليدات زراعي اغلب با خطر بالقوه ظهور و گسترش ميكروارگانيسم‌هاي مقاوم در برابر مواد ضد ميكروبي همراه است. شواهد آشكار علمي بر اين دلالت دارند كه مواد غذايي مي‌توانند افراد را در معرض باكتري‌هاي مقاوم به مواد ضدميكروبي قرار دهند. اين مساله از جمله شامل غذاهاي توليد شده در بخش دامداري و ماكيان، ماهي‌ها، ميوه‌ها و سبزيجاتي است كه چه به شيوه معمول و چه به شيوه ارگانيك توليد مي‌شوند. 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون