قاليباف:
قانون عفاف و حجاب به دنبال دستگيري و برخورد فيزيكي نيست
رييس مجلس دوازدهم گفت: طرحهاي صهيونيستي امريكايي همچنان ادامه دارد و آنها دست از دشمني با اسلام برنميدارند.
محمدباقرقاليباف در ديدار صميمانهاي كه به مناسبت روز دانشجو با حضور تشكلها و طيفهاي مختلف دانشجويان در دانشگاه تهران برگزار شد به پرسشها و دغدغههاي اين دانشجويان در حوزههاي مختلف ملي و بينالمللي پاسخ داد.
وي با اشاره به يكي از سوالات پرتكرار دانشجويان حاضر درباره لايحه عفاف و حجاب كه امروز به قانون تبديل شده است، عنوان كرد: بيشك به عنوان رييس مجلس و پيش از آن به عنوان يك نماينده وظيفه دارم از قانوني كه بر اساس روال تعريف شده در قانون اساسي و رأي نمايندگان به تصويب رسيده و تبديل به قانون شده حمايت و دفاع كنم كه وظيفهاي شرعي و قانوني است؛ چه آن را بپسندم و چه نپسندم. زماني كه موضوعي قانون شد بايد به آن پايبند باشيم كه غير از آن شاهد هرج و مرج خواهيم بود.
قاليباف با بيان اينكه حجاب و پوشش در ايران از دورانهاي دور تاريخ وجود داشته و از زمان اسلام تاكنون به عنوان يك حكم شرعي بر ما واجب بوده كه بايد به آن پايبند باشيم، عنوان كرد: رييسجمهور و معاون حقوقي رياستجمهوري اخيرا اعلام كردند كه با ابهامات و اشكالاتي در اجراي قانون برخورد كردهاند؛ همان قانوني كه روال تدوين قوانين را تعيين كرده، روال اصلاح و تفسير قوانين را نيز مشخص كرده است.
رييس قوه مقننه با بيان اينكه تنها در يك فصل از قانون عفاف و حجاب جرمانگاري انجام شده است، گفت: ساير قسمتهاي اين قانون شامل بخشهاي ديگري است كه درباره وظيفه ۳۲ دستگاه در حوزه حجاب است. در سال ۱۴۰۱ حين اتفاقاتي كه رخ داد، از جايگاه نظارتي اقدامات اين ۳۲ دستگاه را بررسي كرديم و مشخص شد كه ۳۱ دستگاه در اجراي وظايف خود كوتاهي كرده بودند و تنها نيروي انتظامي بود كه قانون مربوط به خود را كه البته با اشكالاتي اجرا ميكرد لذا قانون فعلي تكاليف ايجابي همه دستگاههايي كه در حوزه حجاب مسوول هستند، روشن كرده است.
وي با بيان اينكه در قانون جديد، دستگيري و برخورد فيزيكي با افراد به گونهاي كه پيش از اين شاهد آن بوديم، وجود ندارد، تأكيد كرد: قانون فعلي به دنبال بازدارندگي از حرمتشكني در محيطهاي عمومي بوده و هرگز و مطلقا به دنبال دخالت در امور شخصي افراد نيست. (تشويق حضار) البته جرايمي نيز براي خاطيان در جريان اين قانون در نظر گرفته شده است. دولت هم اگر ابهاماتي در اجراي اين قانون دارد ميتواند لايحه بدهد تا اصلاح شود.
قاليباف در ادامه با تأكيد بر موضوع وفاق كه مورد تأكيد دانشجويان نيز بود، گفت: ما امروز بيش از هر زمان ديگر نيازمند انسجام، همدلي و وحدت هستيم كه شكي در آن نيست. زمان معارفه آقاي اژهاي به عنوان رياست قوه قضاييه نيز گفته بودم كه قواي سهگانه نيازمند همدلي هستند چنانچه دكتر پزشكيان از آن به عنوان وفاق نام ميبرد، اما چه زماني اين اتفاق نتيجهبخش خواهد بود؛ زماني كه اين همدلي و همكاري داراي ارزش افزوده شده و به ذينفع نهايي خود يعني مردم، منفعت برساند كه اگر غير از اين باشد خاصيتي نخواهد داشت.