• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۲ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5898 -
  • ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۴ آبان

علي لاريجاني پرونده قديمي كنشگري برخي طيف‌هاي تندرو اصولگرا را باز كرد

چه كسي اجازه ختم غائله 88 را نداد؟

گروه سياسي|يك اظهارنظر تازه از سوي علي لاريجاني در خصوص رخدادهاي سال 88 كافي بود تا داغ يك زخم قديمي براي بسياري از نسل‌هاي ايراني تازه شود. زماني كه لاريجاني از موافقت ميرحسين موسوي و همراهي آيت‌الله هاشمي‌شاهرودي، رييس وقت دستگاه قضايي براي ختم غائله سال88 سخن گفت و در ادامه توپ را به زمين سعيد جليلي انداخت و اعلام كرد شخص جليلي به عنوان دبير شعام اجازه حضور ميرحسين موسوي در تلويزيون و صحبت يك ساعته با مردم را نداد تا موضوع فيصله پيدا كند. البته صحبت‌هاي لاريجاني نخستين اظهارنظر از اين دست نيست، قبل از لاريجاني هم بسياري از چهره‌هاي استخوان خرد كرده سياسي در خصوص كنشگري برخي افراد و گروه‌هاي راديكال كه تلاش مي‌كردند بر آتش شكاف‌ها و تنازعات و بحران بدمند، سخن گفته بودند.
علي لاريجاني اما اين‌بار با اشاره به وقايع و اتفاقات سال ۸۸ مي‌گويد: «خودم نظرم اين بود كه مي‌شود غائله را جور ديگري حل كرد. ولي نمي‌توانيم بگوييم آنهايي كه اين مسير را طي كردند، نمي‌خواستند كه حل كنند.»
از هر زاويه‌اي كه به اين بحث نگاه شود، نمي‌توان انكار كرد كه لاريجاني پرده از واقعيتي مهم برداشته است. او هوشمندانه مي گويد  كه با تلاش‌هاي آيت‌الله هاشمي‌شاهرودي، ميرحسين موسوي پذيرفته بود ساعتي در تلويزيون با مردم صحبت كرده و غائله را ختم به خير كند، اما اين تصميم مهم با مخالفت دبيرخانه وقت شعام مواجه و از دستور كار خارج شد. دبيرخانه‌اي كه كليد آن در دست سعيد جليلي يكي از چهره‌هاي نزديك به محمود احمدي‌نژاد و ليدر سال‌هاي بعد جبهه پايداري بود. هر چند شايد در بدو امر به نظر برسد كه علي لاريجاني در حال به اشتراك گذاشتن اطلاعاتي عادي با مخاطبان خود است، اما موضوع زماني ابعاد جدي‌تري پيدا مي‌كند كه بدانيم سعيد جليلي قبلا بارها چنين روايت‌هايي را تكذيب كرده بود. سعيد جليلي اين‌بار هم واكنش متفاوتي به اين مصاحبه نشان داد و اعلام كرد: «اين صحبت‌ها غلط است. اتفاقا من با ايشان (آيت‌الله شاهرودي) تماس گرفتم و صحبت كردم و گفتند باشه، فراهم مي‌كنيم. اما به تعبير آيت‌الله شاهرودي خناساني نگذاشتند، اين كار شكل بگيرد.»
رييس پيشين مجلس شوراي اسلامي در بخشي از گفت‌وگوي خود با خبرآنلاين، در پاسخ به اين سوال كه در مقاطع مختلف سياست‌ورزي شما، سال ۸۸ را بايد يك نقطه مهم دانست. يك روايتي وجود دارد و آن اينكه شما در آن مقطع مهندس موسوي را راضي كرده بوديد كه مصاحبه‌اي انجام داده و غائله را بخواباند. آقاي جليلي اما با اقداماتي كه داشته‌اند ايشان را منصرف كردند. اين روزها دوباره بحث رفع حصر هم مطرح مي‌شود. به نظر شما مي‌شد كه در سال ۸۸ به نحوي ديگر آن ماجرا مديريت شود؟ يا كساني نخواستند كه مديريت شود؟ امروز مساله رفع حصر را چقدر ضرورت مي‌دانيد؟ گفت: خودم نظرم اين بود كه مي‌شود غائله را جور ديگري حل كرد. ولي نمي‌توانيم بگوييم آنهايي كه اين مسير را طي كردند، نمي‌خواستند كه حل كنند، بلكه روش حل‌شان متفاوت بود كه اين‌گونه شد. خب به هر حال دو تا سليقه است. آن موقع هم من نگفتم كه با مهندس موسوي صحبت كرده‌ام. وي ادامه داد: مرحوم آيت‌الله هاشمي‌شاهرودي، رييس قوه قضاييه بودند، يك روز به من زنگ زدند و گفتند من با آقاي موسوي صحبت كردم و ايشان قبول كرده كه يك ساعتي در تلويزيون صحبت كنند و غائله را ختم كنند. ايشان گفتند كه با آقاي هاشمي هم صحبت كردند و او هم قبول كردند، نظر شما چيست كه من گفتم نظرم موافق است. حتي موافق بودم كه هر نكته‌اي هم دارند، بگويند .
مشاور رهبر انقلاب بيان كرد: «بعد ديدم كه آقاي شاهرودي گفتند كه دبيرخانه اين را نپذيرفتند. من هم ديگر پيگيري نكردم كه ببينم كيفيت چه بوده است. ولي ماجرا اين بود. به نظر من آن اتفاقات راه‌حل ديگري داشت، اما دو تا سليقه براي حل مساله وجود داشت. الان هم به نظرم قابل حل است. من شنيدم كه دستگاه‌هاي امنيتي به دنبال راه‌حل هستند. البته من ديگر مسووليتي در اين امور ندارم كه بتوانم تصميم بگيرم. شنيدم كه دنبال شده است، اما دقيق آن را نمي‌دانم.»

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون