• ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ بهمن
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5713 -
  • ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۰ اسفند

انتخابات درون حزبي ميشيگان شكاف‌هاي سياسي امريكا را عريان كرد

سايه سنگين بحران غزه بر مانور انتخاباتي بايدن

احسان پناه‌بر

به گزارش رسانه‌هاي امريكايي، جو بايدن، رييس‌جمهور فعلي و دونالد ترامپ، رييس‌جمهور سابق ايالات متحده، در انتخابات مقدماتي در ميشيگان در روز سه‌شنبه به پيروزي‌هاي قاطعي دست يافتند، ولي شبح پرسش‌هاي بسياري بر سر هر دوي آنها وجود دارد. اگرچه جو بايدن، رييس‌جمهور ايالات متحده در انتخابات مقدماتي رياست‌جمهوري دموكرات‌ها در ايالت ميشيگان پيروز شده است، شمارش‌هاي اوليه نشان مي‌دهد كه او با مخالفت قابل‌ توجهي بر سر حمايت از جنگ اسراييل عليه غزه مواجه است. در ميشيگان كه حوزه انتخابيه بزرگي متشكل از جمعيت چشمگيري از عرب-امريكايي‌هاست، از راي‌دهندگان دموكرات خواسته شده بود تا در اعتراض به سياست بايدن در غزه، گزينه «نظري ندارم» را در راي مقدماتي خود در روز سه‌شنبه علامت‌گذاري كنند. ترامپ نيز همچنان با جناحي از جمهوري‌خواهان روبه‌رو است كه به‌رغم عدم موفقيت او در نامزدي حزب، از پشتيباني نامزدي او امتناع مي‌ورزند. بايدن با يك جنبش اعتراضي روبه‌رو شده است كه از دموكرات‌ها مي‌خواست در انتخابات مقدماتي ايالت ميشيگان راي «نظري ندارم» به مديريت او در جنگ اسراييل و حماس راي بدهند.

 

سايه بحران غزه بر كارزار ميشيگان

به گزارش پوليتيكو، براي بايدن، اصلي‌ترين تهديد سياسي از سوي مترقيان و راي‌دهندگان عمدتا چپ‌گراتر و جوانان نشات مي‌گيرد. ائتلافي از رهبران عرب-امريكايي در ميشيگان، از طريق كارزار «به ميشيگان گوش كن!»، فشاري را براي افزايش راي «نظري ندارم» ترتيب دادند. اين تلاش شامل تظاهرات سازماندهي شده و تماس‌هاي تلفني بود كه ده‌ها هزار راي‌دهنده در اختيار داشتند و هدف آنها اين بود تا بايدن را براي حمايت از آتش‌بس فوري در غزه تحت فشار قرار دهند. در اين ميان، به‌رغم درخواست‌هاي بين‌المللي براي آتش‌بس فوري در غزه با توجه به بحران وخيم انساني، وال استريت ژورنال در سرمقاله اخير خود به وضوح رد آتش‌بس را خواستار شده و مدعي است كه اين آتش‌بس «تنها به نفع حماس خواهد بود». سرمقاله وال استريت ژورنال با انعكاس مواضع طرفدار رژيم اسراييل، نسبت به نفوذ چپ‌گرايان و اعراب-امريكايي‌ها در انتخابات ايالات متحده هشدار مي‌دهد و اينكه چگونه مي‌توانند سياست‌هاي جو بايدن، رييس‌جمهور در خاورميانه را به نفع آتش‌بس تحت تاثير قرار دهند. در مورد ترامپ، اين تهديدها هم ماهيت سياسي و هم حقوقي داشته است. در پيروزي‌هاي ناگسستني مقدماتي ايالتي به او موقعيت فرماندهي در سياستگذاري جمهوري‌خواهان بخشيده شده است. اما ترامپ همچنان درگير پرونده‌هاي قضايي است كه ناشي از فعاليت‌هاي تجاري‌ و زمان حضورش در مقام رياست‌جمهوري بوده است. در حالي كه تهديدها براي هر نامزد بر ماهيت ظريف وضعيت هر دو حزب تاكيد مي‌كند، رويكردهايي كه هر كدام براي مقابله با اين تهديدات اتخاذ كرده‌اند نيز آشكار است.

 

راه‌هاي فرار از فشار

ترامپ در روزهاي اخير اقداماتي را براي ادعاي كنترل عملياتي مستقيم بيشتر بر حزب مانند قرار دادن افراد وفادار به خود از جمله عروسش، در كميته ملي جمهوري‌خواهان انجام داده است. بايدن نيز به نوبه خود، مقامات ارشد دولت و متحدانش در كنگره را به ميشيگان اعزام كرد تا با رهبران جامعه درباره درگيري اسراييل و حماس صحبت كند. فرماندار ايالت، گرچن ويتمر، دموكرات‌ها را تشويق كرد تا به رييس‌جمهور راي دهند. اين تلاش‌ها در حالي بود كه ساير دموكرات‌ها - از جمله نماينده رشيده طليب، نماينده بخش‌هايي از ديترويت و ديربورن و بتو اورورك، نامزد سابق رياست‌جمهوري، راي‌دهندگان را به سمت خط «نظري ندارم» سوق دادند. نكته قابل توجه اين بود كه بايدن روز دوشنبه در نيويورك به خبرنگاران گفت كه فكر مي‌كند آتش‌بس بين اسراييل و حماس مي‌تواند ظرف يك هفته برقرار شود - بايدن در پاسخ به پرسشي درباره زمان‌بندي به خبرنگاران گفت: «اميدوارم تا پايان هفته پايان يابد.» بلافاصله پس از اين اظهارنظر، بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم اسراييل به اين موضع‌گيري واكنش نشان داد و اين اظهارات را مضحك خواند. اظهارات بايدن پيش از راي‌گيري روز سه‌شنبه بيان شد، اما با مذاكرات جاري بين ايالات متحده، اسراييل، مصر و قطر در مورد توقف شش هفته‌اي درگيري‌ها بين اسراييل و حماس نيز همراه شده است. سازمان‌دهندگان كارزار «به ميشيگان گوش كن!» با گام‌هايي كه دولت بايدن در اين زمينه برداشته است، متقاعد نشده‌اند. آنها در يادداشتي كه روز دوشنبه ارسال شد، ده هزار راي را به عنوان معيار موفقيت خود تعيين كرده بودند و اشاره كردند كه تقريبا اختلافي بود كه دونالد ترامپ در انتخابات سراسري سال 2016 در ميشيگان به دست آورد. در سال 2012، گزينه «نظري ندارم» نزديك به 21 هزار راي به دست آورد. كارزار «به ميشيگان گوش كن!» شاهد راي به گزينه «نظري ندارم» بود كه حتي از پيش‌بيني نظرسنجي‌ها هم فراتر رفت و سازمان‌دهندگان آن به سرعت اعلام كردند كه پيش‌بيني مي‌كنند بيش از 15 درصد از آرا را در حداقل يك حوزه كنگره به دست آورد كه واجد شرايط آن براي عضويت در كنوانسيون ملي دموكرات‌ها در تابستان امسال است. ليلا الابد، مدير كارزار «به ميشيگان گوش كن!» به الجزيره گفت: «اين بدان معناست كه ميشيگان حداقل يك نماينده را به شيكاگو مي‌فرستد تا اعلام كند كه تا زماني كه نامزد دموكرات بودجه جنگ اسراييل در غزه را تامين مي‌كند، نسبت به او متعهد نيستند.» متحدان بايدن، به نوبه خود، اين شب را به عنوان تلاشي سازنده براي پيشبرد سياست جديد معرفي كردند، اما در نهايت بايد با چشم‌انداز بازگشت ترامپ به قدرت سنجيده مي‌شد. ويتمر در بيانيه‌اي گفت: «ما بين جو بايدن و دونالد ترامپ يك انتخاب سخت در پيش داريم. در ميشيگان، زمان آن فرا رسيده است كه با هم جمع شويم و براي جو بايدن و كامالا هريس با قدرت تمام به ماه نوامبر پيش برويم.»

 

جنبش اعتراضي

به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، بايدن با 25 درصد شمارش آرا، 80 درصد از آرا حمايت كرد و آراي «نظري ندارم» 5/14 درصد را به دست آورد. اين مورد اخير به 33000 برگه راي تاكنون رسيده كه رقمي بالاتر از هدف ده هزار راي تعيين شده از سوي سازمان‌دهندگان اين كارزار است. ميشيگان به‌طور معمول گزينه «نظري ندارم» را به عنوان راهي براي اين پرسش ارايه مي‌دهد كه آيا نامزد تعيين شده از حمايت پايه حزب برخوردار است يا خير. در همين حال، دونالد ترامپ، رييس‌جمهور سابق ايالات متحده، بر اساس پيش‌بيني‌ها، با اختلاف زيادي در انتخابات مقدماتي رياست‌جمهوري جمهوري‌خواهان در ميشيگان پيروز شد و نيكي هيلي، آخرين رقيب باقيمانده او، در جايگاه دوم قرار گرفت. بر اساس گزارش رويترز، با شمارش تنها 8 درصد آراي جمهوري‌خواهان، ترامپ 64 درصد از آرا را كسب كرد و از همان ابتدا مشخص بود كه هيلي كاري از پيش نخواهد برد. انتظار مي‌رود كه ميشيگان نقش تعيين‌كننده‌اي در انتخابات رياست‌جمهوري رودرروي نوامبر، يعني ديدار مجدد احتمالي بين بايدن و ترامپ ايفا كند. اين ايالت ميدان نبردي است كه مي‌تواند وزنه را به سمت هر يك از طرفين حركت دهد. بايدن در انتخابات 2020 ترامپ را در ميشيگان تنها با 8/2درصد شكست داد. بسياري از جامعه عرب-امريكايي ميشيگان كه در سال 2020 از بايدن حمايت كردند، اكنون به واسطه خشم دموكرات‌هاي مترقي از بايدن به واسطه حمايتش از اسراييل، رييس‌جمهوري در موضع ضعف قرار دارد.

هم كاخ سفيد و هم مقامات كارزار بايدن در هفته‌هاي اخير سفرهايي به ميشيگان داشته‌اند تا با رهبران جامعه درباره جنگ اسراييل عليه غزه و نحوه برخورد رييس‌جمهور امريكا با اين درگيري صحبت كنند. اما رهبران، همراه با سازمان‌دهندگان كمپين «نظري ندارم»، نااميد شده‌اند. چنين فشاري كه از سوي گروه‌هايي مانند «به ميشيگان گوش كن!» رهبري مي‌شد، از چند هفته پيش به‌طور جدي آغاز شد و از سوي مقاماتي مانند رشيده طليب، نماينده دموكرات و اولين زن فلسطيني-امريكايي در كنگره ايالات متحده و اندي لوين، نماينده سابق امريكا حمايت شد. كارزار «به ميشيگان گوش كن!» به همه نشان داده است كه مردم ميشيگان و بخش مترقي و جوانان امريكايي تا چه اندازه از سياست‌هاي بايدن در خاورميانه ناراضي هستند. اين گروه در بيانيه‌اي در شبكه اجتماعي ايكس نوشت كه «جنبش ما امشب پيروز شد و به‌طور گسترده از انتظارات ما فراتر رفت. ده‌ها هزار دموكرات ميشيگان كه بسياري از آنها در سال 2020 به بايدن راي دادند، به دليل جنگ در غزه به انتخاب مجدد او متعهد نيستند.» به گزارش منابع محلي از ايالت ميشيگان، فقط امريكايي‌هاي عرب‌تبار نبودند كه به «نظري ندارم» راي دادند، بلكه جوانان امريكايي و طيف چپ‌گراتر حزب دموكرات نيز به اين گزينه راي دادند. به‌طور معمول، حدود بيست هزار نفر در انتخابات مقدماتي در اين ايالت به گزينه «نظري ندارم» راي مي‌داده‌اند. رويترز در گزارشي از همان آغاز شمارش آرا گزارش داد كه تا زمان شمارش كمي بيش از 20 درصد آرا، حدود سي هزار راي به گزينه «نظري ندارم» وجود داشته است. سي‌ان‌ان نيز در گزارشي معتقد بود كه راي‌هاي اعتراضي قصد پيروزي و پيشي گرفتن از آراي بايدن را نداشتند و تنها براي ايجاد نشان دادن اعتراض خود به شكلي چشمگير و هشداري به بايدن در انتخابات نوامبر به او اين گزينه را انتخاب كرده بودند. تنها كاري كه اين راي‌دهندگان ميشيگان بايد انجام دهند، اين است كه حاشيه پيروزي بايدن را انكار كنند. در سال 2016، ترامپ تنها با ده هزار راي برنده اين ايالت شد و چهار سال بعد بايدن با 154000 راي برنده شد و اين راي‌دهندگان - كه از يك گروه حدود 300000 امريكايي عرب امريكايي و مسلمان امريكايي در ميشيگان آمده‌اند - معتقدند كه آنها قدرت اين را دارند كه اين تفاوت را ايجاد كنند. به گزارش آسوشيتدپرس، بسياري از آنها مي‌گويند كه نمي‌خواهند به دونالد ترامپ راي دهند، اگر بايدن نتواند نقش خود در قبال غزه را به درستي انجام دهد، آنها ديگر از بايدن حمايت نمي‌كنند.

 

وضعيت فعلي نامزدها

كارزار انتخاباتي بايدن اواخر روز سه‌شنبه در بيانيه‌اي از اهالي ميشيگان تشكر كرد، اما هيچ اشاره‌اي به غزه يا راي «نظري ندارم» جنبش اعتراضي نكرد. بايدن گفت: «دونالد ترامپ تهديد مي‌كند كه ما را حتي بيشتر به گذشته خواهد كشاند، زيرا او به دنبال انتقام و تلافي است.» رييس‌جمهور فعلي پيش از اين در انتخابات مقدماتي در كاروليناي جنوبي، نوادا و نيوهمپشاير به پيروزي رسيده است.

در مورد ترامپ، او اكنون پنج ايالت اول در تقويم مقدماتي جمهوري‌خواهان را شكست داده است. پيروزي اين رييس‌جمهور سابق بر نيكي هيلي در ميشيگان پس از آن صورت گرفت كه وي روز شنبه در ايالت خود كاروليناي جنوبي او را به 20 درصد شكست رساند. ترامپ تاكنون توانسته است حمايت قابل توجهي را از سوي اكثر گروه‌هاي راي‌دهي جمهوري‌خواه از جمله راي‌دهندگان مسيحيان انجيلي، محافظه‌كاران و كساني كه در مناطق روستايي زندگي مي‌كنند، به دست آورد. اما او با راي‌دهندگان حومه شهر و افراد داراي مدرك دانشگاهي عملكرد ضعيفي داشته و با جناحي در حزب خود مواجه است كه معتقد است او قانون را در يك يا چند مورد از پرونده‌هاي جنايي عليه او زير پا گذاشته است. هيلي متعهد شده كه كارزار انتخاباتي خود را حداقل تا «سه‌شنبه بزرگ» در 5 مارس ادامه دهد و با اشاره به تعداد كمي از راي‌دهندگان مقدماتي جمهوري‌خواه كه به‌رغم تسلط شديد ترامپ بر حزب به حمايت از او ادامه دادند. او همچنين در ماه ژانويه تقريبا 3 ميليون دلار از كميته مقدماتي كارزار انتخاباتي ترامپ بيشتر هزينه كرد. اين نشان مي‌دهد كه برخي حاميان مالي نيكي هيلي، ‌برخلاف دورنماي دور از انتظار او، مي‌خواهند به حمايت از او ادامه دهند و چيزي كه آنها را به اين كار دلگرم كرده است، مشكلات حقوقي ترامپ است كه ممكن ست بخت او را براي نامزدي به خطر بيندازد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون