«اعتماد» از تشدید درگيريها ميان اسراييل و حزبالله گزارش ميدهد
پيام امريكا براي جلوگيري ورود حزبالله به جنگ
صبح روز دوشنبه ارتش رژيم صهيونيستي، اقدام به حمله توپخانهاي به اطراف شهركهاي مسكوني «عيتا الشعب» و «الجبين» واقع در جنوب لبنان كرد؛ امري كه با پاسخ شديد حزبالله لبنان همراه شد.
در همين رابطه حزبالله لبنان با انتشار بيانيهاي اعلام كرد كه در راستاي حمايت از مردم فلسطين در نوار غزه و حمايت از مقاومت قهرمانانه و شريف آنها، در ساعت 10:35 صبح دوشنبه، نيروي پيادهنظامي رژيم صهيونيستي را در «الضهيره» با موشك هدف قرار داده است. لحظاتي بعد، راديو «ارتش اسراييل» اعلام كرد كه ۱۸ خمپاره از جنوب لبنان به سوي منطقه «عرب العرامشه» در الجليل شليك شد و نيز شهرك «نتوعا» با راكتهاي ضدزره هدف قرار گرفت. خبرنگار شبكه الميادين نيز گزارش داد كه تصاعد دود از پايگاه نظامي «بياض بليدا» نشان از اصابت مستقيم موشك مقاومت به اين پايگاه دارد.
منابع رسانهاي همچنين گزارش دادند كه حزبالله لبنان پايگاه صهيونيستي المرج مقابل منطقه مركبا واقع در جنوب لبنان و شهرك صهيونيستي مرگليوت را هدف قرار داد.
در سايه تشديد درگيريها در جبهه شمالي فلسطين اشغالي، رسانههاي اسراييلي، از ساكنان شهركهاي صهيونيستنشين نزديك مرزهاي شمالي فلسطين اشغالي خواستند كه تا اطلاع ثانوي در پناهگاههاي خود باقي بمانند. مقاومت اسلامي لبنان در ادامه اعلام كرد ساعت ۱۱ دوشنبه به وقت محلي، گروهي از نيروهاي پيادهنظام رژيم صهيونيستي را در مجاورت پادگان «برانيت» با استفاده از راكتهاي هدايتشونده هدف حمله قرار داده و شماري از اشغالگران در اين حمله كشته و زخمي شدند. حدود ساعت 12:30 ظهر نيز مقر نظامي «الراهب» را با استفاده از تسليحات مناسبت هدف قرار داده است.
در همين رابطه رسانههاي اسراييلي، با اعتراف به افزايش نااميدي در ميان شهركنشينان و نظاميان اسراييلي به دليل حملات مقاومت لبنان، اذعان داشتند كه در حمله روز حزبالله لبنان در جبهه شمالي، 22 شهركنشين و نظامي زخمي و دستكم 10 نظامي و شهركنشين كشته شدهاند. اين رسانهها، روزهاي يكشنبه و دوشنبه را «پرتلاطمترين روز از آغاز نبرد در جبهه شمال» توصيف كردند و مدعي شدند: «حزبالله هشدارهاي يوآو گالانت و خط قرمزهايي كه او از آن سخن گفته بود را ناديده گرفت و حملات حزبالله مايه شرمساري در سطح «ملي» اسراييل است.»
در چنين شرايطي و در حالي كه امريكاييها نيز نگراني خود را از باز شدن جبهه جديد عليه اسراييل از سوي حزبالله لبنان در طول يك ماه گذشته پنهان نكردهاند، روزنامه لبناني الديار از منابع آگاه گزارش داد كه پيامي از جانب امريكا به حزبالله از طريق كانال سومي رسيده است. در اين پيام آمده است كه ارتش امريكا در عمليات ميداني در كنار ارتش رژيم صهيونيستي شركت نخواهد كرد.
در اين پيام امريكا همچنين ذكر شده كه اعزام حدود 2 هزار نيرو كه بيشترشان مستشار هستند، با هدف مشاركت در عمليات ميداني ارتش رژيم صهيونيستي در جبهه غزه و در جبهه شمال نيست، بلكه ماموريت آنها تامين امنيت و حفاظت از تاسيسات هستهاي موجود در اراضي اشغالي است كه تاسيسات نخست در منطقه ديمونا و دومي در منطقه صحرايي تبنه است. در اين پيام همچنين آمده، اين ماموريت ايجاب ميكند كه به نخست وزير و دولت راستگراي اسراييل به رهبري بنيامين نتانياهو اجازه استفاده از اين تاسيسات چه در سطح تاكتيكي كوچك يا در سطح منطقهاي گسترده عليه ايران داده نشود. همچنين اعلام شد كه به هيچ طرفي در محور مقاومت اجازه هدف قرار دادن اين دو تاسيسات با برخورداري از جديدترين تكنولوژيهاي پدافند هوايي داده نميشود. روزنامه لبناني الديار تصريح كرد: اين توضيحات به صورت انحصاري از طريق يك كانال لبناني مورد اعتماد تمامي طرفها، به دست رهبري مقاومت رسيد و اين باور وجود دارد كه اين كانال مرتبط با عباس ابراهيم، مدير سابق امنيت كل لبنان است.
دليل نگراني از ورود حزبالله به جنگ
در اين رابطه عبدالباري عطوان، سردبير روزنامه راي اليوم در گزارشي مينويسد: حمايت مالي و نظامي از ارتش رژيم صهيونيستي در نوار غزه جنگ را به نفع تلآويو و در راستاي تحقق اهداف اين رژيم يعني آزادي اسراي صهيونيست يا ريشهكن كردن گروههاي مقاومت در نوار غزه و ايجاد يك حكومت مدني جديد مثل نظام كرزاي در افغانستان يا ورود تشكيلات خودگردان فلسطين به نوار غزه با تانكهاي صهيونيستي پيش نبرده است.
امريكا اين شكست را در بعد سياسي و نظامي و حتي در بعد اخلاقي احساس كرده است. يكي از دلايل اين مساله تماس تلفني لويد آستين، وزير دفاع امريكا با يوآو گالانت، وزير جنگ رژيم صهيونيستي و درخواست وي براي عدم وارد كردن امريكا به شكست ديگري در لبنان و ممانعت از هرگونه رويارويي با حزبالله است كه منجر به گسترش دايره جنگ با محور مقاومت و در معرض خطر قرار گرفتن منافع، پايگاهها و همپيمانان امريكا در منطقه ميشود. به گزارش ايسنا در ادامه اين مطلب آمده است: دلايل زيادي براي فرضيه غرق شدن امريكا در چندين جبهه در منطقه وجود دارد: اول افزايش حملات موشكي گروههاي مقاومت در عراق و سوريه در هفتههاي گذشته به پايگاههاي امريكاست كه تعداد آن از حدود ۴۰ حمله بيشتر و منجر به زخمي شدن بيش از ۱۰۰ سرباز امريكايي شده است.
دوم سقوط بالگرد امريكا و كشته شدن پنج سرباز آن در جنوب قبرس در مديترانه شرقي است. در بيانيه رسمي امريكا آمده است كه تمام كشتهشدگان از نيروهاي ويژه امريكايي بودند. وزارت دفاع امريكا دلايل واقعي سقوط اين بالگرد را اعلام نكرد. هرچند اذعان كرد كه ماموريت آموزشي اين بالگرد در راستاي طرحي براي خارج كردن نيروهاي امريكايي در لبنان و اراضي اشغالي بوده است.
سوم احتمال بسته شدن تنگه باب المندب و حمله نيروهاي انصارالله يمن به كشتيهاي جنگي و غيرنظامي در اين تنگه در همبستگي با مقاومت فلسطين در نوار غزه است. اين نيروها حملاتي را با موشكهاي بالستيك و پهپادها به بندر ايلات و اهداف ديگر رژيم صهيونيستي در نقب انجام دادند. همانطور كه قبلا كشتيهاي امريكايي و صهيونيستي را در درياي عربي هدف قرار داده بودند.
جو بايدن، رييسجمهور امريكا كه بازيچه شده است، با بيشرمي تمام محمد شياع السوداني، نخست وزير عراق را مسوول حملات به پايگاههاي امريكايي در عراق دانست و از وي خواست به دليل شكست در حفاظت از پايگاههاي امريكايي استعفا بدهد.
۳۴۰۰ سرباز امريكايي در پايگاههايي در عراق و سوريه هستند و يك صيد گرانبها براي گردانهاي محور مقاومت به محض گسترش دايره جنگ در غزه و انتقال آن به جنوب لبنان و پيوستن ديگر شاخههاي مقاومت به آن است. بر اساس گزارشات كشتيها و ناوهاي هواپيمابر امريكا كه بايدن به مديترانه اعزام كرده بود حدود ۴۰۰ كيلومتر به غرب عقبنشيني كردهاند تا در تيررس موشك ياخونت روسيه كه اكنون در دست سوريه و حزبالله است، قرار نگيرند.
در واقع از زماني كه جنگها و كشتارهاي رژيم صهيونيستي در حق كودكان و غيرنظاميان و انزجار از اين رژيم نه فقط در جهان عربي و اسلامي، بلكه در تمام كره زمين افزايش يافته و منجر به از دست رفتن جايگاهش به عنوان ابرقدرت به نفع روسيه و چين خواهد شد، به بار استراتژيك سنگيني بر دوش امريكا تبديل شده است.