• ۱۴۰۳ شنبه ۱۲ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5542 -
  • ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد

یادداشتی از رضا دبيري‌نژاد

موزه حسيني و گفتمان‌سازي روايي آن

گروه اجتماعي| به دنبال انتشار گزارش روزنامه «اعتماد» با عنوان «مگر شما مفتش هستيد؟» كه روز 25 تير ماه منتشر شد و در حالي كه عنوان اين گزارش، بخشي از پاسخ غيرمودبانه رييس سازمان بهزيستي به خبرنگار «اعتماد» بود، اين سازمان براي روزنامه «اعتماد» جوابيه‌اي ارسال كرد . اين جوابيه در حالي براي «اعتماد» ارسال شده كه لحن غيرمودبانه رييس سازمان بهزيستي در واكنش به انتقاد و سوال خبرنگاران حاضر در نشست خبري، باعث اعتراض تعدادي از خبرنگاران شد و حتي انجمن صنفي روزنامه‌نگاران استان تهران در محكوميت لحن علي محمد قادري و فرار او از پاسخگويي بيانيه‌اي صادر كرد و خواستار برخورد دولت با اين مسوول بابت رفتار غيرمحترمانه او با خبرنگاران شد . ابهامات و ادعاهاي مطرح شده در اين جوابيه البته پاسخ مفصلي مي‌طلبيد كه روزنامه اعتماد توضيح اضافي بابت اين ادعاها را در شأن خود نمي‌بيند و همين جا نقطه پايان مي‌گذارد .

در متن اين جوابيه آمده است: «پيرو انتشار مطلبي با عنوان مگر شما مفتش هستيد؟ در آن روزنامه جوابيه سازمان بهزيستي جهت تنوير افكار عمومي به شرح زير ارسال مي‌شود. نشست خبري رييس سازمان بهزيستي كشور به مناسبت چهل و سومين سال تاسيس اين سازمان در حالي برگزار شد كه يكي از مهم‌ترين رويدادهاي هفته بهزيستي تقدير از خانواده‌هاي فرزندپذير در سراسر كشور و شنيدن دغدغه‌هاي آنان بود. در اين برنامه تعدادي از خانوارهاي فرزندپذير به منظور تبيين زواياي مختلف فرزندپذيري كودكان در جلسه حضور داشتند كه به بيان ابعاد مختلف موضوعات فرهنگي و اجتماعي فرزندپذيري‌ها پرداختند.خبرنگار آن رسانه در واكنش به صحبت‌هاي فرزندپذيران حاضر در جلسه به جاي سوال با لحني نامناسب خطاب به خانواده‌هاي حاضر مي‌گويد: «از صحبت‌هاي شما ياد حاميان كميته امداد افتادم. شما با اختيار خود فرزندي داراي معلوليت پذيرفتيد و نبايد از سازمان بهزيستي و دولت توقع حمايت داشته باشيد.» كه متاسفانه منجر به تكدر و جريحه‌دار شدن احساسات خانواده‌ها و دفاع برخي خبرنگاران در فضاي اين جلسه شد.رسالت حرفه‌اي روزنامه‌نگاران ايجاب مي‌كند كه در مواجهه با موضوعات حساسي همچون حمايت جامعه از فرزندپذيري كودكان داراي درمان، از اشراف و تسلط كافي برخوردار باشند و به جاي قضاوت شخصي، وفادار به اصل عينيت در روزنامه‌نگاري باشند. عدم آگاهي و اشراف خبرنگار آن رسانه به موضوع مطرح شده در حوزه حمايت جامعه از فرزندپذيري كودكان داراي درمان و ورود به جايگاه قضاوت و صدور حكم براي خانواده‌هاي حاضر در جلسه نه تنها در جايگاه حرفه‌اي خبرنگاري نمي‌گنجد، بلكه با ارزش‌هاي اخلاقي نيز در تضاد بوده است.

بر اين اساس سازمان بهزيستي اعلام مي‌كند همواره در راستاي كمك به تحقق وظايف تخصصي خبرنگاران و اهالي رسانه كه همانا رسالت مهم آگاه‌سازي و اطلاع‌رساني با رعايت شفافيت، صداقت و بدون سوگيري به عموم مردم شريف ايران اسلامي را برعهده دارند از هيچ كوششي مضايقه نمي‌كند.

 

توضيح درباره پشت نوبت مستمري

پـذيرش افراد مسـتمري‌بگير در چرخه مسـتمري سازمـان بهزيستي همواره از نكات مهم و اساسـي بوده است و در سنوات قبل معمولا افزايش سـهميه مستمري به ندرت رخ مي‌داد و افرادي سال‌ها در پشت نوبت دريافت مستمري قرار داشتند. در دو سال گذشته افزايش سهميه و پذيرش‌هاي جديد در سه مرحله انجام گرفت و تعداد زيادي از افراد پشت نوبت دريافت مستمري به چرخه مسـتمربگيران سازمان افزوده شدند . گفتني است به دليل بروز حوادث مختلف در كشور يا شناسايي افراد جديد و مراجعه به سازمان بهزيستي براي دريافت حمايت و تكميل پرونده، از مقطع زماني صـفر شدن پشت نوبت مستمري تاكنون 13، 531 خانوار متقاضي مستمري جديد در پشت نوبت قرار گرفته‌اند.

مشـاوره ژنتيك براي مـادران با ريسك بالا انجام مي‌شود

خدمات مشاوره ژنتيك در مراكز تحت پوشش سازمان نه تنها حذف نشده است، بلكه انجام اين مشـاوره براي خـانواده‌هاي افراد داراي معلوليت در اولويت مي‌باشـد و در حـال حاضـر مشـاوره ژنتيك حين بارداري براي مـادران با ريسك بالا با ارجاع از سوي پزشـكان متخصـص انجام مي‌شود و ساير والـدين متقاضـي دريافت خـدمات مشاوره ژنتيك حين بارداري جهت دريافت اين خدمت نياز به اخذ تاييديه از پزشك متخصص زنان را دارند و پس از تاييديه مذكور، مشاوره ژنتيك انجام مي‌شود با اين توصيف به نظر مي‌رسد شاهد افزايش تولد نوزادان داراي معلوليت در جامعه نباشيم. از اصحاب محترم رسانه انتظار مي‌رود كه همواره مبتني بر واقعيت و شواهد متقن اظهارنظر كنند كه همين مساله تمايز خبرنگاران حرفه‌اي را از شبه‌خبرنگاران و شبه‌رسانه‌ها نشان مي‌دهد. خبرنگار اين روزنامه بر چه اساس و پايه‌اي و مبتني بر كدام داده رسمي مدعي مي‌شود كه آمار فرزندان معلول در جامعه افزايش پيدا كرده است؟ آيا مي‌توان حدس و گمان را به جاي خبر نشاند؟» 

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون