جزيياتي از تغييرات كميسيون قضايي مجلس بر لايحه عفاف و حجاب
عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس، جزيياتي از آخرين تغييرات اين كميسيون بر لايحه عفاف و حجاب را تشريح كرد. حسينعلي حاجي دليگاني عضو كميسيون قضايي مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس با اشاره به تصويب لايحه عفاف و حجاب در اين كميسيون گفت: فصل اول لايحه عفاف و حجاب درباره كليات است. وي افزود: عنوان دقيق لايحه عفاف و حجاب، لايحه «حمايت از خانواده از طريق ترويج فرهنگ عفاف و حجاب» است و در ماده يك آن، خانواده به عنوان كانون اصلي رشد و تعالي انسان و آرامش آن درنظر گرفته شده است و هر اقدامي كه باعث سست شدن ركن خانواده شود، ازجمله برهنگي، بيعفتي، بيحجابي و بدپوششي به عنوان جرم تلقي شده است.
عضو كميسيون قضايي و حقوقي اظهار كرد: همچنين در فصل دوم مصوبه كميسيون قضايي درباره لايحه عفاف و حجاب، وظايف عمومي دستگاههاي اجرايي كشور درباره اين مصوبه ذكر و در فصل سوم نيز به تكاليف اختصاصي دستگاهها پرداخته شده است. درباره تكاليف اختصاصي دستگاهها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مكلف شده تا نظام جامع رتبهبندي محتوايي را مطابق شاخصها در حوزه عفاف و حجاب تهيه كند، يا در مورد ديگر، سازمان صداوسيما نيز مكلف شده تهيه و پخش برنامههاي تلويزيوني در جهت معرفي و ترويج نمادها و الگوهاي پوشش اسلامي - ايراني را در دستوركار قرار دهد. همچنين در تكاليف اختصاصي ذيل ترويج فرهنگ عفاف و حجاب، براي دستگاههايي همچون وزارت آموزش و پرورش اين تكليف درنظر گرفته شده كه به منظور ترويج فرهنگ عفاف و حجاب و سبك زندگي ايراني-اسلامي در تمامي مقاطع تحصيلي مبتني بر سن و سنخيت در قالب بستههاي يادگيري به ويژه برنامهها و متون درسي، توليدات و رويدادها، جشنوارهها، اردوهاي فرهنگي و تربيتي، محتواي چندرسانهاي، به صورت تعاملي و برخط با بهرهگيري از ظرفيتهاي زيستبومهاي فناورانه در بستر فضاي مجازي را در دستوركار داشته باشند.
عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس با اشاره به جزيياتي از فصل چهارم مصوبه اين كميسيون درباره عفاف و حجاب، اظهار كرد: فصل چهارم مصوبه مربوط به لايحه عفاف و حجاب به وظايف عمومي و مسووليت اجتماعي مربوط است كه براساس آن، موضوع عفاف و حجاب يكي از ملاكهاي استخدام در دستگاههاي دولتي و غيردولتي قرار ميگيرد و در مورد آموزش و پرورش هم آمده كه بحث عفاف و حجاب به صورت استمراري در مراحل ارزشيابي نيز مورد توجه قرار گيرد.
حاجيدليگاني همچنين به جزيياتي از مصوبه كميسيون قضايي و حقوقي مجلس درباره فصل پنجم لايحه عفاف و حجاب اشاره و خاطرنشان كرد: فصل پنجم مصوبه، مربوط به جرايم و تخلفات در حوزه عفاف و حجاب است كه نگاه اين فصل از مصوبه به افرادي است كه با دولتها، شبكهها و جريانات رسانهاي خارجي در ارتباط هستند و ترويج برهنگي، بيعفتي، بيحجابي و بدپوششي در جامعه را دنبال ميكنند كه براي آنها مجازاتهايي درنظر گرفته شده است. در مجازات مرتبطين با رسانهها، گروهها و شبكههاي معاند در راستاي ترويج بيبند و باري و بيحجابي، در مرحله اول مراعات حال افراد شده و چنانچه افراد بر اثر بياطلاعي مرتكب اقدامي شده، يا از عملكردشان پشيمان شده باشند، گذشت از تخلف و جرم برايشان درنظر گرفته شده است. عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: اين مصوبه مجازاتهاي سنگيني را براي كساني درنظر گرفته كه با اراده و آگاهانه، قصد اضمحلال خانواده را دارند و در مسير آسيب زدن به جامعه حركت ميكنند. در اين مصوبه، جرايمي براي اشاعهدهندگان فحشا در جامعه درنظر گرفته شده و از تذكر و جريمه نقدي شروع ميشود و مجموعهاي از محدوديتهاي اجتماعي براي كساني كه به دليل عملكردشان به دادگاه معرفي ميشوند، درنظر گرفته شده كه از جمله آن ميتوان به ممنوعيت در يك بازه زماني براي خروج از كشور اشاره كرد. عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس شوراي اسلامي افزود: در اين مصوبه براي فروشگاههايي كه به صورت شبكهاي اقدام به فروش محصولاتي ميكنند كه ترويج چهار عنوان مجرمانه ذكر شده را داشته باشد، تا سقف 10درصد سود ساليانه، اين فروشگاهها به عنوان جريمه برايشان درنظر گرفته ميشود.