تامين حقابه سيستان و بلوچستان از كشور همسايه
وزير نيرو با بيان اينكه آب چالش جدي همه استانهاي كشور است، افزود: از همه ظرفيتها براي تأمين آب شرب سيستان و بلوچستان استفاده ميشود.
به گزارش تسنيم، عباس عليآبادي در جريان بازديد از پروژه آب شيرينكن سهراهي دشتك در استان سيستان و بلوچستان موضوع آب را چالش جدي همه استانهاي كشور به ويژه سيستان و بلوچستان عنوان كرد و افزود: بر همين اساس طرحهاي مختلفي در دست اجراست كه حقابه مردم سيستان و بلوچستان از منابع آبي اين منطقه و كشور همسايه در اولويت قرار دارد.
وي يادآور شد: تامين حقابه سيستان و بلوچستان از كشور همسايه در دست بررسي، مطالعه و مذاكره از جوانب مختلف است.
عليآبادي انتقال آب از دريا را از ديگر اقدامات جهت تامين آب براي اين منطقه عنوان و تصريح كرد: استفاده از ظرفيتهاي موجود منطقه ازجمله استفاده از سفرههاي آب زيرزميني در ادامه طرحهاي اجرايي است كه آبهاي شور، شيرينسازي ميشود.
وزير نيرو با اشاره به اجراي طرح آبرساني تهلاب (آبخوانهاي شرقي) گفت: اميد است اين طرح نيز در زماني كوتاه طي دولت چهاردهم به نتيجه برسد. هماكنون اين طرح ۳۷ درصد پيشرفت داشته است.
عباس عليآبادي، شامگاه پنجشنبه ۲۰ دي ماه در پي دومين سفر استاني رييسجمهور به سيستان و بلوچستان به منظور بررسي ميداني و بهرهبرداري از طرحهاي آب و فاضلاب منطقه سيستان وارد زاهدان شد و در اولين برنامه خود در اين سفر در سهراهي دشتك حضور يافت و كارخانه آبشيرينكن شهداي خدمت را مورد بازديد قرار داد.
وي در اين برنامه كه با هدف بررسي اقدامات انجام شده در طرح تامين آب اضطراري سيستان و زاهدان صورت گرفت، در جريان بهرهبرداري از واحدهاي مختلف كارخانه آبشيرينكن ۱۰۰ هزار مترمكعبي شهداي خدمت قرار گرفت.
وزير نيرو در اين برنامه از ايستگاه پمپاژ و خط دوم انتقال آب به زاهدان، بازديد و سپس سفر خود را به مقصد شهرستان زهك ادامه داد.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب سيستان و بلوچستان در اين بازديد ضمن تشريح جزييات اين طرح گفت: طرح اضطراري سيستان و زاهدان در پي كاهش شديد ذخاير آبي چاهنيمه و عدم پايبندي كشور افغانستان به معاهده هيرمند، براي جلوگيري از بروز بحران و تامين بخشي از نياز آبي اين مناطق از ابتداي زمستان ۱۴۰۱ در دستور كار وزارت نيرو قرار گرفت.
عليرضا قاسمي افزود: فازهاي اجرايي اين طرح در اقدامي منسجم با همبستگي شركتهاي زيرمجموعه وزارت نيرو در اين استان و تلاش جهادي و شبانهروزي نيروهاي خدوم كه هدفشان كاهش دغدغههاي مردمي است، انجام شد.
وي ادامه داد: در راستاي تكميل اين طرح اجراي ۱۰۵ كيلومتر خطوط انتقال آب، احداث ۷۳ اتاقك سرچاهي، خريد انواع الكتروپمپ، شيرآلات و تجهيزات الكتريال و مكانيكال، ساخت ۱۳۵ كيلومتر خطوط برق، نصب ۷۵ ترانس برق، حفر و تجهيز ۷۳ حلقه چاه انجام شده است. همچنين براي دسترسي به اين چاهها ۱۱۰ كيلومتر جاده دسترسي احداث و در اين راستا هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان اعتبار هزينه شد.
اين مقام مسوول با اشاره به ساخت آب شيرينکن ۱۰۰ هزار مترمكعبي شهداي خدمت براي شيرينسازي آب استحصالي با صرف ۳ هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان اعتبار، اظهار كرد: اين طرح در نوع خود بينظير است و در شرايط اضطرار ميتواند التيامبخش دغدغه نيمي از جمعيت سيستان و بلوچستان در مركز و شمال اين استان باشد.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب سيستان و بلوچستان خاطرنشان كرد: اجرا و احداث همه اجزاي اين طرح و خريد تجهيزات مورد نياز، كمتر از يك سال زمان برد و عمليات اجرايي آن در بدترين نقطه آب و هوايي و در مساحتي به طول ۴۰ هزار هكتار، بدون وقفه و تعطيلي پروژهها اجرا شد.
وي در اين بازديد تامين منابع مالي براي تكميل طرح در محدوده لوارياب، پرداخت مطالبات پيمانكاران طرح اضطراري و همچنين طرح احداث آبشيرينكن را ضروري اعلام كرد و خواستار تحقق آن شد.