• ۱۴۰۳ جمعه ۲۱ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5915 -
  • ۱۴۰۳ يکشنبه ۴ آذر

معاون پزشكيان:

دولت صداي نگراني‌هاي مردم را مي‌شنود

معاون رييس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: تصميماتي مانند كلينيك ترك بي‌حجابي و اعلان آنها در بازه‌هاي زماني مختلف با هدف جنگ رواني و نگاه داشتن دست بالا در فضاي رسانه‌اي از سوي اين نهادها مطرح مي‌شوند وگرنه گستردگي و فراگيري قابل‌توجهي ندارند و در هيچ بخشي از نظام تصميم‌سازي و تصميم‌گيري حوزه فرهنگ كشور جايگاهي ندارند. او همچنين تاكيد كرد كه دولت صداي نگراني‌هاي مردم را شنيده و به آنها پاسخ مناسب مي‌دهد. زهرا بهروزآذر در گفت‌وگو با ايلنا، درباره طرح موضوع كلينيك ترك بي‌حجابي از سوي برخي جريان‌ها و ارتباط دادن آن با دولت چهاردهم گفت: بايد تاكيد كنم كه موضوع «كلينيك ترك بي‌حجابي» اساسا هيچ‌گونه مصوبه، بودجه يا برنامه‌اي از سوي دولت فعلي يا نهادهاي وابسته به آن نداشته است. وي با تاكيد بر اينكه موضوع «كلينيك ترك بي‌حجابي» اولين‌بار از طريق برخي رسانه‌ها مطرح شد و حتي براي ما نيز تعجب‌آور بود، اظهار داشت: بلافاصله پس از انتشار اين شايعه، از ستاد مركزي و متوليان فرهنگي دولت سوال كرديم و مشخص شد كه اين موضوع كاملا بي‌اساس است. در جلسه روز يكشنبه دو هفته گذشته دولت نيز، وزراي كشور و فرهنگ و ارشاد اسلامي رسما تاييد كردند كه هيچ‌گونه ارتباط يا نسبتي ميان دولت و اين طرح وجود ندارد.

شايد برخي افراد با اين طرح‌ها مي‌خواهند جايگاه دولت را در افكار عمومي تضعيف كنند

معاون رييس‌جمهور در امور زنان و خانواده درباره اهداف انتساب اين موضوع به دولت تصريح كرد: واقعا نمي‌توان پاسخ دقيقي به اين سوال داد، زيرا مشخص نيست يا بهتر است بگويم من الان اطلاعات دقيقي ندارم كه چه جريان‌ها يا افرادي و با چه اهدافي اين موضوع را مطرح كرده‌اند اما اين احتمال وجود دارد كه برخي افراد يا گروه‌ها قصد داشته باشند با طرح اين‌گونه مسائل، جايگاه دولت را در افكارعمومي تضعيف، اعتماد مردم را كاهش دهند و اميد مردم را نااميد كنند. بهروزآذر با بيان اينكه بايد توجه داشت كه موضوع مربوط به حجاب و عفاف در سال‌هاي گذشته در ميان وظايف ۲۷ دستگاه دولتي و حاكميتي بوده است، خاطرنشان كرد: اين دستگاه‌ها به تبع فلسفه وجودي‌شان بودجه‌هايي دريافت مي‌كنند و لزوما نيز بابت اين بودجه‌ها به دولت يا مجلس پاسخگويي مستقيم و غيرمستقيم ندارند. وي ادامه داد: نتيجه اين واگرايي هم اين مي‌شود كه موضوعاتي مثل كلينيك يا محافل ترك بي‌حجابي مطرح مي‌شوند كه به جز بار رواني منفي براي جامعه و ايجاد شكاف و دوگانگي ميان مجموعه حاكميت و مردم هيچ نتيجه ديگري ندارند. به گفته اين عضو دولت چهاردهم، اين تصميمات و اعلان آنها در بازه‌هاي زماني مختلف با هدف جنگ رواني و نگاه داشتن دست بالا در فضاي رسانه‌اي از سوي اين نهادها مطرح مي‌شوند وگرنه گستردگي و فراگيري قابل توجهي ندارند و در هيچ بخشي از نظام تصميم‌سازي و تصميم‌گيري حوزه فرهنگ كشور جايگاهي ندارند. بهروزآذر طرح مسائل اينچنيني را موجب ايجاد يك نگراني عمومي دانست و ابراز داشت: عده‌اي از شهروندان، به خصوص آنها كه به آقاي پزشكيان راي داده‌اند نگران هستند كه رويكرد فرهنگي و اجتماعي دولت مطابق با گفتمان رييس‌جمهور، كه حجاب را موضوعي فرهنگي مي‌داند، به‌ طور كامل پذيرفته نشده باشد يا در ۱۰۰ روزي كه از استقرار دولت گذشته است، اجرايي نشده باشد. هيچ طرحي كه مغاير با كرامت انساني و رويكرد فرهنگي دولت باشد، اجرا نخواهد شد.

استفاده از واژگان مرتبط با سوءمصرف مواد مخدر براي حجاب موجب ايجاد حساسيت‌هاي اجتماعي و آسيب به وحدت ملي مي‌شود

وي افزود: اين نگراني طبيعي است و حق مردم است كه نسبت به اين موضوع حساس باشند. ما ضمن تاكيد مجدد بر اينكه هيچ نسبتي با اين طرح نداشته و نداريم، به مردم اطمينان مي‌دهيم كه هرگونه اقدام يا سياستي در حوزه فرهنگي، با رويكردي دقيق، مبتني بر كرامت انساني و محترمانه طراحي و اجرا خواهد شد.

معاون رييس‌جمهور در امور زنان و خانواده با تاكيد بر اينكه استفاده از واژگان و مفاهيمي كه معمولا در حوزه سوءمصرف مواد مخدر يا براي درمان اختلالات روانشناختي استفاده مي‌شود، مانند «ترك» يا «كلينيك»، در اين حوزه نه‌تنها اشتباه است بلكه موجب ايجاد حساسيت‌هاي اجتماعي و آسيب به وحدت ملي مي‌شود، بيان كرد: به مردم ايران اطمينان مي‌دهم كه دولت صداي نگراني‌هاي مردم را مي‌شنود و اطمينان مي‌دهم كه هيچ طرحي كه مغاير با كرامت انساني و رويكرد فرهنگي دولت باشد، از سوي دولت به اجرا در نخواهد آمد. وظيفه ما ايجاد فضايي امن، محترمانه و منطبق با آموزه‌هاي ديني و فرهنگي براي همه مردم است.

در تلاشيم لايحه تامين امنيت زنان با كمترين تغيير در مجلس به تصويب برسد

بهروزآذر در پاسخ به سوالي درباره افزايش خشونت‌هاي خانگي عليه زنان و رايزني‌هاي انجام شده براي بررسي لايحه تامين امنيت زنان در مجلس شوراي اسلامي هم يادآور شد: يكي از نخستين پيگيري‌هايي كه پس از استقرار در دولت انجام دادم، تقاضا از مجلس شوراي اسلامي براي به جريان افتادن لايحه تامين امنيت زنان بود. در درون دولت نيز به دنبال اين هستيم كه اين لايحه با كمترين تغيير و با حفظ چارچوب‌هاي كليدي آن مورد توجه مجلس قرار گيرد و به تصويب برسد.

وي با تاكيد بر اينكه باور دارم كاستن از خشونت عليه زنان در محيط‌هاي خانوادگي و اجتماعي نيازمند تلاش‌هاي وسيعي در سطوح مختلف است، عنوان كرد: قطعا اين لايحه با توجه به ملاحظات حقوقي و قانوني‌اي كه درنظر گرفته است، مي‌تواند جنبه بازدارندگي داشته باشد و از رنج‌هاي زنان آسيب‌ديده از خشونت بكاهد. در كنار اين بايد به تجربه‌هاي موفقي مانند طرح شهر امن زنان كه در دوره پيشين مديريت شهري در شهرداري تهران با مشاركت بخش‌هاي مختلف اجرايي شد و سازوكاري براي امن‌سازي و ايمن‌سازي فضاهاي شهري براي تردد زنان و دختران در آن انديشيده شده بود اما متاسفانه در دوره كنوني مديريت شهري به‌طور كامل كنار گذاشته شد، اشاره كنم. بدون اقدامات چندوجهي از سوي دولت، جامعه مدني و بخش خصوصي، پيشبرد اين لايحه به تنهايي ممكن است كفايت نكند.

معاون رييس‌جمهور در امور زنان و خانواده درباره حضور زنان در عرصه مديريتي دولت چهاردهم نيز گفت: تلاش ما در معاونت زنان اين بوده است كه بانوان شايسته ديده شوند و با توانمندي و شايستگي‌هايي كه با وجود همه موانع تاكنون به دست آورده‌اند از موقعيت‌هاي مديريتي متناسب با توان‌شان بهره‌مند شوند.

بهروزآذر اضافه كرد: من در تمام جلساتي كه براي بررسي استانداران پيشنهادي در هيات وزيران صحبت كردم به تك‌تك استانداران در اين باره تذكر دادم و موضوع به كارگيري زنان و جوانان در مناصب دولتي را به عنوان يك خواست بنيادين از سوي دولت مطرح كردم. اين موضوع را نيز در گفت‌وگو با تك‌تك وزراي محترم مطرح كرده‌ام و همه اعضاي هيات وزيران و استانداران نيز در اين مورد قول مساعد داده‌اند. ‌وي با بيان اينكه حضور بيش از ۴۰ زن در مناصب ارشد مديريتي در ۱۰۰ روز نخست دولت نيز به نظرم برآمده از همين نگاه و رويكرد كلي در دولت و پذيرش آن ازسوي مديراني است كه منصوب مي‌شوند، اظهار داشت: علاوه بر اين، بخشنامه‌اي كه اخيرا معاون اول محترم رياست‌جمهوري صادر كردند، همه دستگاه‌ها را مكلف مي‌كند تا در به‌كارگيري زنان در ساختارهاي دولتي نظر معاونت زنان رياست‌جمهوري را استعلام كنند. به گفته معاون رييس‌جمهور در امور زنان و خانواده، باتوجه به بانك اطلاعاتي مدوني كه از زنان توانمند در بخش‌ها و حوزه‌هاي مختلف در معاونت وجود دارد اين انتظار را داريم كه مجموعه رويه‌هاي در پيش گرفته شده به انتصاب زنان توانمند در مناصب ارشد مديريتي كشور بينجامد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون