خبر
بودجه امسال بايد منطقي باشد|يك كارشناس اقتصادي گفت: با توجه به اينكه وضعيت اقتصادي كشور در شرايط خاص قرار دارد بنابراين بودجه كشور بايد منطقي و با دقت بالا تهيه شود. مهدي تقوي در گفتوگو با ايلنا اظهارداشت: چندي است كه بسياري از مسوولان از جزييات بودجه صحبتهايي را به زبان ميآورند و حرفهايي را مطرح ميكنند كه در اين مقطع زماني بيان آن نياز نيست و بهتر است كه اگر صحبتي دارند در محفل خصوصي خود با دوستانشان مطرح كنند و نه در جمع خبرنگاران. اينكه يك مقام ميگويد احتمالا قيمت دلار در بودجه سال آينده ۲۸۵۰ تومان است چه كمكي به اقتصاد كشور ميكند. اين مقام مسوول مگر نميداند با كوچكترين صحبت وي قيمت دلار تحت تاثير قرار ميگيرد و مگر وي سال گذشته درخصوص دلار اظهارنظر نكرد و قيمت دلار افزايش پيدا نكرد، بنابراين چرا باز هم شاهد چنين اظهارنظراتي هستيم. اين كارشناس اقتصادي گفت: بهتر اين است كه اگر كاري قرار ميخواهد انجام شود پس از نهايي شدن مطرح و رسانهيي شود. امروز اقتصاد كشور ما نياز به آرامش دارد و براي اين مهم بايد مسوولان امر دقت لازم را داشته باشند و البته اين مهم در تهيه بودجه كشور صد برابر است.
69درصد تسهيلات صرف مشاركت مدني و فروش اقساطي شد| تا پايان نيمه اول امسال بيشترين تسهيلات شبكه بانكي در قالب مشاركت مدني و فروش اقساطي پرداخت شده است. به گزارش ايسنا، مانده تسهيلات اعطايي بانكها و موسسات اعتباري در دفاتر آنها در پايان شهريورماه با رشد 1/7درصدي نسبت به اسفند سال گذشته از مرز 535 هزار ميليارد تومان گذشت. در حالي بانكها تسهيلات خود را در قالب حدود 9 عقد پرداخت ميكنند كه مشاركت مدني و فروش اقساطي نسبت به ساير عقود تفاوت قابل ملاحظهيي دارند بهطوري كه مجموع مانده آنها حدود 69 درصد تسهيلات پرداختي را تشكيل ميدهد.
بانكها زمينهساز انتقال نقدينگي به بخش توليد باشند|رييس مركز پژوهشهاي مجلس با بيان اينكه بانكها زمينه انتقال نقدينگي به بخش توليد را فراهم كنند، گفت: مجلس و دولت بايد با همكاري يكديگر در بخش تقنين و اجرا تلاش كنند تا نقش بخش خصوصي در فعاليتهاي اقتصادي پررنگتر شود. جلالي با اشاره به زمينههاي موجود مبنيبر همكاري بين بانك ملت و مركز پژوهشهاي مجلس، گفت: همكاريهاي كارشناسي دو جانبه بين مركز پژوهشها و بانك ملت زمينه انجام فعاليتهاي پژوهشي مشترك در جهت بررسي نيازهاي قانوني سيستم بانكي را فراهم ميكند. مجلس و دولت بايد با همكاري يكديگر در بخش تقنين و اجرا تلاش كنند تا نقش بخش خصوصي در فعاليتهاي اقتصادي پررنگتر شود كه بانكها نيز نقش مهمي در اين مسير برعهده دارند.
حضور پررنگ بازار اوراق بهادار در تامين مالي |مطابق آمار صندوق بينالمللي پول در سال 2013 ميلادي در كشورهاي نوظهور، 62 درصد تامين مالي از طريق عرضه اوراق بهادار صورت گرفته و 38 درصد از طريق سيستم بانكي و اعطاي وام بوده است. به گزارش ايسنا، حميد اسكندري، كارشناس تحقيق و توسعه شركت بورس و اوراق بهادار تهران با اشاره به روند تامين مالي در جهان اشاره كرد: تامين مالي از جمله مباحث داغ و به روز كشور ما و كشورهاي توسعه يافته است كه اهميت اين موضوع بعد از بحرانهاي سال 1997 ميلادي در آسيا و 2007 ميلادي در سطح جهاني، پررنگتر شده است. وي در اين خصوص ادامه داد: سيستم بانكي به صورت سنتي نقش اصلي تامين مالي در بازارهاي مالي را بر عهده داشته است، اما پس از اين بحرانها الزاماتي كه توسط كميته بال (كميته بال يا بازل مركب است از نمايندگان ارشد بانكهاي مركزي تعدادي از كشورهاي گروه 10 كه معمولا هر سه ماه يك بار توسط بانك تسويههاي بينالمللي به عنوان دبيرخانه دايمي آن در شهر بازل سويس تشكيل ميشود و به همين دليل به كميته بازل معروف شده است. كميته بازل داراي قدرت قانوني نيست، ولي اكثر كشورهاي عضو آن بهطور ضمني موظف به اجراي توصيههاي آن هستند.) بر سيستم بانكي مصوب شد موجب شد تا تامين مالي با مشكلات زيادي روبهرو شود.
تعويق در برگزاري مجمع عمومي بانك مركزي | درحالي كه پيشتر بنا بود مجمع عمومي بانك مركزي فردا با حضور رييسجمهور برگزار شود با خبر شديم زمان برگزاري مجمع تغيير كرده است. پيش از اين قرار بود مجمع عمومي بانك مركزي با حضور رييسجمهوري در ساختمان ميرداماد اين بانك برگزار شود اما با خبر شديم كه زمان برگزاري مجمع تغيير كرده است.
حقوقيها تماشاچي تالار شيشهيي شدهاند | يك كارشناس بازار سرمايه با اشاره به اين نقدينگي از بورس به سمت بازار ارز و دلار حركت كرده است، گفت: متاسفانه مديران بورس و حقوقيها در شرايط كنوني تنها نظارهگر تالار شيشهيي هستند. حميدرضا اميري به تسنيم گفت: خبر تمديد مذاكرات سياسي، كاهش شديد قيمت جهاني نفت و افزايش نرخ ارز و دلار مجموعه دلايلي هستند كه در روزهاي گذشته موجب افت شديد بازار سرمايه و كاهش قيمت سهام شركتهاي بورسي شدهاند.
پرداخت ۱۷۷ هزار ميليارد تومان وام |مديركل اعتبارات بانك مركزي گفت: تسهيلات پرداختي در شبكه بانكي از شهريورماه تا مهرماه از ۱۴۶هزار ميليارد تومان به ۱۷۷هزار ميليارد تومان رسيده است. سيد علي اصغر ميرمحمد صادقي، مديركل اعتبارات با بيان اينكه در پايان مهرماه ميزان تسهيلات دهي سيستم بانكي به 177هزار ميليارد تومان رسيده، افزود: 55 هزار ميليارد تومان به بخش صنعت تعلق گرفته و از اين 55 هزارميليارد تومان 80 درصد، يعني 44 هزار ميليارد تومان در اختيار بخش سرمايه در گردش صنعت قرار گرفته است. وي با بيان اينكه تا پايان سال 280هزار ميليارد تومان تسهيلات پرداخت خواهد شد، اظهار داشت: تقريبا 63 درصد اين مبلغ تا پايان مهرماه عملياتي شده است و قطعا به سقف مورد نظر كه 280 هزار ميليارد تومان بوده خواهيم رسيد.