آيتالله موسوي تبريزي:
ردصلاحيتهاي بيدليل انتخابات را بياعتبار ميكند
دادستان پيشين انقلاب اسلامي گفت: اگر ردصلاحيتها به دليل مسائل شخصي باشد يا بر اساس برخي گزارشها و اتهامات دروغ، فرد يا افرادي را ردصلاحيت كنند، گناه بزرگي است و بزرگترين خيانت به كشور اين است كه انتخابات را بياعتبار كنند. تنها دشمن نميتواند انتخابات را بياعتبار كند، همين ردصلاحيتهاي بيدليل و بيجهت انتخابات را بياعتبار ميكند.
آيتالله سيدحسين موسوي تبريزي در مورد ردصلاحيت برخي داوطلبان و چهرههاي شاخص انتخابات مجلس شوراي اسلامي و دلايل ردصلاحيت اغلب آنها كه عدم التزام به نظام جمهوري اسلامي عنوان شده است، گفت: اين ديگر روشن است، كسي كه در نظام جمهوري اسلامي كانديدا ميشود بايد جمهوريت را بپذيرد.
موسوي تبريزي در پاسخ به اين سوال كه نمايندگاني هستند كه در دوره فعلي حضور دارند اما براي انتخابات آتي اين موضوع براي ردصلاحيت آنان عنوان شده، گفت: اين دوره هم شايد اشتباه شده كه آمدند. بايد اين را بپذيريم كه مردم در ايران رأي دادند و حكومت آن جمهوري اسلامي شده است، نمايندهها هم بايد جمهوريت را بپذيرند. البته اينكه خيليها را به اشتباه ردصلاحيت ميكردند، تأييد نميكنم اما اگر كسي جمهوريت نظام را قبول نداشته باشد، اصل نظام را هم قبول ندارد. اصل نظام ما از دو كلمه تشكيل ميشود جمهوريت و اسلاميت، هر دو را بايد بپذيرند.
- ردصلاحيتها به اينكه افراد غرضي داشته باشند يا نه بستگي دارد. من دو دوره نماينده بودم. نه اين دوره، بلكه در دورههاي قبل هم گاهي بيدليل به خاطر دعواهاي گروهي و حزبي كه پيش آمده، بعضي افراد بر اساس آنها ردصلاحيت شدند و بعضي هم با وجود آنكه مشكلات زيادي داشتند، اجازه دادند كه وارد انتخابات شوند. حتي يكي، دو بار در زماني كه من نماينده بودم ميدانستم حضرت امام (ره) هم با اين ردصلاحيتهاي بيدليل مقابله كرد و ناراحت بود. عليايحال اگر ردصلاحيت در رابطه با جمهوريت نظام باشد و واقعيت داشته باشد و تهمتي نباشد، ايرادي ندارد چون نظام ما جمهوري اسلامي است.
- نماينده مجلس بايد جمهوريت و اسلاميت را قبول كند و نماينده هميشه بايد از اين دو عنوان دفاع كند. اما اگر ردصلاحيتها از جهات شخصي باشد، بر اساس برخي گزارشها و اتهامات دروغ، فرد يا افرادي را ردصلاحيت كنند، گناه بزرگي است و بزرگترين خيانت به كشور اين است كه انتخابات را بياعتبار كنند. تنها دشمن نميتواند انتخابات را بياعتبار كند، همين ردصلاحيتهاي بيدليل و بيجهت انتخابات را بياعتبار ميكند. اخيرا ديدم يكي از نمايندههاي تبريز در مجلس آقاي پزشكيان را ردصلاحيت كردند. من آقاي پزشكيان را ميشناسم؛ ايشان متدين، خوب و دلسوز هستند. براي اينكه مثلا چند انتقاد حسابي كرده بيايند ايشان را ردصلاحيت كنند، درست نيست. چند دوره هم ايشان نماينده بوده و حتي كساني كه او را ردصلاحيت كردند هم نگفتند ايشان ريالي سوءاستفاده مالي يا سوءاستفاده از مقام خود كرده است و بايد شفافسازي صورت بگيرد.
- من نميدانم مراد از خالص چيست؟ خالص يعني من، گروه من، خانواده من يا همه افراد، متدينين و كساني كه نظام را قبول دارند و كساني كه دست و پايشان تا به حال نلرزيده و اتهامات عجيب و غريبي در دادگاهها ندارند؛ اگر به اين معنا باشد خوب است. اما اينكه به معناي گروه من و تابع من و گروه خاصي باشد معلوم است که غلط است و جمهوريت را زيرپا ميگذارد.