گوشه و کنار موسیقی
داوری نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق
مرحله نهایی داوری نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق در شاهینشهر برگزار شد. خانه موسیقی به نقل از روابطعمومی نخستین جشنواره موسیقی خلاق نوشته است که مرحله نهایی داوری نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق شامل بخشهای آثار ایرانی و غیرایرانی بود، اما داوری بخش پژوهش همچنان ادامه دارد. آثار با محورهایی نظیر موسیقی ردیف دستگاهی، فولکلور، پاپ، کلاسیک و ترکیبی ارائه شدند. هیات انتخاب آثار داوری مرحله شامل امید قبادی، حسن منصوری، منصور اعظمیکیا، فرید اسماعیلی، حسین کیایی و آریو اشتری بودند. هیات داوری نهایی در بخش غیرایرانی شامل محمدرضا تفضلی، کارن کیهانی و کیانوش صاحبنسق و در بخش ایرانی شامل اردشیر کامکار، مینا افتاده، محمدرضا ایلدارژاله، احمد صدری و رضا مهدوی هستند. محورهای ارزیابی شامل نوآوری در سازشناسی، ابداع روشهای جدید در آموزش موسیقی و پژوهشهای عملیاتی بوده است. نتایج نهایی در اختتامیه جشنواره ۲۰ تا ۲۴ دیماه ۱۴۰۳ اعلام خواهد شد.
نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
نشست ماهانه هنرمندان موسیقی عصر شنبه یکم دیماه با ۹ اجرای متنوع دستگاهی ایرانی، محلی و کلاسیک و یک سخنرانی در قالب درسگفتار توسط یونس محمودیگلستانه موسیقیدان و پژوهشگر با موضوع «درک و دریافت موسیقی» در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد. به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، نشست ماهانه موسیقی با اهدافی چون ایجاد امکان اجرای صحنهای برای جوانان، اجرای موسیقی تجربی، معرفی گروههای موسیقی و جوانان با استعداد در زمینه نوازندگی و آواز به صورت تکنوازی و گروهنوازی در ژانرهای مختلف با حضور اهالی و علاقهمندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود. این نشستها از سال ۱۳۹۱ به صورت ماهانه و مستمر در فرهنگسرای ارسباران برگزار شده است. همچنین معرفی کتابها و آلبومهای تازه منتشر شده، رویدادهای پراهمیت موسیقی و... از دیگر برنامههای این سلسله از نشستها به شمار میرود.
بیژن سخنسنج درگذشت
بیژن (غلامحسین) سخنسنج، ترانهسرای پیشکسوت ایرانی و آهنگساز ۲۷ آذر ماه در ۷۹ سالگی درگذشت.
بیژن سخنسنج متولد ۲۵ مهرماه ۱۳۲۴ در تهران است. او از سنین نوجوانی همراه با دوستان خود بابک بیات و ایرج جنتیعطایی شروع به یادگیری موسیقی کرد و از شانزده سالگی خوانندگی را به صورت حرفهای از رادیو و تلویزیون تا اجرای زنده در شهرهای مختلف ایران آغاز کرد. سخنسنج با هنرمندانی چون بابک بیات، واروژان، عطاالله خرم، بیژن سمندر، بامداد جویباری، ناصر چشمآذر، محمد اوشال، آرش سزاوار، منوچهر چشمآذر، ناصر فرهودی، فریدون خشنود، آندرانیک و... همکاری داشته است. به گزارش روابط عمومی خانه موسیقی ایران، مراسم تشییع این هنرمند جمعه ۳۰ آذر ماه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار شد.
کارگاه آموزش «نقد موسیقی»
کارگاه نقد موسیقی دیماه سال جاری برای علاقهمندان به این حوزه برگزار خواهد شد. این کارگاه که مدرس آن میرعلیرضا میرعلینقی است یکی از یازده کارگاه تخصصی «ژورنالیسم هنر» است که امسال در ترم زمستان توسط «مدرسه میدان آزادی» برگزار میشود و مخاطب آن عموم دوستداران هنر و ژورنالیسم است، بهویژه کسانی که به عنوان یک هنرجو و مخاطب هنر، مشتاقانه پیگیر دنیای هنرند. میرعلینقی، پژوهشگر، منتقد و روزنامهنگارِ عرصه موسیقی است و در این دوره اصول و کلیات نقد ژورنالیستی موسیقی را آموزش میدهد.
کنسرت «بر چهره، لبخند»
ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری همایون رحیمیان کنسرتی را تحت عنوان «بر چهره، لبخند» به روایت صابر ابر، ۲۷ و ۲۸ آذر ماه، ویژه کودکان و نوجوانان در تالار وحدت روی صحنه برد. بر اساس گزارش روابط عمومی بنیاد رودکی در این برنامه قطعاتی از آثار ثمین باغچهبان، بهرام دهقانیار و محمود منتظمصدیقی توسط ارکستر موسیقی ملی ایران با همراهی گروه کر بزرگسال و کودکان اجرا شد؛ کنسرت «بر چهره، لبخند» توسط ارکستر موسیقی ملی ایران با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به رهبری همایون رحیمیان برگزار شد.