انتقاد وزير پيشين ارتباطات از دستورالعمل جديد حوزه رمزارزها
تعاملات بينالمللي را محدود نكنيم
وزير پيشين ارتباطات گفت: رونمايي از سند بانك مركزي در حوزه رمزپولها خبر خوبي است و سياستگذار يك گام به جلو حركت كرده و البته در عالم سياست «غلط كردم» محترمانه است. البته انتظار نداشته باشيد كه از فردا راحت باشيد و همان مقرراتي كه در سنگاپور، سوييس و ژاپن استفاده ميشود در كشور ما هم برقرار شود. محمدجواد آذريجهرمي، وزير پيشين ارتباطات در همايش ملي ارز ديجيتال اظهار داشت: در دولت دوازدهم كه بحث رمزارزها مطرح بود عدهاي آنچنان موضع داشتند و شمشير زدند كه ممكن بود خون و خونريزي راه بيفتد. در نهايت هم اعلام شد كه رمزارز ممنوع و در حكم محاربه است و حالا اگر عدهاي مجوز استخراج گرفتند، اشكالي ندارد و در چارچوبي استخراج كنند.
جهرمي افزود: رونمايي از سند بانك مركزي در حوزه رمزپولها خبر خوبي است و سياستگذار يك گام به جلو حركت كرده و البته در عالم سياست «غلط كردم» محترمانه است. البته انتظار نداشته باشيد كه از فردا راحت باشيد و همان مقرراتي كه در سنگاپور، سوييس و ژاپن استفاده ميشود در كشور ما هم برقرار شود. سياستگذاران در كشور ما زير بار زور نميروند، مگر اينكه زورش پر زور باشد و روزي به اين نتيجه رسيدند كه مقررات وضع كنند كه بخش زيادي از دارايي مردم از بين رفته و صيانت نشده است. آذريجهرمي با اشاره به اين موضوع كه داراييهاي مردم ايران در فضاي رمزارز بنا بر برخي گزارشها حدود ۳۰ ميليارد دلار است، گفت: مردم طبيعتا زير بار تورم افسارگسيختهاي كه اين سالها اقتصاد ايران را فرا گرفته و ركودي كه در بازار وجود دارد براي حفظ ارزش پولشان و درآمدزايي رفتار اقتصاديشان به سمت ظرفيتهايي مانند رمزارزها رفته كه حداقل از داراييهاي خود حفاظت كنند. وزير ارتباطات سابق افزود: اگر چارچوب مقرراتگذاري درستي ايجاد ميشد و اين بازار به صورت قانونمند و شفاف رگولاتوري ميشد هم از حقوق مردم صيانت و هم از اين ظرفيتها استفاده ميشد و اتفاق خوبي بود كه ميتوانست سرآغاز پديدههاي خوبي باشد. شايد يك مقدار از نبرد با تكنولوژي دست بردارند و از ظرفيتهاي آن بتوانند استفاده كنند.
جهرمي اذعان داشت: آقاي همتي راهكار دادند كه فعالان صنف ارز ديجيتال يك اتحاديه تشكيل بدهند، منظور ايشان اين بود كه صدور مجوزها بايد در اختيار اين اتحاديه باشد، نه بانك مركزي. وي خاطرنشان كرد: بنا بر اطلاعات موجود، كف عدد رمزارز ولتهايي كه مرتبط با ايرانيهاست، حدود ۳۰ ميليارد دلار است. در واقع مردم براي نگراني از تغييرات قيمتي يا كاهش ارزش ريال پول خود را تبديل به ۳۰ ميليارد دلار سرمايه كردهاند و اين حجم از سرمايه از كشور خارج شده است. آذريجهرمي همچنين گفت: به دليل ركودي كه در بازار حاكم است و مردم با توجه به تورم بخشي از دارايي خود را به رمزارز تبديل و از چرخه اقتصاد خارج كردهاند، پيشنهاد من اين است كه بانك مركزي رمزارزها را به عنوان وثيقه بپذيرد. اين پيشنهاد كلي است و حتما اشكالاتي دارد كه ميتوان آن را مورد بحث و بررسي قرار داد.
آذريجهرمي تاكيد كرد: تحريم فشارش را بر گردن مردم گذاشته است و زندگي مردم دارد از هم ميپاشد و دچار مشكل جدي ميكند، مسوولان كه حس نميكنند. در چنين شرايطي كه يك فرصتي به عنوان رمزارز است، در دستورالعملي كه منتشر شده تعاملات بينالمللي را محدود ميكنيم و خودمان ظرفيتي كه وجود دارد را از بين ميبريم. وزير اسبق ارتباطات گفت: درست است كه بايد از داراييهاي مالي مردم صيانت كنيم، اما نبايد تعاملات بينالملي را محدود كنيم. فرصت رمزارز تسهيل روابط بينالمللي در شرايط تحريم است و اين را نبايد از بين ببريم. ظرفيتي كه رمزارزها ميتوانند براي ما ايجاد كنند بسيار بزرگتر از بيزينس چند صرافي رمزارز آنلاين است.