• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۲ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5944 -
  • ۱۴۰۳ يکشنبه ۹ دي

استقلال وکیل ضامن تحقق توسعه قضایی است

مراسم افتتاحيه قلم وكيل با ابتكار كانون وكلاي دادگستري بوشهر و اتحاديه سراسري كانون‌هاي وكلا دادگستري ايران (اسكودا) در مورخ 06/10/1403 از ساعت 10 لغايت 18؛ اين مراسم تلفيقي از نويسندگان وكيل با دغدغه‌مندي حقوق عمومي؛ اجتماعي و شهروندي و نويسندگان صاحب انديشه و‌ قلم در حوزه حقوق عمومي؛ اجتماعي و ملت ناظر به فصل4 قانون اساسي در شهر تاريخي با مردماني خونگرم و ‌مولدان توليد ثروت ناخالص ملي شهر بوشهر برگزار شد؛ اين مراسم با مديريت با نشاط؛ تحسين‌برانگيز و مسلط سيروس شهرياري رييس كانون وكلاي بوشهر آغاز شد. محمد هادي جعفر‌پور دبير اجلاسيه اهداف؛ برنامه‌ها؛ سير ابتكار و ابداع تفكر قلم وكيل را توضيح داد؛ سخنران اول علي مندني‌پور پيشكسوت و صاحب‌قلم شيوا، زيبا و دغدغه‌مند حوزه عدالت كيفري بود؛ او از كارزار سخت و دشوار وكيل و نهاد وكالت در مواجهه با اصحاب قدرت سخن راند و‌ از دشواري‌هاي فرا‌روي وكيل و‌ نهاد وكالت سخن گفت؛ و ‌انتقال انديشه به افكار عمومي از طريق قلم را يكي ازطرق چيرگي بر مشكلات دانست؛ مرتضي شهبازي‌نيا رياست سابق اسكودا و كانون مركز و صاحب انديشه و قلم در حوزه حقوق عمومي؛ بزرگ‌ترين دستاورد بشر را قانون‌نويسي كه از تمام اختراعات بشري بالاتر و والاتر است؛ دانست. و در نقبي بر انقلاب مشروطه 1285 برمضرات اين انقلاب درپيشران توسعه سياسي ايران پرداخت و آن را زايش جنيني ناقص، نه كامل توصيف؛ كه دستاورد آن حكومت به‌وسيله قانون توسط حكمران برمردم گرديد و آنچه به ارمغان آورد حاكميت قانون نبود؛ در ادامه افزود ضامن بقاي استقلال وكيل استقلال دستگاه قضا و قاضي مستقل، بي‌طرف و متخصص است؛ كه در موازات و امتداد آن به استقلال وكيل و نهاد وكالت خواهيم رسيد. بهنام حبيب‌زاده مومن رييس كانون وكلاي دادگستري مركز بيان داشت: استواري، ايستادگي، آگاهي بخشي و سلامت قلم وكيل رمز و ضامن توسعه پايدار در نظام قضايي ايران است. رعايت حقوق شهروندي و اخلاق حسنه توسط نهاد وكالت و وكيل با تكيه بر اصول متعادل و قانوني را از اصول ماندگاردانست. تهمورث بشيريه وكيل دادگستري به نقش‌آفريني وكيل در عرصه اجتماعي؛ تقنيني و قضايي و آثار نگاشت او در شكل‌دهي و پرورش و رشد افكار عمومي با شيوايي و صريح سخن راند؛ وكيل ديگر رضا يزدي با تكيه بر معاهدات و كنوانسيون‌هاي بين‌المللي و حقوق داخلي به تبيين رسالت وكيل در حوزه بين‌المللي و تأثير تغييرات فناوري و كارآمد وكلا در اين حوزه با اشراف بر قوانين فراملي سخن گفت.
ابراهيم كياني نايب‌رييس اسكودا به ارتباط قلم وكيل و اتحاديه و به حمايت‌هاي صنفي از انديشه‌ورزي وكيل پرداخت و پيشنهادات خود را در ايجاد ساختاري دايمي و مستمر ارايه نمود، نايب‌رييس ديگر اسكودا محمود حبيبي به تفكيك حوزه وكالت شخصي و اجتماعي مستند به كلام وحي پرداخت و در تشريح مأموريت وكيل در حوزه اجتماعي كه مستظهر به حقوق ملت است به زيبايي احتجاجات و مستندات كلام‌الله را به حاضرين ارايه داد؛ عبدالصمد دولاح نايب‌رييس سابق اسكودا با تشريح شرايط تاريخي حاكم بر جهان و ايران تلفات بشر در دو جنگ جهاني اول و دوم را نتيجه سياست‌ورزي دانست و رهايي بشر را در تقدم حقوق بر سياست برشمرد و قلم وكيل را بستر‌ساز اين تحليل دانست. وكيل پيشكسوت عبدالصمد خرمشاهي با شرحي از سوابق كاري در عرصه وكالت در حوزه اجتماعي و دادخواهي و تنگناهاي موجود خصوصا در پرونده‌هاي اجتماعي كه از حساسيت‌هاي اجتماع برخورداراست؛ پرداخت و از وكلا خواست كه تكاليف خود را فراتر از حوزه شخصي به عرصه اجتماعي ارتقاء بخشند. خانم مينو خالقي وكيل؛ ورود به عرصه اجتماعي توسط زنان و مردان وكيل را از الزامات وكالت دانست؛ و از وكلا خواست به اين عرصه ورود نمايند. خانم هما داوودي گرما‌رودي چهره نام‌آشنا؛ فعال و صاحب‌نظر حقوق زنان به توان و اقتدار زنان در شكل‌دهي به افكار عمومي و پيشران حقوق ملت از طريق قلم وكيل توسط بانوان پرداخت؛ و آمارهايي به حاضران تقديم نمود. محمد مقدادي ديگر وكيل صاحب‌انديشه در عرصه وكالت يكي از عوامل موفقيت نهاد وكالت و وكيل در عمل و رمز پويايي و ماندگاري آن را در رعايت اخلاق حرفه‌اي دانست.
نويسندگان حوزه‌هاي اجتماعي و حقوقي در مراسم، عباس عبدي، محمدمهاجري، كامبيزنوروزي، محمد جليليان، محمدصالح نقره‌كار، بهادر زارع و عليرضا حسيني‌حاضر كه هر كدام از زاويه‌اي به تبيين و تشريح و ارج نهادن به مقام قلم پرداختند. عباس عبدي صاحبنظر و پيشكسوت عرصه مطبوعات به تبيين نقش قلم وكيل در توسعه عدالت اجتماعي پرداخت و حاكميت قانون را اساس توسعه عدالت اجتماعي كه بر 5 پايه استوار است؛ بر شمرد؛ انسجام و اتحاد ميان وكلا، عدالت درقانون و حكم، تطبيق قانون با عدالت و حضور وكيل در محاكم دانست؛ و وكلا را به نوشتن با ادبيات حقوقي؛ نه سياسي هر‌چند با مذاق عامه مردم سازگارنباشد؛ توصيه نمود، ايشان به ذكر خاطراتي از حضور در دادسرا و محاكم پرداخت. محمد مهاجري ديگر نويسنده فعال در حوزه مطبوعاتي؛ سياسي و اجتماعي نيز با اشاره به جمعيت130 هزار نفري وكلا در كشور آن را ظرفيتي بزرگ؛ قوي و بالقوه و داراي توان بالا جهت ايجاد تحول اجتماعي و حقوقي برشمرد؛ كه با اتحاد و انسجام تشكيلاتي توان ارتقاء ازنهاد فرودست به بالادست را داشته و علي‌رغم تلاش براي حفظ محافظه‌كاري در اين نهاد؛ اذعان داشت توليدات قلم وكيل توانايي ايجاد پويايي و بالندگي در اين صنف را دارد . كامبيز نوروزي ديگر مهمان صاحب‌انديشه در عرصه جامعه‌شناسي حقوقي و مطبوعاتي با لساني صريح و شفاف عرصه مطبوعات و جامعه را ميدان كنشگري اجتماعي و حقوقي وكلا دانست . در ساحت تقنين؛ صدور بيانيه و اعلام مواضع نهاد وكالت در بزنگاه‌هاي تاريخي را اثرگذارخواند و انجمن‌ها و نهاد وكالت در سراسر كشور را به اتخاذ مواضع صريح و روشن درپيچ‌هاي تاريخي فراخواند و اعلام داشت تاكنون به اين تكاليف تاريخي و سرنوشت‌ساز عمل نشده است.
محمد جليليان ديگر نويسنده حوزه مطبوعاتي و فعال اين عرصه با اشاره به اصل35 قانون اساسي و حق انتخاب وكيل و قرار گرفتن اين اصل در فصل 4 قانون اساسي و امتزاج، التزام، و همدلي حقوق و آزادي‌هاي فردي ـ اجتماعي و حق تشكيل اجتماعات و راه‌پيمايي‌ها، مذكور در اصول 19 تا 42 قانون اساسي با حق انتخاب وكيل را حقي استثنايي دانست؛ ذكر واژه وكيل در اين فصل نشان از تراز بي‌بديل وكيل و ملازمه ناگسستني باحقوق ملت دارد؛ اين اقتدار بكر به تبيين و تدوين قوانين فرودست نيازمند است، همايش قلم وكيل تجلي و تبلور اين انديشه نوظهور است كه با ايجاد دبيرخانه دايمي و باتوسعه مفهومي و جغرافيايي و عمق بخشي بدان و تدوين اساسنامه در اين خصوص رسالت بس عظيم بدوش خواهد داشت.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون