حكمراناني تازه در راهند؟!
اگر پيش از اين به صورت موردي نسبت به برخي محتواها (كه مثلا براساس گزارش كاربران داراي ناهنجاريهاي اخلاقي يا سويههاي خشونتبار تلقي ميشدند) واكنش داشتند، اينبار در واكنشي مشهودتر و شديدتر در برابر كليت حضور رييسجمهور مستقر امريكا (و نه پيامي خاص) قرار گرفتهاند.
چه رويكرد تازهاي در جريان است كه از يكسو مديران چنين شبكههايي حاضر شدهاند وارد گود مسووليتپذيري شوند و از سوي ديگر ريسك محدودسازي آزادي بيان و رنجش برخي مخاطبان را پذيرا شوند؟ و چه عاملي موجب اين تغيير رويه شده است؟ مگر نديديم كه ترامپ در چند سال گذشته بارها خبرنگاران را آزرد و به رسانهها حمله كرد و اتهام زد؟ (برخي از اين حملات وقتي با استقبال هوادارانش روبهرو ميشد، خطراتي را نيز براي اهالي رسانه به دنبال داشت). چه شد كه مديران شبكههاي اجتماعي در آن زمان واكنشي نداشتند و اكنون سكوت را جايز نميدانند؟ اين رويكرد تازه به معناي نان به نرخ روز خوردن و رها كردن شخصي است كه تنها مانده و ديگر رياست دولت را برعهده نخواهد داشت يا ورود به مسيري جديد براي تدوين و تنظيم مقرراتي نو براي فعاليت در فضاي مجازي تفسير ميشود؟
آيا مديران و مالكان شبكههاي اجتماعي در حال به رخ كشيدن قدرت خود به حكمرانان نظام سياسي هستند و به بازتعريف اركان قدرت ميپردازند يا در حال تغيير نقش از ايجادكننده بدون مسووليت يك سكو به سمت مسووليتپذيري رسانهاي هستند؟ آيا مسيري كه آغاز كردهاند در خدمت مسووليتهاي نظام رسانهاي تفسير خواهد شد يا گام برداشتن در مسير محدودسازي آزادي بيان تعبير خواهد شد؟
هرچه هست، مسيري تازه پيش روست.